Η επανεμφάνιση του Λεωνίδα Μπόμπολα

Η επανεμφάνιση του Λεωνίδα Μπόμπολα

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χθεσινή γενική συνέλευση του ομίλου Ελλάκτωρ σηματοδότησε και την επανεμφάνιση του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα στην… καθημερινότητα της εισηγμένης. Ειδικότερα, εκπρόσωποι μετόχων – εταιρειών που συνδέονται με τον κ. Μπόμπολα καταψήφισαν το 7ο θέμα της γεν. συνέλευσης, που αφορούσε την έγκριση προγράμματος διάθεσης μετοχών στα διοικητικά στελέχη του ομίλου (stock option). Το θέμα δεν έλαβε τελικά την έγκριση των μετόχων, ενώ εγκρίθηκε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών από την «Ελλάκτωρ», με εύρος από 0,6 έως 3 ευρώ ανά μετοχή. Υπενθυμίζεται ότι, παρά την αποχώρησή του από τα διοικητικά δρώμενα του ομίλου πριν από δύο και πλέον χρόνια, ο κ. Μπόμπολας παραμένει μεγαλομέτοχος, ελέγχοντας περίπου το 12,55% του μετοχικού κεφαλαίου της «Ελλάκτωρ». Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο νέας μελλοντικής ενασχόλησής του με τα διοικητικά του ομίλου, εφόσον οι επιδιώξεις του εναρμονίζονται με εκείνες της νυν διοίκησης.

Στον Κορυδαλλό και στις φυλακές Τρικάλων

Οταν πριν από μερικά χρόνια ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie τότε, δήλωνε σε συνέντευξή του ότι επιχειρηματικότητα σημαίνει πρόκληση, δεν φανταζόταν ότι οι χειρότερες δυσκολίες βρίσκονταν ενόψει. Ούτε ότι ο ίδιος θα προφυλακιζόταν μαζί με τον πατέρα του Δημήτρη Κουτσολιούτσο, αλλά σε διαφορετικά σωφρονιστικά ιδρύματα, ως κατηγορούμενοι για τη μεγαλύτερη εταιρική απάτη των τελευταίων δεκαετιών. Ετσι, ο ιδρυτής της Folli Follie Δημ. Κουτσιολούτσος προφυλακίστηκε στον Κορυδαλλό, ενώ ο γιος του Τζώρτζης μεταφέρθηκε στις φυλακές Τρικάλων.

Η Deca ανέκτησε το 70% της επένδυσης στην Akazoo

Τη δικαστική οδό κατάφερε να παρακάμψει η Deca Investments όσον αφορά την υπόθεση της εταιρείας streaming μουσικής που ανήκει στην InternetQ. Μέσω, δηλαδή, εξωδικαστικού συμβιβασμού, η Deca ανέκτησε περίπου το 70% της αρχικής επένδυσής της, ύψους 12 εκατ. ευρώ, στην Akazoo, της οποίας ήλεγχε το 4%. Υπενθυμίζεται ότι η Akazoo, που ήταν εισηγμένη στον Nasdaq, ύστερα από έκθεση του fund QCM, απεδείχθη ότι είχε παραποιήσει τα οικονομικά μεγέθη της. Γι’ αυτό στις ΗΠΑ έχει υποβληθεί αριθμός προσφυγών εναντίον της.

DBRS: ύφεση 7% φέτος, ανάκαμψη 4% το 2021

Σε μικρές αλλαγές των εκτιμήσεών του για την ύφεση στην Ελλάδα το 2020 προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης DBRS. Μετά και τις ανακοινώσεις για το β΄ τρίμηνο πλέον εκτιμά, με βάση το ήπιο σενάριο, πως η ύφεση θα κινηθεί στο 7% φέτος, ενώ η ανάκαμψη το 2021 θα διαμορφωθεί στο 4%. Σύμφωνα με το δυσμενές σενάριο του οίκου, η συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ φέτος θα είναι της τάξης του 9% και η ανάπτυξη το 2021 θα κινηθεί σε υποτονικούς ρυθμούς του 1,5%. Υπενθυμίζεται πως η DBRS τον Ιούνιο είχε προβλέψει πως στο ήπιο σενάριο η ύφεση στην Ελλάδα φέτος θα φτάσει το 6,5% (με ανάπτυξη 4% το 2021).

Κατέβασε ταχύτητα η ανάκαμψη

Αν και μετά τη βαθιά ύφεση το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου, το γ΄ τρίμηνο στην Ευρωζώνη ξεκίνησε δυναμικά, με την ανάκαμψη να είναι ισχυρή, τα στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων δείχνουν πως η οικονομική δραστηριότητα έχει και πάλι «παγώσει» λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού στις περισσότερες χώρες της περιοχής, όπως επισημαίνει η Oxford Economics. Σύμφωνα με τους δείκτες υψηλής συχνότητας, η κινητικότητα γενικά έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ και η κατανάλωση έχει υποχωρήσει έντονα, προσθέτοντας στους κινδύνους για τις προοπτικές του δ΄ τριμήνου. Στα θετικά, οι χρηματοοικονομικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί σημαντικά χάρη στα ισχυρά μέτρα στήριξης της νομισματικής πολιτικής, ωστόσο γεγονός παραμένει πως η ανάκαμψη της οικονομίας έχει κατεβάσει ταχύτητα, οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι η ανάπτυξη τελικά θα είναι πιο αργή από ό,τι αναμενόταν αρχικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή