Στην τελική ευθεία η πώληση του 80% της ERB Eurolife

Στην τελική ευθεία η πώληση του 80% της ERB Eurolife

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επόμενη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά του 80% της ERB Eurolife, του θυγατρικού ασφαλιστικού ομίλου της Eurobank, η πώληση του οποίου έχει δρομολογηθεί στο πλαίσιο του σχεδίου κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης της τράπεζας.

Πρόκειται για τον τρίτο μεγαλύτερο ασφαλιστικό όμιλο της χώρας, η αποτίμηση του οποίου προσεγγίζει τα 350 εκατ. ευρώ. Ισχυρό asset στη συμφωνία πώλησης αποτελεί το bankassurance, η δυνατότητα δηλαδή πώλησης ασφαλιστικών προϊόντων μέσα από το τραπεζικό δίκτυο της Eurobank. Η πώληση της Eurolife φέρεται να προσελκύει το ενδιαφέρον ισχυρών funds του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων το Fairfax, το Apollo καθώς και του κινεζικού χρηματοοικονομικού ομίλου Fosun.

Ο όμιλος Fairfax είναι από τους μεγαλομετόχους της Eurobank και διαθέτει ισχυρή παρουσία στον ασφαλιστικό και αντασφαλιστικό κλάδο, ενώ ο κινεζικός όμιλος Fosun αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα στην ευρωπαϊκή αγορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μιαν ανάλογη διαγωνιστική διαδικασία εξαγόρασε έναντι τιμήματος 1 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2014 τoν μεγαλύτερo πορτογαλικό ασφαλιστικό όμιλο της χώρας, Caixa Seguros, που ιδιωτικοποιήθηκε στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του πορτογαλικού τραπεζικού ομίλου Caixa Geral de Depositos. Εντονο ενδιαφέρον εμφανίζει και το Apollo, που δεν διαθέτει ασφαλιστική δραστηριότητα και αποτέλεσε τον δεύτερο διεκδικητή της Caixa Seguros. Η πώληση αφορά το 80% της Eurolife ERB Insurance Group, εταιρείας holding που ανήκει κατά 100% στην Eurobank και η οποία, εκτός από το 100% των τριών ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα, ελέγχει και τις δύο ασφαλιστικές δραστηριότητες του ομίλου στη Ρουμανία (Eurolife ERB Asigurari de Viata και Eurolife ERB Asigurari Generale).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή