Ολοκληρώθηκε η πώληση της Singular

Ολοκληρώθηκε η πώληση της Singular

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με φόντο τα έργα ύψους 6 δισ. ευρώ, που αναμένεται να προκηρυχθούν τα επόμενα χρόνια στην πληροφορική, ολοκληρώθηκε, όπως αναμενόταν, χθες, η πώληση της Singular Logic από τη MIG στο σχήμα Epsilon Net – Space Hellas, έναντι τιμήματος 18,05 εκατ. ευρώ. Χθες, υπεγράφη η πράξη μεταβίβασης της Singular Logics, που διαχειρίζεται τη συγκέντρωση και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων όλων των βουλευτικών εκλογών από το 1981, προς την κοινοπραξία των δύο εταιρειών. Το εγχείρημα πώλησης της Singular Logic, που διενήργησε για λογαριασμό της MIG η Euroxx, ξεκίνησε στις αρχές του 2020 και «σκόνταψε» όταν η προεπιλογή ως προτιμητέου επενδυτή της εταιρείας Nexus Holdings Limited ακυρώθηκε εξαιτίας της μη καταβολής των απαραίτητων και προβλεπόμενων από τη διαδικασία κεφαλαίων. Η Singular Logic θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες υπηρεσιών και λύσεων πληροφορικής στην Ελλάδα με δραστηριότητες όπως η ανάπτυξη και διάθεση καινοτόμων προϊόντων επιχειρηματικού λογισμικού.

Το fund EOS Capital επενδύει στην Eurocatering

Κοντά στο κλείσιμο μιας ακόμη επένδυσης στον κλάδο των τροφίμων φέρεται να είναι το EOS Capital με επικεφαλής τον Απόστολο Ταμβακάκη. Οπως πληροφορείται η στήλη, το fund πρόκειται να επενδύσει στην Eurocatering, γνωστή από τις έτοιμες σαλάτες «Φρεσκούλης», με τη συμφωνία να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα. To περασμένο καλοκαίρι, η Eurocatering είχε βρεθεί στο ραντάρ της γαλλικής Bonduelle, χωρίς όμως τελικά να υπάρξει κάποια συμφωνία. Το EOS Capital επένδυσε τον Οκτώβριο στην Agrifreda, ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου απέκτησε συμμετοχή στην Οbrela Security Industries.

Εως τις 15 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για επίδομα τέκνων

Τελευταία ευκαιρία για το επίδομα παιδιού του 2020 δίνει ο ΟΠΕΚΑ μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Πρόκειται για τους καθυστερημένους δικαιούχους του προηγούμενου έτους, καθώς μετά η πλατφόρμα Α21 κλείνει οριστικά. Οσον αφορά τις αιτήσεις του έτους 2021, η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων θα ανοίξει εκ νέου τον Μάρτιο του 2021. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΠΕΚΑ καλεί όλους όσοι δεν έχουν υποβάλει ή δεν έχουν οριστικοποιήσει την αίτησή τους να το πράξουν άμεσα, ξεκαθαρίζοντας ότι η προθεσμία λήγει οριστικά την Παρασκευή. 

Η αξία των εταιρειών της νέας οικονομίας 

Tον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συνδέσμου Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας, μέλος Δ.Σ. του Digital Europe και γενικό διευθυντή του ΣΕΠΕ, Γιάννη Σύρρο, υποδέχθηκε το Χ.Α. στο πλαίσιο της «Εβδομάδας τηλεπικοινωνιών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού». Ο κ. Σύρρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι. «Η εμφάνιση της COVID-19 επιτάχυνε δραστικά την ψηφιακή μετεξέλιξη της κοινωνίας διεθνώς και οι αγορές συνειδητοποίησαν την αξία των εταιρειών της νέας οικονομίας. Με αυτό το δεδομένο, το Χρηματιστήριο ξεκίνησε από τον περασμένο Αύγουστο ειδικά αφιερώματα για την παρουσίαση εταιρειών του ευρύτερου κλάδου», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης. 

Εξαγορά στην Κροατία για τον όμιλο Motor Oil

Tις δραστηριότητές του στην αγορά της Κροατίας επεκτείνει ο όμιλος Motor Oil, εξαγοράζοντας τοπική εταιρεία καυσίμων που διαθέτει πρατήρια και δίκτυο διανομής. Συγκεκριμένα, η θυγατρική του Coral Α.Ε., μέσω της θυγατρικής της με την επωνυμία Medsympan Limited, ήρθε σε συμφωνία για την απόκτηση του 75% των μετοχών εκδόσεως APIOS DOO, που εδρεύει στην Κροατία. Η αξία της συναλλαγής εκτιμάται σε περίπου 10 εκατ. ευρώ. Η εξαγορασθείσα ιδρύθηκε το 2009 και λειτουργεί δίκτυο λιανικής εμπορίας υγρών καυσίμων 26 πρατηρίων στην Κροατία με το εμπορικό σήμα APIOS DOO και μερίδιο αγοράς 3%. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στην ιστοσελίδα της, το στελεχικό της δυναμικό αριθμεί περίπου 50 άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας, ενώ η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητο στόλο οχημάτων για τη διανομή καυσίμων και υπηρεσία μεταφορών. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι συνεργάζεται με την OMV έχοντας συνάψει «Brand Partnership contract» με την αυστριακή πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή