ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Demo: Ετοιμάζει μονάδα για μονοκλωνικά αντισώματα στην Αττική

Επενδύσεις 356 εκατ. ευρώ από τη φαρμακοβιομηχανία

Demo: Ετοιμάζει μονάδα για μονοκλωνικά αντισώματα στην Αττική

Επενδυτικό σχέδιο, ύψους 356 εκατ. ευρώ ετοιμάζει για την περίοδο 2021 – 2027 η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Demo AΒΕΕ, με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Δημήτρη Δέμο, να παρουσιάζει τους βασικούς τομείς του αναπτυξιακού project. 

To πλάνο επενδύσεων, μεταξύ άλλων, προβλέπει τη δημιουργία τριών μονάδων για την παραγωγή πρώτων υλών, καθώς και επιπλέον τεσσάρων μονάδων για την παραγωγή τελικών σκευασμάτων για νοσοκομεία. Όλες θα έχουν έδρα την Αρκαδία. 

Επιπλέον, σε ότι αφορά τους τομείς έρευνας και ανάπτυξης, η εταιρεία έχει ήδη δημιουργήσει νέα σύγχρονα εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη. Τα νέα εργαστήρια, έκτασης 2.500 τ.μ. και εργονομικού σχεδιασμού, στεγάζονται στο υπάρχον κτίριο της εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα και στην πλήρη εξέλιξή τους θα απασχολούν πάνω από 100 άτομα από διάφορους επιστημονικούς κλάδους.  

H έναρξη της νέας R&D μονάδας θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό και την ενίσχυση της δυναμικής της εταιρίας τόσο στο χώρο των ενέσιμων φαρμακευτικών σκευασμάτων όσο και στον χώρο των φαρμακευτικών πρώτων υλών.  Με τις επενδύσεις αυτές, σε Τρίπολη και Β. Ελλάδα, η Demo προχωρά στην παραγωγή 125 νέων νοσοκομειακών φαρμάκων, ενώ θα είναι σε θέση να καλύψει το 20% των αναγκών ολόκληρης της Ευρώπης.   

Μονάδα για μονοκλωνικά αντισώματα

Παράλληλα, προβαίνει σε μια σημαντικού μεγέθους επένδυση με στόχο να δημιουργήσει μια πρότυπη μονάδα ανάπτυξης μονοκλωνικών αντισωμάτων. Η επένδυση θα γίνει στον Άγιο Στέφανο Αττικής και θα λαμβάνει υπόψη της και έναν άλλο σημαντικό τομέα, αυτόν της εκπαίδευσης και την απασχόλησης.

«Η επένδυση της DEMO θα βάλει τη χώρα μας στην “κλειστή λίγκα” των 15 χωρών που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό παγκόσμια και θα συνεισφέρει στην απασχόληση στελεχών υψηλής μόρφωσης, που μέχρι στιγμής απασχολούνται στον ακαδημαϊκό χώρο ή σε εταιρείες εξωτερικού» τόνισε ο κ. Δέμος, σε εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Συνολικά οι επενδύσεις 

  • Επέκταση της παραγωγικής δυναμικής στο Κρυονέρι Αττικής   
  • 3 μονάδες παραγωγής πρώτων υλών και 4 μονάδες παραγωγής τελικού προϊόντος στην Τρίπολη  
  • Σύγχρονα εργαστήρια R&D στην Θεσσαλονίκη  
  • Μονάδα ανάπτυξης μονοκλωνικών αντισωμάτων και βιοακαδημία στην Αττική  

Το σύνολο των επενδύσεων της εταιρίας στην Ελλάδα θα δώσει προστιθέμενη αξία για την οικονομία, την αγορά εργασίας, το ελληνικό φάρμακο και την επιστήμη,  σηματοδοτώντας ταυτόχρονα το νέο κεφάλαιο στην εξαγωγική δραστηριότητα της DEMO με περαιτέρω ενίσχυση της εμπιστοσύνης διεθνώς. 

«Η DEMO με τις ισχυρές παραγωγικές της δυνατότητες, πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια αυτή. Κάλυψε όχι μόνο τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, αλλά και τις επείγουσες ανάγκες άλλων συστημάτων υγείας, όπως της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας ακόμη και της Βραζιλίας και της Βολιβίας» τόνισε ο CEO της φαρμακοβιομηχανίας.  

Η φαρμακοβιομηχανία Dema ΑΒΕΕ δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων. Το εργοστάσιο της εταιρείας στο Κρυονέρι Αττικής είναι το μεγαλύτερο στη νοτιοανατολική Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως στην παραγωγή ενεσίμων, με σύγχρονες εγκαταστάσεις 66.000 τ.μ. που περιλαμβάνουν υπερσύγχρονο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου.