Ikos Resorts: Αγοράζει δύο ακόμη ξενοδοχεία στην Ισπανία

Ikos Resorts: Αγοράζει δύο ακόμη ξενοδοχεία στην Ισπανία

Βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς δύο ξενοδοχείων από το Grupo Hoteles Playa με σκοπό να τα μετατρέψει στο δεύτερο θέρετρο 5 αστέρων του ομίλου στην Costa del Sol

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ikos Resorts αγοράζει δύο ξενοδοχειακά ακίνητα από τη Hoteles Playa, τα οποία θα αποτελέσουν το τρίτο της συγκρότημα στην Ισπανία.

Η Ikos Resorts, η ελληνική ξενοδοχειακή εταιρεία που, όπως και τα Sani Resort, ίδρυσε η οικογένεια Ανδρέα και Σταύρου Ανδρεάδη, βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς δύο ξενοδοχείων από το Grupo Hoteles Playa με σκοπό να τα μετατρέψει στο δεύτερο θέρετρο 5 αστέρων του ομίλου στην Costa del Sol, μετά το βραβευμένο Ikos Andalusia, και το τρίτο στην Ισπανία.

Εφόσον ολοκληρωθεί το deal, που σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει ότι θα παραμείνει με μειοψηφικό πακέτο μετοχών στο σχήμα και η Hoteles Playa, ο όμιλος Sani/Ikos θα προβεί σε συνολική ανακαίνιση των εγκαταστάσεων. Το νέο θέρετρο θα διαθέτει 420 δωμάτια που θα χτιστούν σε δύο φάσεις και θα περιλαμβάνει σουίτες με βεράντες και ιδιωτικές πισίνες. 

Το πολυτελές θέρετρο αναμένεται να ενταχθεί στο ισπανικό χαρτοφυλάκιο της αλυσίδας που περιλαμβάνει το Ikos Porto Petro στη Μαγιόρκα και το Ikos Andalusia στην Costa del Sol, το οποίο θα ανοίξει φέτος με νέες επεκτάσεις και μια νέα συλλογή από βίλες.

Υπενθυμίζεται ότι η πλειονότητα του μετοχικού κεφαλαίου των Sani/Ikos, που διαθέτει ήδη 14 ξενοδοχεία σε λειτουργία ή υπό ανάπτυξη, έχει περάσει στον έλεγχο του κρατικού επενδυτικού κεφαλαίου της Σιγκαπούρης GIC, ενώ η αξία του Ομίλου Sani/Ikos είχε αποτιμηθεί στα 2,3 δισ. ευρώ όταν έγινε η συμφωνία. Η GIC απέκτησε το μερίδιο που είχαν η Oaktree Capital Management, η GoldmanSachs Asset Management, η Moonstone, η Florac και η Hermes GPE. Η οικογένεια Ανδρεάδη παραμένει μεταξύ των μετόχων του ομίλου ενώ το management συνεχίζουν να ασκούν, ως διευθύνοντες σύμβουλοι και co-managing partners, ο Ανδρέας Ανδρεάδης και ο Mathieu Guillemin με τον Σταύρο Ανδρεάδη, επίτιμο πρόεδρο του ομίλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή