Ψήφος εμπιστοσύνης στα σχέδια της Alpha

Ψήφος εμπιστοσύνης στα σχέδια της Alpha

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποσοστά άνω του 5% στην Alpha Services and Holdings απέκτησε η Schroders, σε μία κίνηση που ερμηνεύεται ως ψήφος εμπιστοσύνης στο στρατηγικό σχέδιο που ανακοίνωσε πρόσφατα η διοίκηση της Alpha Bank. Οπως γνωστοποιήθηκε στο Χ.A., η Schroders διαθέτει από τις 2 Ιουνίου, έμμεσα δικαιώματα ψήφου τα οποία αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές σε ποσοστό 5,088%. Ο πολυεθνικός επενδυτικός οίκος διαχειρίζεται κεφάλαια που υπερβαίνουν τα 641 δισ. ευρώ. Χρηματιστηριακές πηγές εκτιμούν ότι η αύξηση του ποσοστού του long only fund αποτελεί απόδειξη και της βούλησής του να συμμετάσχει στην ΑΜΚ που έχει προτείνει η διοίκηση της τράπεζας προς την έκτακτη Γ.Σ. της 15ης Ιουνίου.  Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τον προτεινόμενο από την Alpha Bank τρόπο διεξαγωγής της ΑΜΚ, όλοι οι νυν μέτοχοι μπορούν όχι μόνον να συμμετέχουν μέχρι του ποσοστού τους, αλλά και να διεκδικήσουν τυχόν νέες μετοχές που θα μείνουν αδιάθετες.

Ανεβάζει ταχύτητες για το καλοκαίρι η Aegean

Στην αναζήτηση ταλέντων παραμένει διαρκώς προσανατολισμένη η Aegean, η οποία αποτελεί τον δεύτερο ελκυστικότερο εργοδότη για το 2021, σύμφωνα με έρευνα της Randstad. Η αεροπορική, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου, ύψους 60 εκατ. ευρώ (σήμερα Παρασκευή λήγει η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων προτίμησης) επιδιώκει να ξεδιπλώσει το αναπτυξιακό της πρόγραμμα, εκτιμώντας ότι το δεύτερο εξάμηνο θα υπάρξουν συνθήκες για τη σταδιακή ανάκαμψη του κλάδου των αερομεταφορών. Tο φετινό καλοκαίρι η Aegean διαθέτει πάνω από 100 απευθείας δρομολόγια εξωτερικού από και προς την Περιφέρεια.

Το 24,29% της «Ελλάκτωρ» κατέχει η Reggeborgh

Στο 24,29% διαμορφώνεται πλέον το ποσοστό της ολλανδικής Reggeborgh Invest στο μετοχικό κεφάλαιο της «Ελλάκτωρ», καθώς ολοκληρώθηκε και τυπικά η άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης (στο μεγαλύτερο μέρος του) που διατηρούσε για την απόκτηση του πακέτου μετοχών του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα. Η ολλανδική εταιρεία διαθέτει πλέον 52.054.773 μετοχές, ενώ έχει περιθώριο μέχρι τις 20 Ιουλίου προκειμένου να αποκτήσει και τις υπόλοιπες 6.628.260 μετοχές, ή το 3,187% του μετοχικού κεφαλαίου που παραμένουν στην κατοχή του κ. Μπόμπολα.

Ρομπότ καθαρίζουν τον αέρα στην Ομόνοια

Μία ξεχωριστή πρωτοβουλία έλαβε χώρα στην πλατεία Ομονοίας, ένα σημείο της πόλης που παρουσιάζει υψηλές συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικών ρύπων και ως συνέπεια η ποιότητα της ατμόσφαιρας είναι κακή για τους οδηγούς, τους πεζούς, τους εργαζομένους και τους επισκέπτες της περιοχής.  Ο δήμος σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία προχώρησε στην εγκατάσταση τεσσάρων καινοτόμων συστημάτων μείωσης ρύπων Pamares, τα οποία συλλέγουν αιωρούμενα μικροσωματίδια. Κάθε ένα από αυτά τα φίλτρα δεσμεύει τόσα γραμμάρια αιωρούμενων μικροσωματιδίων όσο 7,5 δένδρα. Είναι δηλαδή σαν να φυτεύτηκαν 30 δένδρα πάνω στην πλατεία Ομονοίας. 

Στόχος για διπλάσιες δημόσιες επενδύσεις

O χειρότερος φόβος μου, αυτός που δεν με αφήνει να κοιμηθώ, είναι να έχουμε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και να μην τα χρησιμοποιήσουμε σωστά, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, χθες, στο συνέδριο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, που διοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος». Ο ίδιος εξήγησε ότι με τα 31 δισ. ευρώ του Ταμείου θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να κινητοποιήσει σχεδόν 60 δισ. ευρώ επενδύσεις και να θεραπεύσει πληγές δεκαετιών. Ανέφερε χαρακτηριστικά το μεγάλο επενδυτικό κενό  –το οποίο θεωρεί το βασικό λάθος των παρεμβάσεων των μνημονίων– που οδήγησε σε συρρίκνωση της παραγωγικής ικανότητας της χώρας, αλλά και το brain drain που στέρησε τη χώρα από πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο. Πρέπει να διπλασιάσουμε τις δημόσιες επενδύσεις του χρόνου, είπε. Θα το κάνουμε, αλλά θα είναι δύσκολο. Είναι μετά να μη μένει ξάγρυπνος ο κ. Σκυλακάκης;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή