Θέση στον ΟΟΣΑ για τον Ιωάννη Λιανό

Θέση στον ΟΟΣΑ για τον Ιωάννη Λιανό

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τακτικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για το έτος 2021 εξελέγη ο επικεφαλής της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, Ιωάννης Λιανός. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που Ελληνας αξιωματούχος εκλέγεται σε μια τέτοια θέση, εκπροσωπώντας την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ελλάδας. «Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΟΣΑ επιτελεί σημαντικό συντονιστικό ρόλο στο πλαίσιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ, θέτοντας την ατζέντα των συζητήσεων στον πιο σημαντικό διεθνή οργανισμό για θέματα ανταγωνισμού. Είναι μεγάλη μου τιμή να εκλεγώ σε αυτόν τον ρόλο. Βλέπω σε αυτόν τον ρόλο όχι μόνο το καθήκον να εκπροσωπήσω την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, που για πρώτη φορά  συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο, αλλά και να προωθήσω μια προοδευτική ατζέντα στο δίκαιο ανταγωνισμού σε μια περίοδο έντονων αλλαγών, τόσο κοινωνικο-οικονομικών και τεχνολογικών όσο και περιβαλλοντικών», δήλωσε ο κ. Λιανός. 

Αρρυθμίες σε μικρό αριθμό συναλλαγών καρτών της ΕΤΕ

Μικρής κλίμακας είναι, σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν μέσω καρτών. Στην ανακοίνωσή της η ΕΤΕ διευκρινίζει ότι το πρόβλημα προέκυψε με ένα μικρό ποσοστό συναλλαγών καρτών, οι οποίες δεν αναγνωρίσθηκαν από τα συστήματα εκκαθάρισης με αποτέλεσμα να μη γίνει εγκαίρως η επεξεργασία τους. Η ΕΤΕ διαβεβαιώνει ότι από την αρρυθμία αυτή δεν υπήρξε καμία υπερχρέωση ή διπλοχρέωση και ότι το αποτέλεσμα ήταν απλώς ο κάτοχος της κάρτας να μη δει άμεσα στον λογαριασμό του τη συναλλαγή που πραγματοποίησε.

Συμμετοχή σε τρίτο πλοίο για την Τεχνική Ολυμπιακή

Τον κλάδο της θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων φαίνεται πως έχει επιλέξει για την εμπλοκή του με τα της ποντοπόρου ναυτιλίας ο όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής. Χθες, η εταιρεία προχώρησε στην τρίτη διαδοχική επένδυσή της το τελευταίο διάστημα, καθώς η θυγατρική της Τ.Ο. Shipping Ltd, που εδρεύει στην Κύπρο, προέβη στην απόκτηση του 10% της εταιρείας Kithira Maritime LLC. Η τελευταία εξαγόρασε ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, μεγέθους 6.000 TEU. Το πλοίο έχει ναυπηγηθεί προ 19 ετών και θα μετονομαστεί σε «Tonsberg».

Εξοπλίζεται με laptops το Δημόσιο

Η αύξηση της τηλεργασίας στο Δημόσιο έχει μεγαλώσει και τις ανάγκες για την εξασφάλιση του απαραίτητου και κατάλληλου εξοπλισμού. Ως εκ τούτου, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει προκηρύξει διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την προμήθεια 850 φορητών υπολογιστών συνολικού προϋπολογισμού 716,7 χιλ. ευρώ. Από το ποσό αυτό 237,1 χιλ. ευρώ αντιστοιχούν στην προμήθεια 255 laptops υψηλών επιδόσεων (ισχύος, μνήμης κτλ.). Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν προσφορές μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, με τον διαγωνισμό να είναι μειοδοτικός. Το ερώτημα, βεβαίως, που τίθεται είναι εάν ο ανάδοχος θα καταφέρει να παραδώσει εγκαίρως την προμήθεια, με δεδομένη την εκτόξευση της ζήτησης, παγκοσμίως.

Πρωτογενές έλλειμμα 9,06 δισ. το 10μηνο

Πρωτογενές έλλειμμα 9,06 δισ. ευρώ καταγράφει ο προϋπολογισμός το διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 9,69 δισ. ευρώ. Ο προϋπολογισμός έχει ενσωματώσει τις νέες παραδοχές που περιλαμβάνονται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού για το 2021, με αποτέλεσμα να καταγράφονται μικρές αποκλίσεις, καθώς τα μεγέθη έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα της πανδημίας. Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 38,411 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 53 εκατ. ευρώ ή 0,1% έναντι της εκτίμησης για το έτος 2020 που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού 2021.  Οι δαπάνες για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2020 ανήλθαν στα 51,862 δισ. ευρώ και εμφανίζονται μειωμένες κατά 621 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.  Σημειώνεται ότι οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2020 παρουσιάζονται αυξημένες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 κατά 9,4 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή