Dialectica: Αλματώδης πορεία

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Dialectica: Αλματώδης πορεία-1

Με γραφεία σε Αθήνα, Λονδίνο, Μόντρεαλ, Βανκούβερ και Νέα Υόρκη, η Dialectica συνδέει θεσμικούς επενδυτές, συμβουλευτικές εταιρείες και μεγάλες επιχειρήσεις με εξειδικευμένα στελέχη των αγορών (experts), με σκοπό να αντλήσουν πληροφορίες και να αξιολογήσουν επενδυτικές συμφωνίες εκατομμυρίων. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει συμβάλει στην ολοκλήρωση επιχειρηματικών συμφωνιών ύψους πάνω από 300 δισ. ευρώ.

Ενέργειες που την κάνουν και ξεχωρίζει

• «People Define Culture»: Διαδικασία αποσαφήνισης των εταιρικών αξιών και μετατροπή τους σε επιχειρησιακές συμπεριφορές από τους ανθρώπους της εταιρείας.
• Ευκαιρίες και δυνατότητες εξέλιξης σε όλους, ανεξαρτήτως της ιεραρχίας τους. Π.χ., ακόμη και οι Vice Presidents της εταιρείας δεν είχαν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία πριν προσληφθούν πριν από 5 χρόνια.
• Ύπαρξη εξειδικευμένων οδηγών (employee guides) και καναλιών επικοινωνίας που αφορούν επιμέρους ομάδες εργαζομένων και συμβάλλουν στην ανάπτυξη των διαφορετικών κοινοτήτων εντός της Dialectica. Για παράδειγμα το whatsUp κανάλι Expats της Dialectica, ο Οδηγός για Expats, τα slack groups pride@Dialectica και Women@Dialectica μεταξύ άλλων. 
• Πρόγραμμα Onboarding διάρκειας 2 μηνών για την υποδοχή και την εκπαίδευση των 40 νέων συναδέλφων που η εταιρεία υποδέχεται σε μηνιαία βάση με τη συμμετοχή έμπειρων εισηγητών-εργαζομένων. 
• Weekly Polly survey: απλή και γρήγορη ανώνυμη έρευνα που τρέχει κάθε Παρασκευή συλλέγοντας πληροφορίες σχετικά με το πώς κύλησε η εβδομάδα για τους εργαζομένους, τι τους χαροποίησε και τι τους δυσκόλεψε.
• Συχνά Lunch & Learn sessions, στα οποία ένας senior εργαζόμενος κατά τη διάρκεια ενός γεύματος εργασίας, σε χαλαρή ατμόσφαιρα, υπενθυμίζει τις βασικές πληροφορίες γύρω από ένα σημαντικό θέμα/αντικείμενο εκπαίδευσης. 

Η άποψη των αξιολογητών

Η Dialectica είναι μια εξαιρετική περίπτωση δυναμικής startup που σε 6½ χρόνια έχει φτάσει σε εντυπωσιακά επίπεδα scale-up. Μέσω του εύρους και του περιεχομένου των δράσεων που υλοποιεί, ξεχωρίζει ως εξαιρετικός εργασιακός χώρος που διέπεται από ένα συμμετοχικό, διαφανές και με συνοχή, σύστημα εταιρικών αξιών. 

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

• Γενικότερα είναι ένα περιβάλλον που δεν βρίσκεις στην Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι είναι όλοι νέοι, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά φιλικό κλίμα με περιθώρια λάθους χωρίς αρνητικά συναισθήματα. 
• Υπάρχει φροντίδα πέραν της δέουσας για όλους ανεξαιρέτως. Αυτό είναι ευλογία.

94% δηλώνουν: «Μου προσφέρονται οι πόροι και ο εξοπλισμός που απαιτείται για να κάνω σωστά τη δουλειά μου».


Προτεραιότητά μας οι άνθρωποί μας

Dialectica: Αλματώδης πορεία-2H Dialectica ιδρύθηκε το 2015 με όραμα να βελτιστοποιήσει τη διαδικασία λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων. Μέσα σε λιγότερο από επτά χρόνια καταφέραμε από μια μικρή ομάδα να μετασχηματιστούμε σε μια εταιρεία με παγκόσμιo αποτύπωμα και περισσότερους από 650 εργαζομένους. Η συνταγή είναι απλή: Συνεχής επένδυση στους εργαζομένους και δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης και σεβασμού. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να βλέπεις τους εργαζομένους να μεγαλώνουν μαζί με την εταιρεία. Να μαθαίνουν, να εξελίσσονται, να καινοτομούν μαζί. 

Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που παρέχει σε κάθε εργαζόμενο που περνάει την πόρτα της εταιρείας ευκαιρίες για μάθηση, γρήγορη ανέλιξη, επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη ήταν και παραμένει βασική μου προτεραιότητα. Ένα περιβάλλον εργασίας που φέρνει κοντά ταλαντούχους ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες, με διαφορετικά εκπαιδευτικά υπόβαθρα και διαφορετικές εμπειρίες. Αυτά τα στοιχεία είναι που μας ξεχωρίζουν και μας αναδεικνύουν όχι μόνο ως Best Workplace για τρίτη συνεχή χρονιά, αλλά και μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα και την Ευρώπη σύμφωνα με τους Financial Times.

Ευχαριστώ τους ανθρώπους της Dialectica για την εμπιστοσύνη και την αφοσίωσή τους όλα αυτά τα χρόνια. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στη δημιουργία ενός εργασιακού περιβαλλοντος που εμπνέει κάθε ένα μέλος της ομάδας μας να αναπτύσσεται, να καινοτομεί, να δημιουργεί και να χτίζει ένα δυνατό μέλλον μαζί μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή