Οι υποψήφιοι για θέση γενικού γραμματέα στην ΕΕΤ

Οι υποψήφιοι για θέση γενικού γραμματέα στην ΕΕΤ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός των ημερών αναμένεται το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) να καταλήξει στον διορισμό νέου γενικού γραμματέα μετά την αποχώρηση του κ. Χρήστου Γκόρτσου. Υποψήφιοι για τη θέση είναι:

• Η κ. Χαρίκλεια Απαλαγάκη, νομικός, με εμπειρία στην τραπεζική διοίκηση και πρώην πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.

• Ο κ. Αρης Ξενόφος, πρώην διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με πολυετή εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

• Η κ. Ελένη Λουρή, οικονομολόγος και πρώην υποδιοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδος.

• Ο κ. Γιώργος Πεχλιβανίδης, με πολυετή επίσης εμπειρία στον τραπεζικό τομέα σε ηγετικές θέσεις στην Εθνική Τράπεζα, στην τράπεζα Πειραιώς και στον όμιλο της Eurobank.

Στόχος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών υπό τη διοίκηση του νέου προέδρου της κ. Νίκου Καραμούζη, είναι η αποτελεσματικότερη συνεργασία των τραπεζών με τις εποπτικές αρχές. Οπως σημειώνουν χαρακτηριστικά τραπεζικά στελέχη, οι επόπτες δεν είναι πλέον μόνο στην Αθήνα, αλλά κυρίως στη Φρανκφούρτη και για τον λόγο αυτό εξετάζεται η δημιουργία γραφείου στην πόλη όπου εδρεύουν τόσο η ΕΚΤ όσο και ο SSM.

Σήμερα, επίσης, κάνει πρεμιέρα η νεοσύστατη Συντονιστική Επιτροπή που δημιουργήθηκε πρόσφατα στην Ελληνική Ενωση Τραπεζών για τη διαχείριση των προβληματικών δανείων, η οποία συνεδριάζει με αντικείμενο το υπό επεξεργασία νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Επικεφαλής της Επιτροπής έχει αναλάβει ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Θεόδωρος Καλαντώνης και αποτελεί ένα από τα βασικά νέα όργανα που συστάθηκε για τον συντονισμό των τραπεζών στα θέματα της ενιαίας αντιμετώπισης των «κόκκινων» δανείων. Για τον σκοπό αυτό συστάθηκαν επίσης το διατραπεζικό Forum διαχείρισης προβληματικών δανείων, με πρόεδρο τον ανώτερο γενικό διευθυντή της τράπεζας Πειραιώς κ. Σπύρο Παπασπύρου και η Συντονιστική Επιτροπή των Επικεφαλής Οικονομικής Διαχείρισης με πρόεδρο τον γενικό διευθυντή και οικονομικό διευθυντή της Alpha Bank κ. Βασίλειο Ψάλτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή