Σύντομα (06/11/15)

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση εμπειρογνωμόνων της ΙΒΜ με τον Γ. Καμίνη

Τα στελέχη της εταιρείας IBM που έφτασαν στην Αθήνα υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία, μετά τη σημαντική διάκριση της Αθήνας να επιλεγεί στις 16 πόλεις παγκοσμίως στις οποίες η εταιρεία θα προσφέρει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες για την αρτιότερη λειτουργία τους. Μέσω του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΙΒΜ, Smarter Cities Challenge (@CitiesChallenge), η Αθήνα, η οποία επελέγη μεταξύ 100 πόλεων σε όλο τον κόσμο, θα λαμβάνει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες, η εμπορική αξία των οποίων υπολογίζεται σε περίπου 500 χιλιάδες δολάρια. Η ομάδα της ΙΒΜ βρίσκεται στην Αθήνα από τις 3 Νοεμβρίου και επί 3 εβδομάδες θα συνεργαστεί με τα στελέχη του Δήμου Αθηναίων και τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση του κυκλοφοριακού συστήματος της πόλης, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες και βέλτιστες πρακτικές. (Στη φωτογραφία, ο κ. Σπύρος Πουλίδας, πρόεδρος και CEO της ΙΒΜ Ελλάδας & Κύπρου και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.)

Εγκαινιάσθηκε το γραφείο εξυπηρέτησης επισκεπτών

Πραγματοποιήθηκαν, χθες, από την ελληνική αστυνομία τα εγκαίνια του γραφείου εξυπηρέτησης επισκεπτών στην Αθήνα, η λειτουργία του οποίου κατέστη εφικτή με τη συνδρομή του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Ενωσης Ξενοδόχων Αττικής, Αθηνών και Αργοσαρωνικού. Το νέο τμήμα της αστυνομίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, στελεχωμένο από εξειδικευμένους και ξενόγλωσσους αστυνομικούς, θα διαχειρίζεται περιστατικά και προβλήματα που αντιμετωπίζουν επισκέπτες της πόλης, από απλές απώλειες εγγράφων ή κλοπών αντικειμένων έως και την έκδοση των προβλεπόμενων από τον νόμο πιστοποιητικών. Το γραφείο θα λειτουργεί σε δύο βάρδιες καθημερινά από 07.30 – 22.00. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αν. υπουργός για θέματα Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας αναφέρθηκαν στον ρόλο του τουρισμού για την ελληνική οικονομία, αλλά και στη συμβολή που θα έχει το γραφείο στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα έχουν οι επισκέπτες της Αθήνας. Επιπλέον, ο κ. Τόσκας προανήγγειλε την ενίσχυση της τουριστικής αστυνομίας.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά υλοποιείται από την ΤΕΜΕΣ – Costa Navarino και το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Γνωρίζω και προβάλλω τη Φύση και την Ιστορία της Μεσσηνίας». Η υλοποίηση του προγράμματος θα ξεκινήσει στις αρχές Νοεμβρίου στο Navarino Natura Hall του συγκροτήματος της Costa Navarino. Η δράση που απευθύνεται σε μαθητές E΄ και ΣΤ΄ τάξης δημοτικών σχολείων, καθώς και στις τάξεις γυμνασίων της Μεσσηνίας, έχει προσελκύσει έως σήμερα περισσότερες από 3.000 συμμετοχές. Μέσω του προγράμματος τα παιδιά μαθαίνουν για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφορίας παράλληλα με τη γνωριμία της μεσσηνιακής φύσης και την ιστορία της περιοχής.

Νέος γενικός διευθυντής στην Grecotel

Kαθήκοντα γενικού διευθυντή ανέλαβε ο κ. Βασίλης Μηναδάκης στον ξενοδοχειακό όμιλο Ν. Δασκαλαντωνάκη. Ο κ. Μηναδάκης συμπληρώνει 40 χρόνια αδιάλειπτης εργασίας στον όμιλο, κατέχοντας μεταξύ άλλων θέσεις γενικού διευθυντή σε ξενοδοχεία όπως το Mykonos Blu Grecotel Exclusive Resort, το King Resort, το Αmirandes Grecotel Exclusive Resort και το Creta Palace Grecotel Luxury Resort. O πρόεδρος και ιδρυτής του ομίλου κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης αναφερόμενος στο κ. Μηναδάκη τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι σηματοδότησε και ο ίδιος με την πορεία του την κορυφαία λειτουργία των ξενοδοχείων της Grecotel.

Εληξε η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας

Εληξε σήμερα στις 6.30 το πρωί η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), η οποία προκάλεσε ουκ ολίγα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και στην εν γένει οικονομική κι επιχειρηματική δραστηριότητα, από το πρωί της Δευτέρας μέχρι σήμερα. Πάντως, η ΠΝΟ θα συμμετάσχει και στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ στις 12 Νοεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση, η λήξη της απεργίας θα επιτρέψει την αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από τους πρόσφυγες που είχαν εγκλωβιστεί τις τελευταίες ημέρες, ενώ θα αρχίσουν να αποκαθίστανται και τα προβλήματα που είχαν προκύψει με την εξυπηρέτηση των εμπορικών πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς και με τα κρουαζιερόπλοια που αναγκάζονταν να αλλάξουν τα σχέδιά τους την τελευταία στιγμή. Μεταξύ άλλων, οι ναυτεργάτες ζητούσαν να διατηρηθεί η αυτοτέλεια του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ), αλλά και να μην προχωρήσει η μείωση των οργανικών συνθέσεων στα πλοία της ακτοπλοΐας κατά 10%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή