Χρηματοδότηση 32 εκατ. δολαρίων από Insight Partners αντλεί η LearnWorlds

Χρηματοδότηση 32 εκατ. δολαρίων από Insight Partners αντλεί η LearnWorlds

H LearnWorlds δραστηριοποιείται στον κλάδο του e-learning

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρηματοδότηση ύψους 32 εκατ. δολαρίων από το αμερικανικό private equity Insight Partners αντλεί η νεοφυής εταιρεία LearnWorlds η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο του e-learning, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ».

Η Insight Partners που διαχειρίζεται συνολικά πάνω από 30 δισ. δολάρια και έχει επενδύσει στο παρελθόν σε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων η Twitter και Shopify, αποκτά υψηλό μειοψηφικό ποσοστό. Στην εταιρεία έχει επενδύσει στο παρελθόν 1 εκατ. ευρώ και το ελληνικό επενδυτικό κεφάλαιο Marathon Venture Capital πριν από περίπου 2 χρόνια, που παραμένει με ένα μικρότερο ποσοστό.

Η LearnWorlds, του Πάνου Σιώζου, Φάνη Δεσποτάκη και Γιώργου Παλαιγεωργίου που διατηρεί έδρα στην Κύπρο και γραφεία στα Χανιά, ιδρύθηκε το 2014 και προσφέρει μία εκπαιδευτική πλατφόρμα δημιουργίας online μαθημάτων η οποία επιτρέπει σε εκπαιδευτές και εκπαιδευτικούς οργανισμούς να δημιουργήσουν διαδικτυακά μαθήματα, τα οποία ύστερα μπορούν να πουλήσουν online μέσα από τη δική τους ιστοσελίδα.

Επίσης, επιτρέπει σε εταιρείες να εκπαιδεύσουν εξ αποστάσεως τους υπαλλήλους ή τους συνεργάτες τους, σε μια περίοδο που η φυσική επαφή έχει περιοριστεί. Η ζήτηση για τις υπηρεσίες της νεοφυούς εταιρείας εκτοξεύθηκε κατά την διάρκεια της πανδημίας, όπου επιχειρήσεις αλλά και επαγγελματίες επιτάχυναν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και στράφηκαν σε ψηφιακές λύσεις για να προσφέρουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο κοινό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρυθμός ανάπτυξης της εταιρείας τριπλασιάστηκε κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους ενώ σημαντική αύξηση εσόδων σημειώσαν και οι πελάτες της, που πλέον ξεπερνούν τους 4.300 σε περισσότερες από 120 χώρες Η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την χρηματοδότηση για να αναβαθμίσει το προϊόν της αλλά και να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων της από 80 σε 170 άτομα μέσα στον επόμενο χρόνο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή