Συνέδριο για το μέλλον της ασφάλισης

Συνέδριο για το μέλλον της ασφάλισης

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επόμενη ημέρα της επαγγελματικής ασφάλισης, τις προκλήσεις και τις αναπτυξιακές προοπτικές του κλάδου θα διερευνήσει κατά τη διάρκεια του 2ου συνεδρίου της η Ελληνική Ενωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛΕΤΕΑ), με τη συμμετοχή σημαντικών ομιλητών, υψηλών κυβερνητικών αξιωματούχων, αλλά και ανθρώπων της αγοράς. Κατά τις δύο ημέρες του συνεδρίου, αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή, θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης (φωτ.), οι υπουργοί Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και Εργασίας Κ. Χατζηδάκης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας, ο πρώην υπουργός και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Τ. Γιαννίτσης, ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Ν. Βέττας και πολλοί άλλοι. Στόχος του συνεδρίου είναι να καταγράψει τις τρέχουσες –εγχώριες και διεθνείς– εξελίξεις στον θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης και να αναδείξει τον ρόλο του 2ου ασφαλιστικού πυλώνα στο οικονομικό και ασφαλιστικό γίγνεσθαι.

Συμβολικές κινητοποιήσεις σήμερα από τους εστιάτορες

Σε 19 σημεία σε όλη την Αττική θα παραδώσουν οι εστιάτορες της πρωτεύουσας συμβολικά τα κλειδιά των καταστημάτων τους σήμερα, από τις 10 έως τις 12, στο πλαίσιο της κινητοποίησης «Τα κλειδιά της εστίασης» που διοργανώνεται σε όλη την Ελλάδα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ). Προχθές, πάντως, το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΕ είχε μία ακόμη τηλεδιάσκεψη με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπου από την πλευρά των επαγγελματιών επισημάνθηκε ότι τα νέα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα είναι μεν θετικά, αλλά όχι επαρκή. 

Μέχρι τέλη Ιουνίου αιτήσεις για ρυθμίσεις δανείων

Εως τις 30 Ιουνίου 2021 θα μπορούν οι δανειολήπτες του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) να καταθέσουν ηλεκτρονική αίτηση ώστε, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, να ωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους. Αυτό ορίζει νέα υπουργική απόφαση και καλούνται όσοι μέχρι σήμερα δεν έχουν ανταποκριθεί, να υποβάλουν άμεσα την ηλεκτρονική αίτησή τους, ώστε να μειωθεί το αρχικό ποσό του δανείου και να εξασφαλίσουν περισσότερες και μικρότερες δόσεις. 

Εκτακτη γενική συνέλευση στη Reds

Μετά την αλλαγή σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου στον όμιλο «Ελλάκτωρ» και στον κατασκευαστικό βραχίονα «Ακτωρ» από το ολλανδικό fund Reggeborgh –που επικράτησε στον πρόσφατο μετοχικό «πόλεμο»– σειρά έχει η θυγατρική ακινήτων Reds. Ως εκ τούτου, την Παρασκευή 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση με θέματα ημερήσιας διάταξης την ανάκληση του συνόλου των μελών τόσο του διοικητικού συμβουλίου όσο και της επιτροπής ελέγχου και την εκλογή νέων. Στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Reds ανήκουν, μεταξύ άλλων, το εμπορικό κέντρο Smart Park και ο σχεδιαζόμενος πολυχώρος Cambas project.

Σε ιστορικό υψηλό τα εταιρικά ομόλογα 

H ανοδική πορεία των τελευταίων μηνών για τον δείκτη εταιρικών ομολόγων συνεχίστηκε κατά τον πρώτο μήνα του έτους, καταγράφοντας μάλιστα νέο ιστορικό υψηλό τον Ιανουάριο στις 142 μονάδες, αυξημένος σε μηνιαία βάση κατά 0,75% τον Δεκέμβριο του 2020 και 1% τον Ιανουάριο του 2021, όπως αναφέρει σε σχετική ανάλυσή του το τμήμα οικονομικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής της Τράπεζας Πειραιώς. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η αύξηση του δείκτη εστιάζεται περισσότερο στην άνευ προηγουμένου θετική απόδοση των ομολόγων της Intralot λόγω της ανακοίνωσης για τη συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους παρά στις αποδόσεις της πλειονότητας των ομολόγων του δείκτη. Χαρακτηριστικά, το ομόλογο με λήξη τον Σεπτέμβριο του 2021 κατέγραψε κέρδη της τάξης του 42% ενώ η τιμή του ομολόγου με λήξη τον Σεπτέμβριο του 2024 αυξήθηκε κατά 17,5%. Σε αντίθεση, το 1/3 των ομολόγων του δείκτη κατέγραψε αρνητικές αποδόσεις τον Ιανουάριο, με τις χαμηλότερες εξ αυτών να καταγράφονται για Aegean, B&F και «Ελλάκτωρ». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή