Κέρδη 13 εκατ. ευρώ αναμένει η «Κωτσόβολος»

Κέρδη 13 εκατ. ευρώ αναμένει η «Κωτσόβολος»

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κέρδη 13 εκατ. ευρώ αναμένεται να κλείσει η χρήση 2017-2018 (πρόκειται για τη χρήση από 1/5/2017 έως 30/4/2018) για την αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών «Κωτσόβολος», ενώ το 2013, χρονιά κατά την οποία ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης ο κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, κατέγραφε ζημία 5,2 εκατ. ευρώ.

Η αντιστροφή της πορείας της εταιρείας, από τις ζημίες στα κέρδη, έχει καταστήσει την «Κωτσόβολος» τη θυγατρική με τις καλύτερες επιδόσεις και τη μεγαλύτερη ανάπτυξη πωλήσεων μεταξύ όσων ανήκουν στον βρετανικό όμιλο Dixons Carphone. Τα παραπάνω αναφέρονται σε δημοσίευμα του Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο τέλος του τρίτου τριμήνου της χρήσης 2017-2018 τα έσοδα από πωλήσεις της «Κωτσόβολος» ήταν αυξημένα κατά 23%, ανάπτυξη σχεδόν τριπλάσια από αυτή του 8% που σημείωσε ο όμιλος Dixons Carphone στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης (Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία, Ισλανδία, Τσεχία και Σλοβακία). Στην Ιρλανδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο η ανάπτυξη της Dixons ήταν 1%. Ωστόσο, όπως ο ίδιος ο κ. Αθανασόπουλος σημειώνει μιλώντας στο Bloomberg, «η ανάπτυξη αν και ισχυρή δεν είναι αρκετή για το μέλλον».

Ο επικεφαλής της εταιρείας στην Ελλάδα δήλωσε ότι οι επενδύσεις της «Κωτσόβολος» θα επικεντρωθούν στη βελτίωση των κατηγοριών που σχετίζονται με τον αυτοματισμό σπιτιού, την εξυπηρέτηση πελατών, την ανταπόκριση σε θέματα εγγύησης και γενικότερα την ικανότητα της αλυσίδας να βρίσκεται πιο κοντά στους πελάτες και στις ανάγκες τους πριν και μετά την αγορά των προϊόντων.

Με βάση το δημοσίευμα, η αλυσίδα τετραπλασίασε τις επενδύσεις της την περίοδο 2013-2017, ενώ ειδικά για το τρέχον οικονομικό έτος οι πρόσθετες επενδύσεις της ανήλθαν σε 4 εκατ. ευρώ. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας ανέρχονταν σε 2.100 στα μέσα του 2017 από 1.700 τρία χρόνια νωρίτερα, ενώ οι επενδύσεις που υλοποιήθηκαν αφορούσαν σε σημαντικό βαθμό την ανακαίνιση υφιστάμενων καταστημάτων ή τη μετεγκατάσταση σε μεγαλύτερα και πιο αποδοτικά ακίνητα. Σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο, επενδύσεις όπως αυτές της «Κωτσόβολος» θα είναι το κλειδί για τη βιώσιμη ανάκαμψη στην Ελλάδα. Για να επανέλθει η οικονομία θα απαιτηθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, «ένα γενναίο και σταθερό επενδυτικό κύμα προερχόμενο από την Ελλάδα αλλά και εκτός αυτής. Τέτοιες επενδύσεις θα μπορούσαν να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας». Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη, η χώρα να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο και βιώσιμο πλάνο, καθώς βαδίζει προς τη μεταμνημονιακή εποχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT