Σενάριο για αναβολή της Γ.Σ. της «Ελλάκτωρ»

Σενάριο για αναβολή της Γ.Σ. της «Ελλάκτωρ»

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πληθαίνουν οι φήμες περί αιτήματος από την πλευρά των νέων μετόχων κ. Γ. Καϋμενάκη και Δ. Μπάκου για αναβολή της έκτακτης γενικής συνέλευσης της «Ελλάκτωρ», η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 7 Ιανουαρίου 2021. Οπως φαίνεται, η πλευρά των εφοπλιστών, οι οποίοι πρόσφατα απέκτησαν το δικαίωμα για την απόκτηση ποσοστού μέχρι και 23,3% (από 5% που διαθέτουν σήμερα), θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο έως ότου ολοκληρώσει τις επαφές που χρειάζεται για να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες «συμμαχίες». Πάντως, το δικαίωμα που έχουν για την άσκηση του δικαιώματος για την αγορά του 18,33% της «Ελλάκτωρ» από τους αδελφούς Καλλιτσάντση λήγει στις 12 Ιανουαρίου. Δεν αποκλείεται, βέβαια, η φημολογία αυτή να αποσκοπεί και σε «θόλωμα των νερών», για τη δημιουργία εφησυχασμού προς το αντίπαλο στρατόπεδο, δηλαδή τη Reggeborgh Invest, η οποία με τη σειρά της προειδοποιεί πως όσοι επιδιώκουν τυχόν καθυστερήσεις, θα βρεθούν προ των ευθυνών τους για τη ζημία που θα προκαλέσουν στην «Ελλάκτωρ».

Online παρακολούθηση της πορείας μιας επένδυσης

Πράξη γίνεται ένα χρόνιο αίτημα των επενδυτών, η δυνατότητα δηλαδή κάποιος να παρακολουθεί την πορεία της επένδυσής του, εάν έχει επιδοτηθεί από τον αναπτυξιακό νόμο ή από πόρους του ΕΣΠΑ. To υπουργείο Ανάπτυξης δημιούργησε ειδική εφαρμογή στη διαδικτυακή πύλη www.ependyseis.gr, μέσω της οποίας κάθε χρήστης μπορεί να παρακολουθεί την πορεία της επένδυσής του και να έχει πρόσβαση σε στατιστικά στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ). Επιπλέον, δημιούργησε τρία ενημερωτικά βίντεο, στα οποία παρουσιάζονται οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις για το ΠΣΚΕ.  

Απόφαση για σταδιακή καταβολή αποζημιώσεων 

Διευθετείται το θέμα της καταβολής της αποζημίωσης των πρώην εργαζομένων σε πιστωτικά ιδρύματα που τέθηκαν σε ειδική εκκαθάριση, με απόφαση του υπ. Οικονομικών. Η απόφαση προβλέπει ότι αποδίδεται το σύνολο της αποζημίωσης στους πρώην εργαζομένους σε συνεταιριστικές τράπεζες, ενώ αυξάνεται το ποσοστό της προνομιακής ικανοποίησης των πρώην εργαζομένων στα υπόλοιπα πιστωτικά ιδρύματα στο 80%. Σταδιακά θα υπάρξει προσαρμογή έως την πλήρη καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης στο σύνολο των πρώην εργαζομένων.

Απόσυρση ταμειακών μηχανών έως 31 Μαρτίου

Με τις παλαιές ταμειακές μηχανές μπορούν να λειτουργούν μέχρι τις 31 Μαρτίου τα καταστήματα λιανικής. Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 η προθεσμία για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ, καθώς και η προθεσμία για την αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών τους. Η παράταση των προθεσμιών κρίθηκε απαραίτητη λόγω των ειδικών ρυθμίσεων λειτουργίας που επικρατούν στις επιχειρήσεις με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας. Με την ολοκλήρωση του πλάνου απόσυρσης ή αναβάθμισης, όλες οι ταμειακές μηχανές θα είναι σε θέση να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ.

Εργο του ΑΔΜΗΕ στη «Μυτιληναίος»

Την επιτυχή ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την ανακατασκευή του Κέντρου Υπερυψηλών Τάσεων (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου και την ανάδειξη της εταιρείας «Μυτιληναίος Α.Ε.» ως προσωρινού αναδόχου του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 46 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ. Η «Μυτιληναίος» επικράτησε στον διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου και στον οποίο συμμετείχαν επίσης η ΤΕΡΝΑ και η ΕΛΕΚΤΡΟΜΕΚ. Το έργο ανακατασκευής του ΚΥΤ Κουμουνδούρου Αττικής αποτελεί ένα έργο «με το κλειδί στο χέρι» και περιλαμβάνει την αντικατάσταση και επέκταση του υπάρχοντος διακοπτικού εξοπλισμού 150 kV και 400 kV με σύγχρονο εξοπλισμό τεχνολογίας κλειστού τύπου (GIS), καθώς και την προσθήκη νέων αυτομετασχηματιστών ισχύος και αυτεπαγωγών αντιστάθμισης. Στις νέες εγκαταστάσεις του ΚΥΤ θα διασυνδεθεί το καλώδιο Αττικής – Κρήτης (μέσω τού υπό κατασκευή σταθμού μετατροπής Κουμουνδούρου), καθώς και ο ανατολικός διάδρομος Πελοποννήσου (Μεγαλόπολη – Κόρινθος – Αττική). Το έργο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης 30 μήνες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή