Η CVC καλύπτει μέρος των δανείων της Vivartia

Η CVC καλύπτει μέρος των δανείων της Vivartia

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες της Vivartia για την αποπληρωμή μέρους των δανειακών της υποχρεώσεων, και συγκεκριμένα αυτών που συνδέονται με τον κλάδο της εστίασης, έχει κλείσει η CVC Capital. Ειδικότερα, όπως είχε προ εβδομάδων αποκαλύψει η «Κ», θα καταβληθούν 75 εκατ. από τα συνολικά 150 εκατ. δανείων προς την εστίαση από την CVC, η οποία και θα αναλάβει τον υπόλοιπο δανεισμό της Vivartia, ύψους περίπου 350 εκατ. Παράλληλα, θα καταβάλει 175 εκατ. σε μετρητά στη MIG και στους μετόχους μειοψηφίας. Από αυτά τα 161 εκατ. θα πάνε στα ταμεία της MIG και από εκεί το μεγαλύτερο κομμάτι τους θα κατευθυνθεί στην εξόφληση μέρους των υποχρεώσεών της προς την Τράπεζα Πειραιώς. Οσον αφορά το ενδιαφέρον της Emma Capital, πηγές κοντά στις σχετικές συζητήσεις αναφέρουν πως, παρά τις διερευνητικές επαφές των συμβούλων της MIG για το θέμα, το τσεχικών συμφερόντων fund δεν υπέβαλε ούτε καν ενδεικτική οικονομική προσφορά.

Σε αύξηση κεφαλαίου προχωρεί ο όμιλος Φουρλή 

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικού προχωρεί ο όμιλος Φουρλή. Η απόφαση θα τεθεί προς έγκριση σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 21 Δεκεμβρίου 2020. Η αύξηση κεφαλαίου αφορά ποσό 9,88 εκατ. ευρώ και προτείνεται να γίνει με κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού που έχει σχηματισθεί από μη διανεμηθέντα κέρδη προηγούμενων χρήσεων. Η κεφαλαιοποίηση του αποθεματικού θα πραγματοποιηθεί με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,81 σε 1 ευρώ/μετοχή. Μετά την αύξηση, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέρχεται σε 52.004.961 ευρώ. 

Εκλεισε η πώληση της SingularLogic

Υπεγράφη την Παρασκευή αργά το απόγευμα η σύμβαση αγοραπωλησίας των μετοχών της SingularLogic μεταξύ της ιδιοκτήτριας Marfin Investment Groups και της κοινοπραξίας των Epsilon Net και Space Hellas. Οι εμπλεκόμενοι εκτιμούν πως το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής, που έχει προσδιοριστεί στα 18 εκατ. σε μετρητά, μπορεί να γίνει πολύ σύντομα. Οταν η SingularLogic περάσει τελικά στο σχήμα των Epsilon Net και Space Hellas, θα ξεκινήσει και η διαδικασία για την αξιοποίηση του ενεργητικού της κατόπιν συμφωνίας μεταξύ των δύο αγοραστών.

Μειώθηκε 32% το κόστος δεδομένων κινητής

Συνεχής μείωση καταγράφει από πέρυσι έως σήμερα το κόστος δεδομένων κινητής. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη, οι δαπάνες που καταβάλλουν οι συνδρομητές έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό 32% κατά το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα (δωδεκάμηνη βάση). Οπως πρόσθεσε ο κ. Γεωργαντάς, πέρυσι η κυβέρνηση κάλεσε τις εταιρείες να «γίνουν πιο φιλικές στις παροχές τους προς τους πολίτες». Αναφερθείς στις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί για την αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών της χώρας, σημείωσε ότι ο διαγωνισμός για το δίκτυο 5G ολοκληρώνεται σε ένα μήνα.

Εκδόσεις 11 δισ. από την Ελλάδα το 2021 

Εκδόσεις ελληνικών ομολόγων ύψους 11 δισ. ευρώ αναμένει η Société Générale ότι θα πραγματοποιήσει ο ΟΔΔΗΧ το 2021, μετά τα 12 δισ. ευρώ που άντλησε φέτος, ενώ εκτιμά πως η Ελλάδα θα προχωρήσει συνολικά σε τέσσερις εξόδους στις αγορές. Αν και δεν δίνει κάποια εκτίμηση για τη διάρκεια των τίτλων που θα εκδοθούν ή εάν θα υπάρξουν και επανεκδόσεις, ωστόσο εκτιμά πως η πρώτη έξοδος θα γίνει τον Ιανουάριο για την άντληση 3 δισ. ευρώ, η επόμενη τον Μάρτιο ύψους επίσης 3 δισ. ευρώ, στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια τρίτη έκδοση τον Ιούλιο για την άντληση και πάλι 3 δισ. ευρώ, ενώ η εκδοτική δραστηριότητα της χώρας για το 2021 θα κλείσει τον Οκτώβριο με την άντληση 2 δισ. ευρώ. Σημειώνεται πως πριν από μερικές ημέρες η DZ Bank είχε εκτιμήσει πως ο ΟΔΔΗΧ θα αντλήσει 15 δισ. ευρώ το 2021, «βλέποντας» έκδοση ενός νέου 10ετούς ομολόγου καθώς και την επανέκδοση του ομολόγου λήξης 2026 (το 7ετές του 2019 οποίο το 2021 θα είναι 5ετές).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή