ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μετοχές που ξεχώρισαν

14s02ogos

ΕΧΑΕ
Τάση εξόδου

Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε η εμπορευσιμότητα της μετοχής των Ελληνικών Χρηματιστηρίων τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Ειδικότερα, μεταβιβάστηκαν περισσότερες από 250.000 μετοχές. Ταυτόχρονα, η μετοχή υπέστη εβδομαδιαίες απώλειες 5,67%. Η διοίκηση των Ελληνικών Χρηματιστηρίων αναζητά τρόπους για να προσελκύσει νέες εταιρείες που θα εισαχθούν στην εγχώρια αγορά, αν και η τάση εξόδου συνεχίζεται, με τελευταία εξέλιξη την επικείμενη διαγραφή της μετοχής της ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Πλαστικά Θράκης
Επενδύσεις 30 εκατ.

Εβδομαδιαία κέρδη 5,88% κατέγραψε η μετοχή των Πλαστικών Θράκης και αναρριχήθηκε στο 1,440 ευρώ (κλείσιμο 12/11). Η διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει και το 2015 να υλοποιεί επενδυτικό πλάνο ύψους 30 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο τμήμα των εν λόγω επενδύσεων πραγματοποιείται από τις ελληνικές θυγατρικές του ομίλου και αφορά κυρίως την αγορά νέων γραμμών παραγωγής για προϊόντα που θα απευθύνονται κατά βάση στις αγορές του εξωτερικού, η έναρξη λειτουργίας των οποίων είναι προγραμματισμένη για το α’ εξάμηνο του 2016.

ΚΕΚΡΟΨ
Ζημίες

Aρνητική πορεία παρουσίασε η μετοχή της εταιρείας «Κέκροψ» την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε, καθώς οι συνολικές απώλειες έφθασαν το 15,67% (κλείσιμο 12/11). Η συντριβή που έχει υποστεί ο κλάδος της οικοδομής λόγω της ύφεσης έχει ως αποτέλεσμα η εισηγμένη να σημειώνει ζημιογόνο πορεία και το 2015. Οπως αναφέρεται στην εξαμηνιαία έκθεση, «η απουσία του κύκλου εργασιών σε συνάρτηση με τις ανελαστικές δαπάνες, όπως ο ΦΑΠ, η εξυπηρέτηση των τόκων δανεισμού και των λειτουργικών εξόδων της εταιρείας, συνέβαλαν στη διαμόρφωση ζημιών».

Coca-Cola HBC
Αύξηση όγκου πωλήσεων

Eνισχύθηκε 3,40% η μετοχή της Coca-Cola HBC αυτή την εβδομάδα, με την εταιρεία να παραμένει στην κορυφή της κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου με αξία 8,03 δισ. ευρώ. Η εταιρεία στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου 2015 κατέγραψε αύξηση 5,4% του όγκου πωλήσεων, καθώς οι πρωτοβουλίες που είχαν επιφέρει θετικά αποτελέσματα στο πρώτο εξάμηνο ενισχύθηκαν περαιτέρω από τις καλές καιρικές συνθήκες και την ευνοϊκή συγκριτική βάση σε ορισμένες από τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία.