Στον όμιλο Βασιλάκη περνάει η αντιπροσωπεία των Hyundai και Κia στην Ελλάδα

Στον όμιλο Βασιλάκη περνάει η αντιπροσωπεία των Hyundai και Κia στην Ελλάδα

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον όμιλο Βασιλάκη αναμένεται να μεταβιβαστεί το 70% της εισαγωγικής των αυτοκινήτων Hyundai και Kia, ύστερα από συμφωνία που δρομολογούν τα δύο μέρη σε συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζες. Η συμφωνία, οι συζητήσεις για την επίτευξη της οποίας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο καθώς έχει υπογραφεί το σχετικό σύμφωνο κατανόησης (MοU), αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη της χρονιάς και προβλέπει τη μεταβίβαση της Π&Ρ Δάβαρη, εισαγωγικής εταιρείας των κορεατικών αυτοκινήτων Hyundai και Kia, στον όμιλο AutoHellas.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες αφορούν την αναδιάρθρωση του δανεισμού της Π&Ρ Δάβαρη, με τα ενδιαφερόμενα μέρη να δηλώνουν ότι «μπορεί να βρεθεί λύση». Οι υποχρεώσεις του ομίλου Π&Ρ Δάβαρη ανέρχονται στα 109 εκατ. ευρώ. Η προσπάθεια αναδιάρθρωσης περιλαμβάνει γενναίο «κούρεμα» από τις πιστώτριες τράπεζες και εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου Π&Ρ Δάβαρη από τα πιστωτικά ιδρύματα.

Η ανάληψη της κορεατικής μάρκας από την AutoHellas θα επιτρέψει στον όμιλο Βασιλάκη να ενισχύσει την εισαγωγική του δραστηριότητα, αυξάνοντας τις μάρκες αντιπροσώπευσης στην ελληνική αγορά και διευρύνοντας το μερίδιό του. Στόχος του ομίλου Autohellas, σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Βασιλάκη, είναι να ενισχύσει την ηγετική του θέση στην αγορά, διατηρώντας τη διαφοροποίηση των εργασιών που του επέτρεψαν μέχρι σήμερα την επιτυχή δραστηριοποίησή του στον κλάδο εμπορίας και ενοικίασης. Να σημειωθεί ότι η AutoHellas είχε απορροφήσει στα τέλη του 2015 τις εταιρείες Βελμάρ (SEAT) και τη δραστηριότητα λιανικής πώλησης και υπηρεσιών αυτοκινήτων Τεχνοκάρ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2016, ο κύκλος εργασιών έφτασε τα 46,2 εκατ. ευρώ έναντι 31,4 εκατ. ευρώ το 2015 και τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση κατά 14,9%, φθάνοντας τα 15,7 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών από μισθώσεις αυτοκίνητων στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 11,6% φτάνοντας τα 18,7 εκατ. ευρώ, με σημαντική αύξηση τόσο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις όσο και στις μακροχρόνιες μισθώσεις σε εταιρικούς πελάτες. Επίσης, θετική είναι η δυναμική του ομίλου στο εξωτερικό, όπου πλέον δραστηριοποιείται σε 7 χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ουκρανία, Κροατία), με τον κύκλο εργασιών να φτάνει τα 8,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 18%. Η ενσωμάτωση των νέων δραστηριοτήτων (εμπορία αυτοκινήτων) πρόσθεσε 12,2 εκατ. ευρώ στον κύκλο εργασιών του ομίλου.

Η εταιρεία Π&Ρ Δάβαρη ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1990 από τους Πάνο και Ρίτσα Δάβαρη. Αρχικά ανέλαβαν την αντιπροσωπεία των αυτοκινήτων και ανταλλακτικών της Hyundai και αργότερα αύξησαν την παρουσία τους στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου με την προσθήκη της αντιπροσώπευσης της επίσης κορεατικής μάρκας Kia, η οποία ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Hyundai. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία προβλέπει τη μεταβίβαση του 70% της αγοράς και την ανάληψη της διοίκησης της εταιρείας από τον όμιλο Βασιλάκη. Το 30% θα παραμείνει στην οικογένεια Δάβαρη και ο κ. Πάνος Δάβαρης θα διατηρήσει, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, τη θέση του προέδρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή