Ακυρα εξώδικα για πλειστηριασμούς

Ακυρα εξώδικα για πλειστηριασμούς

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρητές διαβεβαιώσεις, ότι τυχόν εξώδικα για πλειστηριασμούς που επιδίδονται σε κατοίκους των πληγεισών από τον κυκλώνα «Ιανό» περιοχών καθίστανται αυτομάτως άκυρα, παρείχε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών. «Προφανώς, αν έχει γίνει οποιαδήποτε ενέργεια σαν αυτή που λέτε, δεν ισχύει», ξεκαθάρισε ο Χρήστος Σταϊκούρας (φωτ.), απαντώντας στον Ανδρέα Λοβέρδο (ΚΙΝΑΛ), ο οποίος του μετέφερε σχετικές καταγγελίες για κινητοποίηση δικαστικών κλητήρων στην Καρδίτσα, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή «τραγική μέσα στις λάσπες». Ο κ. Σταϊκούρας διευκρίνισε ότι άνευ ισχύος θεωρούνται και τα ειδοποιητήρια καταβολής του ΕΝΦΙΑ, που εστάλησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο στις ίδιες περιοχές, αποδίδοντας εμμέσως τέτοιες ενέργειες στον «δαίμονα» αργών αντανακλαστικών της γραφειοκρατίας. «Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η κυβέρνηση σπεύδει να νομοθετήσει με τη διαδικασία του επείγοντος», τόνισε ο ίδιος, αναφερόμενος στην υπό ψήφιση αναστολή για ένα έτος κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης κατοίκων και επιχειρήσεων αυτών των περιοχών και αναστολής καταβολής του ΕΝΦΙΑ.

Προς έκδοση πράσινου ομολόγου η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Πιθανή θα πρέπει να θεωρείται η έκδοση νέου πράσινου ομολόγου από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού της προγράμματος, ύψους άνω του 1,5 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια. Παρότι επισήμως δεν υφίσταται κάποια σχετική απόφαση, οι συνεχείς αναβαθμίσεις της μετοχής της συνηγορούν υπέρ μιας τέτοιας κίνησης, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον εκτιμάται ότι υφίσταται, ακόμα κι εν μέσω πανδημίας. Αλλωστε, όπως ανέφερε χθες η Euroxx σε σχετική ανάλυσή της για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, «πρόκειται για μια ελκυστική περίπτωση επένδυσης, με ανοσία στην COVID-19».  

H Ιταλία συστήνει fund ενίσχυσης του τουρισμού

H κρατική επενδυτική τράπεζα της Ιταλίας CDP Group ανακοίνωσε τη σύσταση ενός εθνικού ταμείου τουρισμού για να επενδύσει έως 2 δισ. ευρώ στον ξενοδοχειακό τομέα, ο οποίος επλήγη έντονα από την πανδημία. Η CDP είπε ότι θα επενδύσει 750 εκατ. ευρώ σε ξενοδοχεία που θεωρούνται ιστορικού ενδιαφέροντος, ενώ το υπουργείο Τουρισμού θα συνεισφέρει επιπλέον 150 εκατ. ευρώ. Αλλοι επενδυτές θα καλύψουν τα υπόλοιπα. Ο τουριστικός τομέας σημείωσε πτώση εσόδων κατά σχεδόν 90% το β΄ τρίμηνο. 

«Κουρεύονται» ενοίκια σε λιμένες 

Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του οικονομικού ανταλλάγματος εκ μέρους των παραχωρησιούχων δικαιωμάτων χρήσης χώρων ζώνης λιμένα για το διάστημα από την 1η Απριλίου 2020 μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 λόγω πανδημίας, θεσπίζει ρύθμιση που εισήχθη με τροπολογία στο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στους φορείς διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένων για μείωση τουλάχιστον 30% του οικονομικού ανταλλάγματος το αργότερο έως και το τέλος του έτους σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να πλήττονται κατ’ αναλογία των ρυθμίσεων για τη μείωση μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων, κατοικίας κ.λπ. Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί τα ενοίκια, προβλέπεται η δυνατότητα συμψηφισμού μελλοντικών υποχρεώσεων. Η ρύθμιση αφορά τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες ή λειτουργούν σε λιμάνια.

Μάχη για μία θέση δίπλα στη Λαγκάρντ

Μόνο δύο είναι τελικά οι υποψήφιοι για τη θέση του διαδόχου του εκτελεστικού μέλους της ΕΚΤ, Ιβ Μερς, του οποίου η 8ετής θητεία λήγει τον Δεκέμβριο, μαζί με τη θητεία του ως αντιπροέδρου του SSM. Ο Φρανκ Ελντερσον, εκτελεστικός διευθυντής εποπτείας στην κεντρική τράπεζα της Ολλανδίας, και ο Μπόστιαν Τζάζμπεκ, πρώην κεντρικός τραπεζίτης της Σλοβενίας και νυν μέλος του Δ.Σ. του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης (SRB), διεκδικούν πλέον μία θέση δίπλα στην Κριστίν Λαγκάρντ (φωτ.) και μία από τις κορυφαίες στην ΕΚΤ, η οποία και θα κριθεί κατόπιν ψηφοφορίας στο Eurogroup στις 5 Οκτωβρίου. Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης πάντως εκτιμούν πως το φαβορί είναι ο Ελντερσον. Σημειώνεται πως μετά τις «κάλπες» του Eurogroup ο υποψήφιος θα περάσει από ακροαματική διαδικασία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο –το οποίο δεν μπορεί να μπλοκάρει υποψηφιότητες– και θα στεφθεί επίσημα εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ στη Σύνοδο της Ε.Ε. τον Δεκέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή