Συναλλαγές σε bitcoin από την Goldman Sachs

Συναλλαγές σε bitcoin από την Goldman Sachs

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκτόξευση της αξίας αλλά και του επενδυτικού ενδιαφέροντος γύρω από το bitcoin οδηγεί την Goldman Sachs να αρχίσει τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, αναλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, το trading συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) σε bitcoin. Το νέο αυτό γραφείο συναλλαγών της GS αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων της στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα των ψηφιακών assets, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης έργα που περιλαμβάνουν τεχνολογία blockchain και ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών, όπως αναφέρει το Reuters. Σε αυτό το πλαίσιο, η τράπεζα διερευνά επίσης το λανσάρισμα ενός fund (ETF) σε bitcoin. Η εκκίνηση του γραφείου συναλλαγών κρυπτονομισμάτων της αμερικανικής τράπεζας έρχεται εν μέσω αυξανόμενου ενδιαφέροντος από θεσμικούς επενδυτές για το bitcoin, το οποίο έχει αυξηθεί περισσότερο από 470% τον τελευταίο χρόνο. Το κρυπτονόμισμα θεωρείται από επενδυτές και αναλυτές ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού, καθώς οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες ενισχύουν τα μέτρα τόνωσης. 

Σύμβουλος στο Ελληνικό η Hill International

Τον ρόλο του συμβούλου διαχείρισης έργου στο Ελληνικό αναλαμβάνει η Hill International, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους παροχής υπηρεσιών συμβούλου έργου παγκοσμίως. Στην περίπτωση της επένδυσης στο Ελληνικό, η Hill θα έχει ρόλο αναφορικά με την ανάπτυξη των υποδομών που θα απαιτηθούν, αλλά και με τη διαμόρφωση τοπίου, αφού πρόκειται για μια τεράστια έκταση, της τάξεως των 6.200 στρεμμάτων. Πρόκειται για σημαντική συνεργασία, η οποία επιβεβαιώνει ότι η Lamda Development έχει αρχίσει να «πατάει γκάζι» αναφορικά με την προετοιμασία των έργων.

Εκτός χρηματιστηρίου οδηγείται η Forthnet

Ελέγχοντας, ύστερα από την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, το 96,83% της Forthnet, η Newco United Group πρόκειται να ασκήσει δικαίωμα squeeze out, προς 0,30 ευρώ, για το υπόλοιπο ποσοστό. Στη συνέχεια θα λάβει χώρα η έξοδος της εταιρείας τηλεπικοινωνιών από το χρηματιστήριο. Ο νέος ιδιοκτήτης της Forthnet επιδιώκει να αυξήσει το σύνολο των συνδρομητών της εταιρείας, που διαμορφώνονται σήμερα σε 873.000, και διαθέτοντας νέα προϊόντα να ενισχύσει το μερίδιό της στην αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης. 

Στην Ολλανδία για αποζημιώσεις

Ανοίγει ο δρόμος για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας – Θράκης (ΖΜΘ, γνωστή από την μπίρα Βεργίνα) να διεκδικήσει αποζημιώσεις από τον όμιλο Heineken, θυγατρική του οποίου στην Ελλάδα είναι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Το εφετείο του Αμστερνταμ έκρινε ότι είναι αρμόδιο να συζητήσει την αγωγή της ΖΜΘ όχι μόνο κατά της μητρικής εταιρείας Heineken, αλλά και κατά της ελληνικής θυγατρικής αυτής. Η ΖΜΘ είχε καταθέσει το 2017 αγωγή αποζημίωσης από τη Heineken, υποστηρίζοντας ότι οι πρακτικές που ακολουθούσε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία και για τις οποίες τής επιβλήθηκε πρόστιμο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ήταν σε γνώση του μητρικού ομίλου. Από την πλευρά τους, Heineken και Αθηναϊκή Ζυθοποιία εξετάζουν το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ολλανδίας.

Παράταση στις αιτήσεις για θερμαντικά σώματα

Οχι ιδιαιτέρως δημοφιλές αποδείχθηκε τελικά το πολυδιαφημισμένο από τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη πρόγραμμα επιδότησης του κλάδου εστίασης για την αγορά θερμαντικών σωμάτων για τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει κανονικά σήμερα, όμως αποφασίστηκε να δοθεί παράταση έως τις 28 Απριλίου. Και αυτό όχι διότι αυξήθηκε ο προϋπολογισμός της δράσης –αυτός παραμένει ίδιος, στα 60 εκατ. ευρώ–, αλλά διότι δεν καλύφθηκε, οπότε το υπουργείο δίνει τη δυνατότητα με την παράταση να κάνουν αίτηση και άλλοι επιχειρηματίες, υπό την προϋπόθεση βεβαίως να έχουν αγοράσει τις σόμπες. Το γεγονός ότι τελικώς δεν έσπευσαν για την επιδότηση έως 5.000 ευρώ σχετίζεται πιθανώς με το ότι πολλοί δίστασαν να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη αγορά, καθώς τα καταστήματα του κλάδου αναμένεται να παραμείνουν κλειστά μέχρι το Πάσχα –τότε δηλαδή που δεν θα χρειάζονται οι σόμπες– και επίσης αρκετοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν εάν θα τα ανοίξουν ξανά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή