Νέα διοίκηση στην Hellenic Seaways

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου της Hellenic Seaways (HSW) προχώρησε την Παρασκευή η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ακτοπλοϊκής υπερψηφίζοντας την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς και ομάδας μετοχών που συντάχθηκε γύρω από τις θέσεις της. Από το νέο Δ.Σ. απουσιάζουν τα τρία μέλη που εκπροσωπούσαν μέχρι τώρα τον όμιλο Γκριμάλντι. Νέος πρόεδρος ψηφίστηκε ο Κωνσταντίνος Κληρονόμος, ενώ διευθύνων σύμβουλος παραμένει ο Αντώνης Αγαπητός.

Μειοψήφησαν έτσι οι εκ των βασικών μετόχων Μινωικές Γραμμές, συμφερόντων του ιταλικού ομίλου Γκριμάλντι, παρά το γεγονός ότι εμφανίστηκαν με το 47,4% των δικαιωμάτων ψήφου. Η εξέλιξη σηματοδοτεί το τέλος του πρώτου γύρου της προσπάθειας Γκριμάλντι να αποκτήσει τον έλεγχο της HSW μέσω δημόσιας πρότασης αγοράς μετοχών. Η Πειραιώς, με 40,1% του μετοχικού κεφαλαίου και τη στήριξη μετόχων όπως του διευθύνοντος συμβούλου της ακτοπλοϊκής Αντ. Αγαπητού και συμφερόντων της πλευράς Ιωάννη Σήφη Βαρδινογιάννη αλλά και άλλων μικρότερων μετόχων, διατήρησε τον έλεγχο στην εταιρεία.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο δεν εκλέχθηκαν μέλη όπως ο μέχρι τώρα πρόεδρός της HSW Γεράσιμος Στρίντζης και ο Πατσέλα Ντιέγκο, που συνδέεται συγγενικά με τους αδελφούς Τζιανλούκα και Eμανουέλε Γκριμάλντι, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τον ιταλικό όμιλο. Ο όμιλος Γκριμάλντι, διά των Μινωικών που διακρατούν τη συμμετοχή στην HSW, απείχε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την ψήφιση θεμάτων όπως η έγκριση των ετησίων χρηματοοικονομικών καταστάσεων και η απαλλαγή των μελών του διοικητικού συμβουλίου από κάθε ευθύνη για την προηγούμενη χρήση.

Οι εξελίξεις αυτές σηματοδοτούν την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης των δύο πλευρών. Μάλιστα, οι Μινωικές πριν από τη χθεσινή γενική συνέλευση είχαν καταθέσει αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα με αίτηση προσωρινής διαταγής, ζητώντας πλήρη πρόσβαση στο μετοχολόγιο της HSW, αλλά και διαφάνεια στις διαδικασίες έκδοσης νέων μετοχών. Αίτημα το οποίο και απορρίφθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο χθες το πρωί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή