Σύντομα (10/11/15)

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσέλκυση τουριστών και τους δώδεκα μήνες

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων και ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στη διεθνή έκθεση τουρισμού Φιλοξένια στη Θεσσαλονίκη, από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιήσουν την πρώτη επίσημη παρουσίαση του σχεδίου «Δώδεκα» που έχει στόχο την ανάδειξη τουριστικών προγραμμάτων για την προσέλκυση επισκεπτών όλους τους μήνες του έτους στη χώρα μας. Μεταξύ των πακέτων είναι και αυτό των «Δώδεκα Θεών του Ολύμπου», με τον προγραμματισμό επισκέψεων στις μυθολογικές διαδρομές τους ανά τη χώρα. Επίσης, το σχέδιο περιλαμβάνει πακέτα αθλητικού, πολιτιστικού, θρησκευτικού τουρισμού, κ.ά. Παράλληλα, στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση βράβευσης τουριστικών εντύπων και ιστοσελίδων ταξιδιωτικών γραφείων-μελών του Συνδέσμου, ένας θεσμός που κλείνει φέτος 25 χρόνια. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί ένα διήμερο φορολογικό σεμινάριο με σκοπό την ανάλυση της νέας φορολογικής νομοθεσίας για τα πρακτορεία.

Η Lidl Hellas στηρίζει 34 προγράμματα σίτισης

Τρόφιμα στα κοινωνικά παντοπωλεία και στα προγράμματα σίτισης 34 δήμων σε όλη την Ελλάδα προσφέρει η Lidl Hellas. Για ακόμη μια φορά η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, με κεντρικό σύνθημα «Κάθε μέρα αξίζει να προσπαθούμε περισσότερο», στέκεται δίπλα στην ελληνική κοινωνία και συμβάλλει σε τοπικό επίπεδο στην ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Η αξία των προϊόντων που θα δοθούν μέχρι τέλος του έτους για τις ανάγκες των επισιτιστικών προγραμμάτων σε 34 δήμους υπερβαίνει τις 60.000 ευρώ. Οι δήμοι τους οποίους στηρίζει η Lidl Hellas είναι οι ακόλουθοι: Αθηναίων, Αιγάλεω, Αλεξανδρούπολης, Αλμυρού, Ασπροπύργου, Αχαρνών, Γρεβενών, Δράμας, Ελασσόνας, Ερμιονίδας, Ζακύνθου, Ηγουμενίτσας, Θεσσαλονίκης, Θήβας, Ιλίου, Καβάλας, Καλαμάτας, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κεφαλονιάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Κορυδαλλού, Λαμιέων, Λεβαδέων, Μεσολογγίου, Μοσχάτου – Ταύρου, Νάουσας, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Ξάνθης, Πατρέων, Παύλου Μελά, Περιστερίου, Σιντικής, Φλώρινας, Χαλκιδέων.

Η Endeavor ανακοίνωσε ότι αναζητά τους επόμενους επιχειρηματίες από την Ελλάδα που θα ενταχθούν στο δίκτυό της με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους και τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.

Η διαδικασία των αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου. Οι επιχειρήσεις προς ένταξη θα πρέπει να παρουσιάζουν οικονομική δραστηριότητα με κύκλο εργασιών από 1 έως 30 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την Endeavor, οι εταιρείες που εντάσσονται στο δίκτυο παρουσιάζουν κατά μέσον όρο αύξηση άνω του 50% στον τζίρο και στις προσφερόμενες θέσεις εργασίας. Στην Ελλάδα έχουν ήδη ενταχθεί στο δίκτυο 16 εταιρείες με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης στον κλάδο τους. Σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν ενταχθεί στο δίκτυο 1.200 επιχειρηματίες.

Μαραθώνιο Αθήνας ψηφίζουν οι Ιταλοί

Οι Ιταλοί, μεταξύ άλλων εθνικοτήτων, έδειξαν τη μεγαλύτερη προτίμηση να επισκεφθούν την Αθήνα το περασμένο Σαββατοκύριακο με αφορμή τον Μαραθώνιο της Αθήνας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε η Trivago. Αναλυτικά, την πρώτη θέση, όπως και πέρυσι, διατήρησαν οι Ιταλοί και ακολούθησαν οι Πολωνοί, οι Γερμανοί, οι Βέλγοι, οι Σέρβοι, οι Βρετανοί, οι Φινλανδοί, οι Γάλλοι, οι Αμερικάνοι και οι Ρουμάνοι. Η έρευνα βασίστηκε σε αναζητήσεις που έγιναν στη διεθνή πλατφόρμα από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 5η Νοεμβρίου για διαμονή μεταξύ 6 και 9 Νοεμβρίου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα που έγινε ο Μαραθώνιος το 2014.

Στην Αθήνα η έδρα της Japan Tobacco International

Τη μεταφορά της έδρας της Διεύθυνσης Αφορολογήτων Ειδών για την Περιφέρεια Νοτιοδυτικής Ευρώπης-Ισραήλ-Τουρκίας στην Ελλάδα ανακοίνωσε πρόσφατα η Japan Tobacco International. H διεύθυνση της καπνοβιομηχανίας, που μέχρι πρότινος είχε την έδρα της στη Γενεύη, στεγάζεται πλέον σε νέες εγκαταστάσεις στα γραφεία της JTI Ελλάδος στην Αθήνα.

Απώτερος στόχος της εν λόγω απόφασης είναι η ισχυροποίηση της παρουσίας της JTI στη γεωγραφική περιοχή ΝΔ Ευρώπης-Ισραήλ-Τουρκίας. Ταυτόχρονα, με την κίνησή της αυτή η εταιρεία αποδεικνύει στην πράξη την έμφαση που δίνει στην ελληνική αγορά, αφενός ενισχύοντας τη δυναμική της JTI Ελλάδος και αφετέρου δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, αφού η στελέχωση της διεύθυνσης πραγματοποιήθηκε από στελέχη της ελληνικής αγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή