Σκρέκας: Αυστηρά πρόστιμα σε περιπτώσεις εικονικών εκπτώσεων

Σκρέκας: Αυστηρά πρόστιμα σε περιπτώσεις εικονικών εκπτώσεων

«Θέλουμε να αποτρέψουμε φαινόμενα των παραπλανητικών εκπτώσεων και θέλω να διαβεβαιώσω τους καταναλωτές ότι ο κρατικός μηχανισμός θα κάνει ό,τι χρειάζεται για την προστασία τους»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πολύ αυστηρά πρόστιμα σε περιπτώσεις πλασματικών ή εικονικών εκπτώσεων προειδοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, με αφορμή τη σημερινή έναρξη των θερινών εκπτώσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας, κατά το προηγούμενο διάστημα, έχουν συλλεχθεί τιμές προϊόντων από εκατοντάδες καταστήματα, και οι έλεγχοι πραγματοποιούνται και με ηλεκτρονικά μέσα, πέρα από τους επιτόπιους ελέγχους. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα σε εμπορικούς δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, συνοδευόμενος από το γενικό γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλο και από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρο Καφούνη, συζήτησε με εμπόρους, εργαζόμενους και καταναλωτές για την κίνηση στην αγορά τόσο στην πρώτη ημέρα των εκπτώσεων όσο και καθ’ όλο το 2023.

«Επισκεφθήκαμε την αγορά όπου συζητήσαμε με εμπόρους, εργαζόμενους και καταναλωτές και διαπιστώσαμε υπερεπάρκεια προϊόντων, μεγάλες εκπτώσεις, πολύ καλές τιμές και έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον», σημείωσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, τα πρώτα δείγματα είναι θετικά και φαίνεται ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους, έχει πάει καλύτερα από το αντίστοιχο περσινό πρώτο εξάμηνο.

«Εμείς, ως αρμόδιο υπουργείο, διασφαλίζουμε με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ότι θα υπάρχουν δίκαιες εκπτώσεις για τους καταναλωτές. Θέλουμε να αποτρέψουμε φαινόμενα των παραπλανητικών εκπτώσεων και θέλω να διαβεβαιώσω τους καταναλωτές ότι ο κρατικός μηχανισμός θα κάνει ό,τι χρειάζεται για την προστασία τους από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, δήλωσε: «Ευελπιστώ ότι με γόνιμο διάλογο θα πραγματοποιηθούν ταχύτατα οι γενναίες μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα επιλύσουν πάγια προβλήματα και θα επιτρέψουν στο εμπόριο και στην πραγματική οικονομία να αναπτυχθούν με ισχυρούς ρυθμούς. Η εκπτωτική περίοδος δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για επιχειρήσεις αλλά και καταναλωτές και εύχομαι να φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τους εμπόρους όλης της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT