Ο Ντράγκι μπορεί να αλλάξει το «παιχνίδι»

Ο Ντράγκι μπορεί να αλλάξει το «παιχνίδι»

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ε.Ε. συνεχίζει να υστερεί σε σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ όσον αφορά τη διανομή εμβολίων και την αναμενόμενη πορεία της οικονομία φέτος, αλλά και το 2022. Ωστόσο, η έλευση του Μάριο Ντράγκι ως επικεφαλής της νέας κυβέρνησης της Ιταλίας θα μπορούσε να αποτελέσει το απόλυτο game changer για τον οικονομικό διάλογο και τους θεσμούς της Ευρώπης, καθώς και τις μεσοπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές της περιοχής, όπως σημειώνει η Eurasia. Με τη δέσμευσή του σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις με αντάλλαγμα τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης, ο Ντράγκι θα δημιουργήσει χώρο και προηγούμενο για την Κομισιόν σε ό,τι αφορά την επιδίωξη περισσότερων μεταρρυθμίσεων από τη Γερμανία και ιδιαίτερα τη Γαλλία, κατά τη Eurasia. Αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει την πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί ξανά ένα μέσο, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, σε μελλοντικές κρίσεις.

Με 2,5 εκατ. ενισχύονται οι ενεργειακές κοινότητες

Την ενίσχυση των ενεργειακών κοινοτήτων στην περιοχή της Δ. Μακεδονίας με ένα πακέτο 2,5 εκατ., το οποίο θα διατεθεί μέσω του ειδικού προγράμματος για την απολιγνιτοποίηση από το Πράσινο Ταμείο, ανακοίνωσε η γ.γ. Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, μιλώντας χθες σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΚΑΠΕ. Η κ. Σδούκου φρόντισε, πάντως, να διευκρινίσει ότι όλα τα μέτρα στοχεύουν στην ενίσχυση των «πραγματικών ενεργειακών κοινοτήτων», των πολλών και «όχι των λίγων και των συγγενών» που κάνουν κατάχρηση του προνομιακού καθεστώτος. 

Η Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ αναζητεί υπαλλήλους

Συνολικά 55 υπαλλήλους αναζητεί για τη στελέχωσή της η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Για την κάλυψη των εν λόγω θέσεων έχει απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς όλους τους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους, που είτε είναι μόνιμοι είτε διαθέτουν σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. H Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων έχει ως στρατηγικό σκοπό την υλοποίηση των επενδυτικών έργων των αναπτυξιακών νόμων και την επενδυτική πολιτική προσέλκυσης κεφαλαίων εξωτερικού.

Μεγάλο ενδιαφέρον για την πολιτική της ΕΚΤ

Ευρεία ήταν η συμμετοχή των κοινωνικών φορέων στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΤτΕ σχετικά με τη στρατηγική του ευρωσυστήματος για τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ. Στον δημόσιο διάλογο συμμετείχαν 17 εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, οι οποίοι κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τις επιπτώσεις που έχει η νομισματική πολιτική στις επιχειρηματικές επιλογές. Ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρας, σημείωσε ότι οι αποφάσεις της ΕΚΤ επηρεάζουν τις χρηματοπιστωτικές συνθήκες στο περιβάλλον όπου δραστηριοποιούμαστε. Συνεπώς, επισήμανε, «έχει ουσιαστική σημασία για εμάς να αφουγκραστούμε και να κατανοήσουμε τις τοποθετήσεις και τους προβληματισμούς σας, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι εκπληρώνουμε την εντολή μας, ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες σας».

Το πρώτο Επαγγελματικό Ταμείο στις τράπεζες

O θεσμός των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) αποτελεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο μακροχρόνιας αποταμίευσης για τον εργαζόμενο, ενώ είναι θετικό και για τον εργοδότη, αφού ενισχύει την πιστότητα και τη δέσμευση των εργαζομένων, ανέφερε ο Γιώργος Γεωργόπουλος, ανώτερος γενικός διευθυντής, Group Human Resources της Τράπεζας Πειραιώς, μιλώντας στο 2ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης. Ο κ. Γεωργόπουλος επισήμανε ότι τα οφέλη είναι σημαντικά και για το κράτος καθώς, παρότι φαίνεται να χάνει φορολογικά έσοδα, στην πραγματικότητα με τον θεσμό διασφαλίζονται καλύτερες συνταξιοδοτικές απολαβές για τους πολίτες. Το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης της Τράπεζας Πειραιώς ιδρύθηκε πρόσφατα και είναι το πρώτο ταμείο επαγγελματικής ασφάλισης στον τραπεζικό κλάδο. Οπως σημείωσε ο κ. Γεωργόπουλος, «η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να πειστούν οι εργαζόμενοι για τα οφέλη της μακροχρόνιας αποταμίευσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή