Οριακή υποχώρηση του Γενικού Δείκτη

Οριακή υποχώρηση του Γενικού Δείκτη

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σημερινή αναστολή διαπραγμάτευσης για τις μετοχές της Alpha Bank, της Eurobank και της Πειραιώς ενόψει της διαδικασίας των reverse split ήταν η αφορμή για να κλείσει αμετάβλητη η χθεσινή συνεδρίαση. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 642,77 μονάδες, σημειώνοντας ανεπαίσθητη υποχώρηση 0,01%. Μεγάλες πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Εθνικής (-25,38%), η οποία υποχώρησε σε νέα ιστορικά χαμηλά. Η μετοχή της Εθνικής διαγράφεται από τη σύνθεση του πανευρωπαϊκού δείκτη Stoxx 600, από τις 21 Δεκεμβρίου. Οι μετοχές της Εθνικής θα είναι διαπραγματεύσιμες και σήμερα, και από την ερχόμενη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 αναστέλλεται η διαπραγμάτευσή τους. Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν και οι μετοχές της Alpha Bank και της Πειραιώς, ενώ αμετάβλητη παρέμεινε η μετοχή της Eurobank.

Κατά το διάστημα παύσης διαπραγμάτευσης των μετοχών των πιστωτικών ιδρυμάτων, θα ανασταλεί και η διαπραγμάτευση των παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσης μετοχών (warrants).

Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, στα 25,678 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 233.231.601 τεμάχια.

Μικρή άνοδος στις τιμές των 3ετών και 5ετών κρατικών ομολόγων σημειώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της αγοράς κρατικών εκδόσεων χρέους, ενώ αντίθετα η 10ετία υποχώρησε και αυξήθηκε η απόδοσή της. Η 10ετία εμφάνισε τιμή στα 75,60 λεπτά του ευρώ από 75,70 λεπτά την Τετάρτη, ενώ η απόδοση ενισχύθηκε στο 7,25% από 7,20% στην προχθεσινή συνεδρίαση. Το 5ετές ομόλογο είχε τιμή στα 93,60 λεπτά του ευρώ, ενώ η απόδοση υποχώρησε στο 6,95% από 7,05% την Τετάρτη. Το 3ετές κρατικό ομόλογο είχε χθες τιμή στα 95 λεπτά από 94,40 λεπτά την Τετάρτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή