Διαμαντής Μασούτης ΑΕ: Δίπλα στον εργαζόμενο

Διαμαντής Μασούτης ΑΕ: Δίπλα στον εργαζόμενο

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαμαντής Μασούτης ΑΕ: Δίπλα στον εργαζόμενο-1

Η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ είναι ελληνική εταιρεία super market με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που ξεκίνησε την πορεία της το 1976, συμπληρώνοντας πρόσφατα 45 χρόνια επιτυχημένης ανάπτυξης στην ελληνική αγορά. Η εταιρεία κατέχει θέση market leader στη Βόρεια Ελλάδα και παράλληλα βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες εταιρείες του κλάδου πανελλαδικά. 

Ενέργειες που την κάνουν και ξεχωρίζει

• Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν πρόσβαση και τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν απευθείας με την ανώτατη διοίκηση. Η εταιρεία πετυχαίνει να κρατάει έντονη την αίσθηση οικογένειας παρά το μέγεθός της.  
• Την τελευταία διετία σταμάτησαν να λειτουργούν 5 καταστήματα και όλοι οι εργαζόμενοι των καταστημάτων αυτών –76 σε αριθμό– μεταφέρθηκαν σε άλλα υπάρχοντα ή καινούργια καταστήματα. 
• Πριν από δύο χρόνια περίπου πάρθηκε η απόφαση για τη μετατροπή του καθεστώτος εξαήμερης απασχόλησης των εργαζομένων σε πενθήμερη, για τα καταστήματα που εξαγόρασε σε Αττική, Άνδρο και Χίο. Μια σημαντική απόφαση, καθώς η μετατροπή αυτή δημιούργησε την ανάγκη για πρόσληψη περίπου 200 επιπλέον ατόμων για την κάλυψη της μιας μέρας που έμενε κενή.
• Για την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων αγοράστηκαν από την εταιρεία 350 tablets, ένα για κάθε κατάστημα ή κέντρο e-shop που διαθέτει, ώστε να δίνεται σε όλους η δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση.
• Ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσπάθειας που καταβάλλουν γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό για τη διαχείριση της πανδημίας, καταβλήθηκε στο τέλος του 2020, σε περίπου 6.000 επαγγελματίες του κλάδου, το ποσό των 300.000 € με τη μορφή δωροεπιταγών. ΔΩΡΕΑ 300.000 € στα 8 νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
• Διανομή 30% των ετήσιων καθαρών κερδών του 2020 σε όλους τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, των καταστημάτων και των κέντρων logistics, που αποτελούν το 97% του συνόλου, ως αναγνώριση για την υπερπροσπάθεια την περίοδο της πανδημίας. 

Η άποψη των αξιολογητών

Είναι εμφανές ότι η εταιρεία χαρακτηρίζεται από ανθρωποκεντρική κουλτούρα. Υπάρχει συνοχή ανάμεσα στη στρατηγική, στις αξίες και στη φιλοσοφία της εταιρείας και στις αποφάσεις/ πρακτικές που εφαρμόζει.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

• Η δουλειά μας είναι το άλφα στη ζωή μας και με το καλό κλίμα που υπάρχει εδώ θα έλεγα ότι όλα είναι τέλεια. Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου και αυτό το περνάω και στους συναδέλφους μου.
• Ο υπάλληλος έχει την αίσθηση πως δουλεύει σε οικογενειακή επιχείρηση, εξαιτίας της αντιμετώπισης και της κατανόησης της Διοίκησης σε κάθε προσωπικό του πρόβλημα.

92% δηλώνουν: «Αισθάνομαι ότι συνεισφέρω ουσιαστικά εδώ».


Πιστοί στις αξίες μας

Διαμαντής Μασούτης ΑΕ: Δίπλα στον εργαζόμενο-2Απερίγραπτη χαρά και περηφάνια! Οι λέξεις αυτές μπορούν να περιγράψουν επακριβώς τα συναισθήματά μας για την 11η συνεχή διάκρισή μας στον θεσμό των Best Workplaces.  

Αποτελεί μια δικαίωση της αθροιστικής προσπάθειας όλων μας για ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. Τα τελευταία 11 χρόνια, μέσα από τη συμμετοχή μας στη μεγαλύτερη έρευνα εργασιακού περιβάλλοντος της Ελλάδας που διεξάγει ο οργανισμός Great Place to Work Hellas, λαμβάνουμε τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που προκύπτουν από τις απαντήσεις και τις απόψεις των ίδιων των εργαζομένων μας σχετικά με το εργασιακό περιβάλλον που βιώνουν στους κόλπους της εταιρείας. Η ανάλυση αυτών των δεδομένων συμβάλλει στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων για το πώς θα βελτιώσουμε περαιτέρω το επίπεδο ικανοποίησης των εργαζομένων μας, έτσι ώστε να φτάσουμε στο εργασιακό περιβάλλον που ονειρευόμαστε. 

Για πολλοστή φορά, θέλω να τονίσω ότι αυτή η διάκριση πηγάζει από τους ίδιους τους εργαζομένους μας που απαρτίζουν την οικογένεια Μασούτη και αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε την τελευταία διετία. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, με προτεραιότητα στους ανθρώπους μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή