Απερρίφθη η αίτηση ειδικής διαχείρισης της Χαλυβουργικής

Απερρίφθη η αίτηση ειδικής διαχείρισης της Χαλυβουργικής

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης της Χαλυβουργικής απέρριψε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του moneyreview.gr. Την αίτηση κατέθεσε η Εθνική Τράπεζα, που αποτελεί το βασικό πιστωτή της βιομηχανίας, διαθέτοντας απαίτηση 344 εκατ. ευρώ.

Ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε, σε ιδιαίτερα γρήγορο χρονικό διάστημα, κάτι που είναι ασυνήθιστο, εάν ληφθεί υπόψη ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις εταιρειών για τις οποίες οι πιστωτές ζήτησαν την υπαγωγή τους σε ειδική διαχείριση απαιτήθηκαν αρκετοί μήνες μέχρι να εκδοθεί η απόφαση. Αυτό δεδομένου ότι η αίτηση συζητήθηκε στις 6 Απριλίου.

Ασφαλείς πληροφορίες του moneyreview.gr αναφέρουν ακόμη ότι το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση υπαγωγής της Χαλυβουργικής σε ειδική διαχείριση, θεωρώντας ότι είναι καταχρηστική, παρότι η ΕΤΕ αποτελεί τον μεγαλύτερο πιστωτή της βιομηχανίας.

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή