Η ΔΕΗ μετοχοποιεί φωτοβολταϊκά

Η ΔΕΗ μετοχοποιεί φωτοβολταϊκά

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tη συμμετοχή των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης στα φωτοβολταϊκά πάρκα που θα κατασκευάσει και θα αναπτύξει στις εκεί λιγνιτικές περιοχές αποφάσισε η διοίκηση της ΔΕΗ. Η Επιχείρηση θα εκδώσει χρηματοοικονομικό εργαλείο, στα μερίδια του οποίου θα έχουν αποκλειστικό δικαίωμα αγοράς οι κάτοικοι των περιοχών της απολιγνιτοποίησης σε ποσοστό έως 5%. Η ΔΕΗ σκοπεύει να κατασκευάσει και να λειτουργήσει φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 2,5 GW στις λιγνιτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.  «Είναι ένα μοντέλο ανάπτυξης που δίνει τα εργαλεία στους κατοίκους των λιγνιτικών περιοχών να γίνουν εταίροι-συμμέτοχοι σε νέες επιχειρηματικές μας δράσεις, που σέβονται το περιβάλλον και δίνουν νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Γιώργος Στάσσης.

Νέος γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή

Ενας πολιτικός μηχανικός βρίσκεται πλέον στη θέση του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή μετά την παραίτηση του κ. Π. Σταμπουλίδη, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου στο ΤΑΙΠΕΔ. Ο νέος «ένοικος» της πλατείας Κάνιγγος, ο κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του ΕΜΠ, απόφοιτος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, καθώς και υπότροφος του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης». Από τον Οκτώβριο του 2019 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης του κ. Σταμπουλίδη.

Αύξηση κερδών το α΄ τρίμηνο για την Briq Properties 

Ανοδο κατά 13,4% σημείωσαν τα έσοδα από ενοίκια της Briq Properties κατά το φετινό πρώτο τρίμηνο, καθώς ανήλθαν σε 1,1 εκατ. ευρώ, από 0,96 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Αντίστοιχα, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν κατά 35,7% σε 507.000 ευρώ, από 374.000 ευρώ κατά το περυσινό τρίμηνο. Η βελτίωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας οφείλεται στην ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της.

Στο 20% η τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα 

Στο 20%  περιορίζεται  το ποσοστό της τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούνιο κατ’ εφαρμογήν των επικαιροποιημένων μέτρων για τον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού. Επιχειρήσεις-εργοδότες που θα επιλέξουν την εξ αποστάσεως εργασία για μέρος των εργαζομένων τους, για το χρονικό διάστημα από 1 έως 30 Ιουνίου, οφείλουν να το προαναγγείλουν στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» έως την Παρασκευή 4 Ιουνίου. Μέχρι τότε, ήτοι το διάστημα από σήμερα έως και την Πέμπτη 3 Ιουνίου, τα αρμόδια για την εφαρμογή των ανωτέρω ελεγκτικά όργανα του ΣΕΠΕ, σε επιτόπιους ελέγχους που θα διενεργούν, θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση σε εργοδότες και εργαζομένους.

Ρύθμιση οφειλών ζητούν οι έμποροι

Τα καταστήματα μπορεί να άνοιξαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι τζίροι επανήλθαν. Σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ) το 84,1% των επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας δήλωσε πτώση τζίρου τον Μάιο του 2021 σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019. Για το 55,2% η πτώση του τζίρου είναι κάτω από 30%, ενώ αύξηση ανέφερε μόλις το 8,8% και αυτό οφείλεται στην ίδρυση νέων υποκαταστημάτων το 2021.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών εντοπίζονται στις περιοχές της Πλάκας και του Μοναστηρακίου, εκεί όπου δραστηριοποιούνται εμπορικές επιχειρήσεις με πελάτες κυρίως ξένους τουρίστες. «Είναι απαραίτητο οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν έως το τέλος του έτους με μειωμένες δαπάνες και να έχουν τη δυνατότητα μιας γενναίας ρύθμισης των συνολικών οφειλών τους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΑ κ. Σταύρος Καφούνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή