Από 3 Μαΐου υποχρεωτικό self test

Από 3 Μαΐου υποχρεωτικό self test

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μεταβατική φάση θα παραμείνει η εφαρμογή του υποχρεωτικού self test στους εργαζομένους σε λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων καθώς και σε σχολές οδηγών έως την Κυριακή του Πάσχα. Με στόχο τη διευκόλυνση των εργαζομένων, το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να δώσει παράταση για μία ακόμη εβδομάδα. Η υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου από τους εργαζομένους έως 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που θα παρέχουν την εργασία τους και η δήλωση του αποτελέσματος στο σύστημα Εργάνη πριν από την προσέλευσή τους στον τόπο εργασίας ξεκινά από τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2021. Ειδικά δε, για τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα μπορούν να προμηθευτούν από τα φαρμακεία δωρεάν 2 self tests με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας που αντιστοιχούν στην κάλυψη της υποχρέωσης τόσο για τη Μ. Εβδομάδα όσο και για την επόμενη. 

Πωλήθηκε η θαλαμηγός του Δ. Κουτσολιούτσου

Προς 1,7 εκατ. ευρώ πωλήθηκε η θαλαμηγός «Phalarope» του Δ. Κουτσολιούτσου, που είχε κατασχεθεί από τη Folli Follie. Τα χρήματα της συναλλαγής θα κατευθυνθούν για την (αναλογική) προεξόφληση των ομολογιών της ενδιάμεσης χρηματοδότησης της τάξεως των 13 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, προτού αποκαλυφθεί η υπόθεση παραποίησης των οικονομικών μεγεθών, το κόστος δεξαμενισμού της «Phalarope», καλυπτόταν από πόρους της Folli Follie. Οσον αφορά την αναδιάρθρωση της εταιρείας, η απόφαση για την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης αναμένεται τον φετινό Οκτώβριο.

Απεβίωσε ο Κων. Κούτλας της «Προοδευτικής ΑΤΕ»

Απεβίωσε χθες ο Κων. Κούτλας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης τεχνικής εταιρείας «Προοδευτική ΑΤΕ». Ο Κ. Κούτλας είχε αναδείξει την «Προοδευτική» σε μία εκ των σημαντικών εταιρειών του κλάδου μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 2000, με την επιχείρηση να αναλαμβάνει σημαντικά δημόσια έργα, τόσο εντός όσο κι εκτός Ελλάδας. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει ουσιαστικά αδρανοποιηθεί, αναμένοντας την εύρεση κάποιου στρατηγικού επενδυτή, προκειμένου να αναβιώσει, αξιοποιώντας και το γεγονός ότι παραμένει εντός Χρηματιστηρίου. 

Επέκταση του PEPP βλέπουν οι αναλυτές

Μπορεί τα σενάρια για μείωση του ρυθμού αγορών ομολόγων της ΕΚΤ υπό το πρόγραμμα PEPP στο γ΄ τρίμηνο να έχουν «φουντώσει», ωστόσο, οι επενδυτικοί οίκοι προβλέπουν όχι μόνο παράταση του προγράμματος πέραν του Μαρτίου του 2022 αλλά και αύξηση του φακέλου του PEPP. Συγκεκριμένα, η Capital Economics εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει το PEPP έως τον Δεκέμβριο του 2022 και θα αγοράζει ομόλογα σε τέτοια κλίμακα ώστε να διατηρήσει τις αποδόσεις κοντά στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ και η Barclays εκτιμά πως έως το τέλος του 2021 η ΕΚΤ θα ανακοινώσει νέα επέκταση του PEPP σε ολόκληρο το επόμενο έτος, καθώς και την αύξηση του μεγέθους του κατά 700 δισ. ευρώ. 

Ομολογιακό δάνειο από Εθνική Ασφαλιστική

Την έκδοση ομολογιακού δανείου, ύψους 125 εκατ. ευρώ, από την Εθνική Ασφαλιστική, ενέκρινε χθες η γενική συνέλευση της εταιρείας, στο πλαίσιο της συμφωνίας με το CVC Capital Partners, που προέβλεπε την εκπλήρωση της σχετικής υποχρέωσης πριν από την ολοκλήρωση της συναλλαγής. To ομόλογο που είναι της κατηγορίας μειωμένης εξασφάλισης (Tier II), θα το καλύψει η Εθνική Τράπεζα και σύμφωνα με πληροφορίες η έκδοση είναι 10ετούς διάρκειας με επιτόκιο 6,5%. Η έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης θα διευρύνει περαιτέρω την κεφαλαιακή βάση της Εθνικής Ασφαλιστικής και μπορεί να αξιοποιηθεί για την επιστροφή κεφαλαίου, σενάριο που εξετάζεται από την εταιρεία. Η προοπτική αυτή ενισχύεται από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση φερεγγυότητας της εταιρείας, με βάση τα οποία τα εποπτικά κεφάλαια ανέρχονται στα 654,5 εκατ. ευρώ έναντι κεφαλαιακής απαίτησης 380 εκατ. ευρώ με τη χρήση μεταβατικών μέτρων και στα 500,2 εκατ. ευρώ χωρίς τη χρήση μεταβατικών μέτρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή