Η αλλαγή ηγεσίας στον ΣΕΒ θα σημάνει την είσοδό του στη μετά κρίση εποχή

Η αλλαγή ηγεσίας στον ΣΕΒ θα σημάνει την είσοδό του στη μετά κρίση εποχή

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον επαναπροσδιορισμό της φυσιογνωμίας και της δράσης του ΣΕΒ ώστε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις για την οικονομία και τον επιχειρηματικό κόσμο στη μετά κρίση εποχή σηματοδοτούν η γενική συνέλευση της Τετάρτης και η αλλαγή ηγεσίας. Ο κ. Θεόδωρος Φέσσας, ιδρυτής και επικεφαλής του ομίλου Quest, αναλαμβάνει τα ηνία του ΣΕΒ με ένα διπλό στόχο: α) Σε ό,τι αφορά την οικονομία και την κυβέρνηση, να πιέσει και να συμβάλει στη μετάβαση από τις γενικόλογες εξαγγελίες προθέσεων στον καθορισμό ποσοτικών στόχων και μετρήσιμων αποτελεσμάτων. β) Σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον Σύνδεσμο, να ενισχύσει τον ρόλο του ως κύριου εκπροσώπου του επιχειρηματικού κόσμου και των ισχυρότερων παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, ενσωματώνοντας «οποιαδήποτε επιχείρηση προσθέτει σημαντική αξία σε εμπορεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες που παράγονται στην Ελλάδα και είναι διεθνώς ανταγωνιστικά».

Παράδωση σκυτάλης

Η αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του ΣΕΒ θα λάβει χώρα την Τετάρτη 28 Μαΐου, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου. Ο κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες θητείες, θα παραδώσει τη σκυτάλη στον κ. Θεόδωρο Φέσσα, ενώ στον ίδιο θα απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου προέδρου. Το νέο Δ.Σ. που θα εκλεγεί από τη γενική συνέλευση θα πλαισιωθεί από ηχηρά ονόματα της βιομηχανίας που «έπαιξαν» στην κούρσα της διαδοχής, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος –παραμένει–, ο επικεφαλής της Chipita, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, αλλά και ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου, που θα μπει για πρώτη φορά στη θέση της απερχόμενης κ. Σόφης Μυτιληναίου. Στο νέο Δ.Σ. θα εισέλθει για πρώτη φορά και ο κ. Πάνος Μαρινόπουλος, με πολυσχιδείς δραστηριότητες στους κλάδους του λιανεμπορίου, της φαρμακοβιομηχανίας και της εστίασης, όπως επίσης και ο κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης από την Intracom Holdings, ενώ θα αποχωρήσει ο κ. Κώστας Αντωνόπουλος της Intralot. Στο νέο Δ.Σ. θα παραμείνουν, επίσης, ο κ. Ευθύμιος Βιδάλης, ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος, ο κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης και η κ. Σοφία Εφραίμογλου.

Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου στέλνει ένα κατ’ αρχήν μήνυμα ενωτικού χαρακτήρα του Συνδέσμου, στοιχείο που εξέλιπε κατά τη μακρά θητεία του κ. Δασκαλόπουλου. Αυτό το στοιχείο της ενότητας, ο κ. Φέσσας, ως νέος πρόεδρος του ΣΕΒ, θα επιδιώξει να το αναδείξει ως βασική αρχή όλων των εγχωρίων δυνάμεων και φορέων στη μετά κρίση εποχή. Ο ίδιος θεωρεί ότι σήμερα τα σημάδια σταθεροποίησης της οικονομίας είναι ορατά, για να υπάρξει όμως βιώσιμη ανάπτυξη και για να σταθεί πάλι στα πόδια της η κοινωνία, απαιτούνται πράξεις, και όχι λόγια, και ικανότητα αποτελεσματικής υλοποίησης.

Με την ομιλία του στη γενική συνέλευση, ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ θα απευθύνει προσκλητήριο ενότητας στην κυβέρνηση και στους κοινωνικούς εταίρους και θα προτάξει τον ρόλο των επιχειρήσεων, επισημαίνοντας οι επιχειρηματικές δυνάμεις που εκπροσωπεί ο ΣΕΒ μπορούν και θέλουν να συνεισφέρουν. «Σύνθεση, συνεργασία, πρακτικά αποτελέσματα» είναι το τρίπτυχο πάνω στο οποίο θα αναπτύξει την ομιλία του ο κ. Φέσσας. Είναι το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει και τον ίδιο, αφού αυτοί που τον γνωρίζουν τον περιγράφουν ως άνθρωπο που «προτιμάει τις πράξεις από τα λόγια».

Την παραδοσιακή απογευματινή εκδήλωση του ΣΕΒ θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ θα μιλήσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Στην κλειστή συνεδρίαση των μελών του ΣΕΒ θα μιλήσει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ποιος είναι…

Ο Θεόδωρος Φέσσας συμμετέχει στον ΣΕΒ και παρακολουθεί τις υποθέσεις του από το 2000, έχοντας διατελέσει μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Σπούδασε μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και είναι κάτοχος Master στη Θερμοδυναμική από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας.

Είναι γνωστός ως επιτυχημένος, αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ιδρυτής και βασικός μέτοχος της εταιρείας QUEST Συμμετοχών. Εχει αναπτύξει μια πολυσχιδή δραστηριότητα αφού η Quest Συμμετοχών, που ιδρύθηκε το 1981 (ως Info-Quest) και η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (1998), δραστηριοποιείται μέσω των θυγατρικών της στον τομέα της πληροφορικής, στο ηλεκτρονικό εμπόριο, στις ταχυμεταφορές και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με ετήσιες ενοποιημένες πωλήσεις που φθάνουν τα 300 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή