Επενδύσεις 165 εκατ. της Energean Oil σε Πρίνο και Καβάλα

Επενδύσεις 165 εκατ. της Energean Oil σε Πρίνο και Καβάλα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βασικό πυλώνα υλοποίησης το ιδιόκτητο γεωτρύπανο Energean Force, προχωρά στην έναρξη του επενδυτικού της προγράμματος ύψους 165 εκατ ευρώ στα κοιτάσματα του Πρίνου, του Βόρειου Πρίνου και του Εψιλον στον Κόλπο της Καβάλας, η Energean Oil & Gas. Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία αποκτά ιδιόκτητο γεωτρύπανο, σε μία εξέλιξη που της επιτρέπει να πραγματοποιεί απρόσκοπτα γεωτρήσεις ανεξάρτητα με τη διαθεσιμότητα γεωτρυπάνων στη Μεσόγειο, να εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους, οι οποίοι ώς τώρα κατευθύνονταν στην ενοικίαση και στα κόστη μεταφοράς αλλά και να εξασφαλίσει για τους εργαζόμενους της ομάδας γεωτρήσεων νέα εμπειρία και αναβάθμιση των ικανοτήτων τους μέσω της απασχόλησης στο αντικείμενό τους έναν χρόνο μετά το τελευταίο γεωτρητικό πρόγραμμα στον Πρίνο. Το γεωτρύπανο αγοράστηκε από την καθιερωμένη στον χώρο γερμανική εταιρεία KCA Deutag και λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα στη Δυτική Αφρική. Το γεωτρητικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο και ως στόχος έχει τεθεί η αύξηση της παραγωγής στα επίπεδα τουλάχιστον των 5.000 βαρελιών ημερησίως το 2016, από τον μέσο όρο των περίπου 2.000 βαρελιών ημερησίως κατά την τρέχουσα χρονιά. Οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και όλες οι απαιτούμενες αιτήσεις θα κατατεθούν εγκαίρως στο ΥΠΕΚΑ και τις συναρμόδιες αρχές, με στόχο την υλοποίηση του προγράμματος εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει σχεδιαστεί.

Την παρουσίαση του επενδυτικού προγράμματος έκανε χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Καβάλα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Μαθιός Ρήγας. «Εχοντας ήδη επενδύσει πάνω από 180 εκατ. ευρώ από το 2007 και μετά, έχοντας διατηρήσει την Ελλάδα στον χάρτη των πετρελαιοπαραγωγών χωρών και έχοντας διασφαλίσει την απασχόληση και τη λειτουργία των εγκαταστάσεων με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, η Energean Oil & Gas ξεκινά ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα που σηματοδοτεί τη νέα εποχή για τον Πρίνο» τόνισε ο κ. Ρήγας αναφερόμενος στο νέο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας. Αυτό περιλαμβάνει συνολικά 15 γεωτρήσεις στον Κόλπο της Καβάλας και συγκεκριμένα επτά στον Πρίνο, μία στον Βόρειο Πρίνο και επτά στο Εψιλον. Για πρώτη φορά μετά το 1977 θα στηθούν δύο νέες εξέδρες, μία στον Βόρειο Πρίνο και μία στο Εψιλον. Η επένδυση περιλαμβάνει επίσης δύο νέους αγωγούς μεταφοράς πετρελαίου, από το Εψιλον στον Βόρειο Πρίνο και από τον Βόρειο Πρίνο στον Πρίνο και 40 νέες θέσεις εργασίας στο γεωτρύπανο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή