Νέα πτώση κατά 0,46% στο Χρηματιστήριο

Νέα πτώση κατά 0,46% στο Χρηματιστήριο

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνευρο και χωρίς κατεύθυνση, το Χρηματιστήριο συνέχισε για τέταρτη διαδοχική ημέρα την πτωτική του πορεία. Ετσι, ολοκλήρωσε με συνολικές απώλειες 0,94% τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου.

Στη χθεσινή τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης υπέστη απώλειες 0,46% και διαμορφώθηκε στις 813,91 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών εμφανίσθηκε ενισχυμένη και προσέγγισε τα 109 εκατ. ευρώ λόγω της τριπλής λήξης παραγώγων και η αναδιάρθρωση του FTSE είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν ο τζίρος και ο όγκος συναλλαγών κατά το διπλάσιο –σε σχέση με τη συνηθισμένη εικόνα των τελευταίων ημερών– στη δημοπρασία.

Με στηρίξεις από την Εθνική Τράπεζα (0,52%) και την Alpha Bank (0,80%), το Ελληνικό Χρηματιστήριο κατέβαλε προσπάθειες να αλλάξει το αρνητικό κλίμα σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.

Η πλειονότητα όμως των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης δέχθηκε πιέσεις σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης και ο Γενικός Δείκτης δεν κατάφερε να ανακάμψει και να ξεπεράσει το επίπεδο των 820 μονάδων. Από τις εμποροβιομηχανικές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης διεσώθη μόνον ο τίτλος των Ελληνικών Πετρελαίων, που ενισχύθηκε 1,91% και διαμορφώθηκε στα 8,00 ευρώ. Αντιθέτως, με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο τίτλος της Grivallia, που υπέστη πτώση 3,21% και υποχώρησε στα 8,75 ευρώ. Ακολούθησε η μετοχή της ΔΕΗ με πτώση 3,13% και κλείσιμο στα 2,7240 ευρώ, ενώ η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς κατέγραψε απώλειες 2,92% και διαμορφώθηκε στα 3,32 ευρώ.Σημαντική πτώση σε ποσοστό 2,71% σημείωσε ο τίτλος του Μυτιληναίου και ακολούθησε η ΕΥΔΑΠ με απώλειες 2,67%.

Το χαμένο έδαφος κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης προσπάθησαν να καλύψουν χθες οι αγοραστές στα εγχώρια κρατικά ομόλογα. Οι τιμές ενισχύθηκαν αρκετά με ταυτόχρονη αποκλιμάκωση των αποδόσεων. Ειδικότερα, η απόδοση του 7ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 3,83% από 3,91% της προηγούμενης συνεδρίασης, ενώ στο 5ετές κρατικό ομόλογο η απόδοση διαπραγματεύθηκε στο 3,41% από 3,49% της προχθεσινής ημέρας.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαπραγματεύθηκε στο 4,15% από 4,20% της προηγούμενης συνεδρίασης, ενώ η διαφορά απόδοσης (spread) με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο διαμορφώθηκε στις 358 μονάδες βάσης από 363 μονάδες της συνεδρίασης της περασμένης Πέμπτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή