Τελεσίγραφο του CEO της Amazon για την τηλεργασία

Τελεσίγραφο του CEO της Amazon για την τηλεργασία

Αφορά τους υπαλλήλους που δεν επιθυμούν να δουλεύουν από το γραφείο τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υπάλληλοι της Amazon που δεν είναι διατεθειμένοι να εργάζονται από τα γραφεία τουλάχιστον 3 μέρες την εβδομάδα θα πρέπει να σκεφτούν τις επιλογές τους, προειδοποίησε ο CEO Αντι Τζάσι.

O Τζάσι εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι αρκετοί υπάλληλοι δεν συμμορφώνονται με την επίσημη πολιτική της εταιρείας που απαιτεί πλέον από το προσωπικό να προσέρχεται στο γραφείο τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. «Αν δεν μπορείτε να δεσμευτείτε παρά τις διαφωνίες σας… μάλλον δεν έχετε μέλλον στην Amazon, γιατί πλέον δουλεύουμε με αυτόν τον τρόπο», σημείωσε.

Στη σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο blog της εταιρείας, ο Τζάσι τόνιζε ότι «είναι καλύτερο για την εργασιακή κουλτούρα της Amazon και πιο εύκολο να διδασκόμαστε ο ένας από τον άλλον και να συνεργαζόμαστε πιο αποτελεσματικά στο γραφείο».

Η Amazon ζήτησε από τους υπαλλήλους της να ξεκινήσουν να εργάζονται τουλάχιστον τρεις μέρες από το γραφείο, από τον Μάιο. 

Σχεδόν 30.000 υπάλληλοι της εταιρείας υπέγραψαν μια επιστολή διαμαρτυρίας ενάντια στην οδηγία επιστροφής στο γραφείο, επισημαίνοντας ότι «υπονομεύει» το μέλλον που ονειρεύονται για την εταιρεία, το οποίο είναι ανοικτό στη διαφορετικότητα και προωθεί την προσβασιμότητα.

Η κίνηση της Amazon ακολουθεί αυτήν της Apple και της X για την επιστροφή των υπαλλήλων στο γραφείο, με την Apple να απειλεί με τιμωρητικά μέτρα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της X, Ελον Μασκ να διατάσσει όλους τους υπαλλήλους να βρίσκονται στο γραφείο, εκτός αν έχουν ειδική εξαίρεση.

Με πληροφορίες από Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή