Ο ΔΗΚΤΗΣ

Καλόγριες μπλοκάρουν έργο του ΑΔΜΗΕ

Καλόγριες μπλοκάρουν έργο του ΑΔΜΗΕ

Πέντε καλόγριες της Ιεράς Μονής Αγ. Θεοδώρων Καλαβρύτων κρατούν παγωμένο πάνω από ένα χρόνο το κρίσιμης σημασίας έργο για την ευστάθεια του ηλεκτρικού συστήματος της Πελοποννήσου, επέκτασης της γραμμής μεταφοράς 400 KV για τη διασύνδεση του ΚΥΤ Μεγαλόπολης με το ΚΥΤ Πάτρας. Το έργο, προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ, έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 95% και απομένει να τοποθετηθούν 2-3 πυλώνες οι οποίοι περνάνε σε απόσταση 500 μέτρων από τη μονή. Οι καλόγριες της μονής αντιστέκονται προσφεύγοντας στα δικαστήρια με το επιχείρημα ότι οι πυλώνες «προσβάλλουν τον ησυχαστικό χαρακτήρα της μονής». Και ενώ το τελευταίο διάστημα με τη διαμεσολάβηση και της μητρόπολης Καλαβρύτων επήλθε ηρεμία και τα συνεργεία των εργολάβων του ΑΔΜΗΕ είχαν αρχίσει να δουλεύουν για κάποια 24ωρα χωρίς πρόβλημα, την περασμένη Παρασκευή οι καλόγριες αιφνιδίασαν καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά των εργασιών. Το πρωτοδικείο αποφάσισε οριστική αναστολή των εργασιών μέχρι την εκδίκασή τους, στις 19 Δεκεμβρίου. 

Νέος CEO της Praktiker Hellas ο Δημήτρης Γαλάνης

Ο κ. Δημήτρης Γαλάνης, εμπορικός διευθυντής μέχρι τώρα στην «Κωτσόβολος», αναλαμβάνει νέος διευθύνων σύμβουλος στην Praktiker Hellas. Ο κ. Γαλάνης διαθέτει μακρά εμπειρία τόσο στο παραδοσιακό όσο και στο ηλεκτρονικό λιανεμπόριο, έχοντας εργαστεί επίσης και στην εταιρεία «Πλαίσιο». Ο κ. Γαλάνης διαδέχεται τον κ. Ιωάννη Σελαλμαζίδη, ο οποίος ήταν επικεφαλής για 25 χρόνια και αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης. Ο κ. Σελαλμαζίδης συνέδεσε το όνομά του με την επιτυχημένη πορεία της Praktiker Hellas, η οποία συνέχισε να λειτουργεί κανονικά ακόμη και όταν πτώχευσε η μητρική στη Γερμανία.

Συμμετοχή 1.000 ατόμων στην εθελουσία της Πειραιώς

Στα 1.000 άτομα ανήλθε ο αριθμός των υπαλλήλων που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Τράπεζας Πειραιώς. Η συμμετοχή κάλυψε τον στόχο που είχε θέσει η διοίκηση της Πειραιώς για τη μείωση του προσωπικού εντός του 2020. Το πρόγραμμα είχε ανακοινωθεί στις 30 Οκτωβρίου και είχε παραταθεί έως τα τέλη του μήνα. Το κόστος του προγράμματος εθελουσίας εξόδου έχει προϋπολογιστεί στα 100 εκατ. ευρώ και το όφελος που θα έχει η τράπεζα υπολογίζεται σε εξοικονόμηση 40 εκατ. ευρώ ετησίως.

Σειρά επαφών για τις τιμές ενέργειας

Το πώς θα εξομαλυνθούν οι υψηλές τιμές που διαμορφώνονται στην αγορά ηλεκτρισμού τον πρώτο μήνα του target model απασχολεί και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που αναμένεται να παρέμβει και το ίδιο μετά την παρέμβαση της ΡΑΕ που ολοκληρώθηκε χθες με διαδοχικές διαδικτυακές επαφές με τους παραγωγούς από θερμικές μονάδες. «Το παρακολουθούμε στενά και θα δράσουμε άμεσα, σύμφωνα άλλωστε με τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους καταναλωτές», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. Εναν πρώτο κύκλο επαφών με τους συμμετέχοντες στην αγορά έχει κάνει, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η γενική γραμματέας Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Στόχος, η ενίσχυση της εξωστρέφειας 

«Για το κρίσιμο 2021, περιμένουμε στο βασικό σενάριο μια σημαντική ανάκαμψη της τάξης του 5%, αλλά θα χρειαστούμε ένα ή δύο χρόνια ακόμη για να φτάσουμε τα επίπεδα του 2019», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Η Eurobank ήταν η πρώτη τράπεζα που από το 2009, όπως υπογράμμισε ο κ. Καραβίας, μίλησε έμπρακτα για την ανάγκη μετάβασης σε ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο με αιχμή την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Ο επικεφαλής της Eurobank αναφέρθηκε στην επισήμανση της επιτροπής Πισσαρίδη ότι κεντρικός στόχος για την ελληνική οικονομία κατά τα επόμενα χρόνια πρέπει να είναι η συστηματική αύξηση της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας, και τόνισε την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η τράπεζα μέσω του Trade Club Alliance, δίνοντας στις ελληνικές επιχειρήσεις τη δυνατότητα προσέγγισης πιστοποιημένων συνεργατών από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, μέσα από ένα δίκτυο τραπεζών σε 60 χώρες.