Ρεκόρ εκδόσεων «βιώσιμων ομολόγων»

Ρεκόρ εκδόσεων «βιώσιμων ομολόγων»

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι εκδόσεις πράσινων και κοινωνικών ομολόγων, καθώς και των ομολόγων βιωσιμότητας –γνωστά συνολικά ως «βιώσιμα ομόλογα»– θα φτάσουν το ρεκόρ των 650 δισ. το 2021 σε παγκόσμια βάση, μια αύξηση της τάξης του 32% έναντι των 491 δισ. δολ. που εκδόθηκαν το 2020, εκτιμά ο οίκος Moody’s. Συγκεκριμένα, προβλέπει εκδόσεις ύψους 375 δισ. δολ. σε πράσινα ομόλογα, 150 δισ. δολ. σε κοινωνικά ομόλογα και 125 δισ. δολ. σε ομόλογα βιωσιμότητας το τρέχον έτος, καθώς η οικονομία θα ανακάμπτει και οι εκδότες θα επιδιώκουν όλο και περισσότερο τη χρηματοδότηση χρέους για φιλικά προς το περιβάλλον έργα. Αυτή η κατηγορία ομολόγων θα αντιπροσωπεύει το 8%-10% της συνολικής έκδοσης ομολόγων το 2021, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Moody’s, από 5,5% το 2020. Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο εστιάζουν στην κλιματική αλλαγή και συνδέουν τα σχέδια οικονομικής ανάκαμψης με στόχους αειφόρου ανάπτυξης, όπως επισημαίνει ο οίκος. Η Ευρώπη θα συνεχίσει να ηγείται, χάρη και στην Πράσινη Συμφωνία της Ε.Ε.

Ενίσχυση απασχόλησης μέσω του ΤΕΠΙΧ

Θετικό αποτύπωμα στην απασχόληση, με αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 8.857, είχε η εφαρμογή της ρήτρας διακράτησης θέσεων εργασίας στη χορήγηση δανείων κεφαλαίου κίνησης με επιδότηση επιτοκίου μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ). Αυτό επισημαίνει σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι, με βάση τα επίσημα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των απασχολουμένων κατά την ένταξη των 15.333 επιχειρήσεων στο ΤΕΠΙΧ ήταν 117.496 και σήμερα ο αριθμός των απασχολουμένων έχει αυξηθεί στις 126.353. 

Εκδήλωση της ΤτΕ για την πολιτική της ΕΚΤ

Διαδικτυακή εκδήλωση, σε ζωντανή μετάδοση, με τίτλο: «Η Τράπεζα της Ελλάδος σας ακούει», διοργανώνει η κεντρική τράπεζα την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στις 10 π.μ., με σκοπό να εκφράσουν οι κοινωνικοί φορείς τις απόψεις τους, ενόψει της επανεξέτασης της στρατηγικής για τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ. Οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε έναν διάλογο απαντώντας σε ερωτήσεις, όπως τι σημαίνει γι’ αυτούς η σταθερότητα τιμών. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας.

Νέο σύστημα αξιολόγησης στην Alpha

Ενα νέο σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού δρομολογεί η Alpha Bank, στο πλαίσιο του σχεδίου μετασχηματισμού που περιλαμβάνει την πελατοκεντρική ανάπτυξη, την αναδιάρθρωση του λειτουργικού μοντέλου και την οργανωτική αποτελεσματικότητα. Ο τρίτος πυλώνας της οργανωτικής  αποτελεσματικότητας επικεντρώνεται στην υιοθέτηση μιας νέας προσέγγισης ως προς την αναγνώριση και επιβράβευση της απόδοσης με τρόπο αποτελεσματικό και αντικειμενικό, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην οικοδόμηση ενός περιβάλλοντος εργασίας που προάγει τη διαφορετικότητα, τη μάθηση και την ανέλιξη, και λειτουργεί ως κίνητρο για την προσέλκυση ταλέντου από την αγορά. Το νέο σύστημα αξιολόγησης, που τίθεται σε εφαρμογή από το τρέχον έτος, συζητήθηκε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην τράπεζα, οι οποίοι και εμφανίζονται θετικοί στις αλλαγές. 

Μπλόκαραν τα e-ραντεβού του Zara

Μετά τα Jumbo που από χθες έκλεισαν στις «κόκκινες» περιοχές, και τα καταστήματα ειδών ένδυσης του ομίλου Inditex (Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius και Oysho) επίσης σταμάτησαν από χθες να λειτουργούν με το σύστημα click in shop, αν και για διαφορετικούς λόγους, και λειτουργούν μόνο με το σύστημα click away. Η αιτία είναι ότι «έπεσε» το ηλεκτρονικό σύστημα που ανέπτυξε ο όμιλος για το κλείσιμο και τη διαχείριση των ραντεβού για αγορές εντός των καταστημάτων. Για την επίλυση του τεχνικού προβλήματος εκτιμάται ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο ημέρες, κάτι που σημαίνει ότι τα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές δεν θα λειτουργήσουν ξανά πριν από τη Δευτέρα. Ας σημειωθεί ότι ο όμιλος Inditex δεν είχε λειτουργήσει τα καταστήματά του ούτε το Σάββατο, πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων, αλλά ούτε και τη Δευτέρα, αιτιολογώντας την απόφαση αυτή στην έλλειψη του κατάλληλου ηλεκτρονικού συστήματος.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή