Εναλλακτικές λύσεις ψάχνει ο ΑΔΜΗΕ

Εναλλακτικές λύσεις ψάχνει ο ΑΔΜΗΕ

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, Μάνο Μανουσάκη, εξετάζει εναλλακτικές οδεύσεις για την ολοκλήρωση της διασύνδεσης του συστήματος Πελοποννήσου με την Αττική, που έχει «παγώσει» μετά τη δικαστική προσφυγή της Μονής Καλαβρύτων, ώστε να μη χαθεί επιπλέον χρόνος στο ενδεχόμενο που ο Διαχειριστής δεν δικαιωθεί στο δικαστήριο. Ο κ. Μανουσάκης, μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο χθες, παρουσίασε και τη νέα στρατηγική επιτάχυνσης και διεύρυνσης του προγράμματος ανανέωσης παγίων για τα έτη 2021-2024. Οι δαπάνες από 80-90 εκατ. ευρώ που προέβλεπε το αρχικό πρόγραμμα αυξάνονται στα 200 εκατ. ευρώ, με τα πρώτα 150 εκατ. να επενδύονται μέσα στην τρέχουσα τριετία. Ο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ συνέδεσε τη νέα αυτή στρατηγική με την ασφάλεια του συστήματος έναντι καιρικών φαινομένων, αλλά και τα διάφορα συμβάντα κυβερνοασφάλειας που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια και αποτελούν μια νέα απειλή που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. 

Κεφάλαια για την ταμπλέτα MAIC αναζητεί η MLS

Στην Ευρωπαϊκή Πύλη Επενδυτικών Εργων έχει αναρτήσει η MLS το επενδυτικό της σχέδιο που αφορά την επιτραπέζια συσκευή τάμπλετ φωνητικής υποστήριξης MAIC. Η εταιρεία, που έχει αθετήσει τις πληρωμές των κουπονιών των τριών ομολόγων της, κοστολογεί την αξία του επενδυτικού σχεδίου της στα 31,68 εκατ. ευρώ, υποστηρίζοντας ότι κεφάλαια 14,58 εκατ. ευρώ έχουν εξασφαλιστεί από την ίδια. Σημειώνεται ότι η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει τα οικονομικά αποτελέσματα του 2019 και του πρώτου εξαμήνου του 2020, έχοντας επικαλεστεί δυσχέρειες λόγω της πανδημίας.

Μέρισμα 0,23 ευρώ ανά μετοχή από Autohellas

Μπορεί το 2020 να υπήρξε ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, όμως η Autohellas θα συνεχίσει το σερί κερδοφορίας, έστω και μειωμένης, συγκριτικά με άλλες χρήσεις, όπως ανέφερε, χθες, κατά τη γενική συνέλευση ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ευτύχης Βασιλάκης. Ως εκ τούτου, η εισηγμένη θα διανείμει μέρισμα 0,23 ευρώ ανά μετοχή για το 2020. Η εταιρεία στήριξε τα μεγέθη της μέσω και της πώλησης στόλου που ήταν ανενεργός και σχετίζεται με τη βραχυχρόνια μίσθωση.

Το δεύτερο τρίμηνο ξεκινάει η ανάκαμψη

Μετά τη συρρίκνωση του ΑΕΠ το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου, η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του έτους και θα επιταχυνθεί έντονα το δεύτερο εξάμηνο, φέρνοντας την ανάπτυξη του 2021 στο 2,5%, εκτιμά η UniCredit. Ωστόσο προβλέπει πως το 2022 θα αποτελέσει ένα πολύ ισχυρό έτος καθώς η ελληνική οικονομία θα «τρέξει» με ρυθμούς της τάξης του 5%, σημαντικά υψηλότερα από τον μέσο όρο στην Ευρωζώνη (4,4%). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιταλικού οίκου, οι παράγοντες που θα ενισχύσουν την ανάκαμψη το τρέχον έτος είναι: 1) Η συνεχιζόμενη ισχυρή δημοσιονομική στήριξη, 2) η αύξηση της καταναλωτικής ζήτησης και 3) η ανάκαμψη στον τουρισμό.

Νέα παράταση από ΔΕΗ για αγροτικά τιμολόγια

Μία ακόμη παράταση, την τρίτη κατά σειράν και πολλοστή από το 2014 που ξεκίνησε για πρώτη φορά η διαδικασία εκκαθάρισης του μητρώου δικαιούχων αγροτικού τιμολογίου, ανακοίνωσε χθες η ΔΕΗ. Η προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών που έληγε χθες, 31 Μαρτίου, παρατείνεται έως την 30ή Σεπτεμβρίου. Με την απόφαση αυτή, η ΔΕΗ παρατείνει ουσιαστικά τις επιδοτήσεις των «μαϊμού» αγροτών οι οποίοι με βάση τα ανεπίσημα στοιχεία της Επιχείρησης υπολογίζονται σε πάνω από 30.000 στο σύνολο των 230.000 των δικαιούχων σήμερα του προνομιακού αγροτικού τιμολογίου. Η ΔΕΗ έχει εντοπίσει στο παρελθόν συνδέσεις αγροτικής κατανάλωσης ρεύματος με βίλες ακόμη και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η ΔΕΗ καλεί τους αγρότες να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους, ειδικά εκείνους «που έχουν διακόψει την αγροτική τους δραστηριότητα και συνεχίζουν παράτυπα να απολαμβάνουν τα προνόμια του αγροτικού τιμολογίου»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή