Ο Ανδρέας Σιάμισιης στο τιμόνι του ΒΙΑΝ

Ο Ανδρέας Σιάμισιης στο τιμόνι του ΒΙΑΝ

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Ανδρέας Σιάμισιης αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΒΙΑΝ). Η γενική συνέλευση του Συμβουλίου επικύρωσε τη Δευτέρα την ομόφωνη πρόταση του διοικητικού συμβουλίου να ανακηρύξει ως νέο πρόεδρο το μέχρι πρότινος μέλος του Ανδρέα Σιάμισιη, ο οποίος διαδέχεται τον Ιωάννη Πανιάρα, διευθυντή Δραστηριοτήτων Ευρώπης και Αειφορίας ομίλου Τιτάν. Ο κ. Πανιάρας παραδίδει τη σκυτάλη μετά πέντε χρόνια στη θέση του προέδρου του ΒΙΑΝ, διάστημα κατά το οποίο το ΒΙΑΝ συνέβαλε ουσιαστικά στην προώθηση των αρχών βιώσιμης ανάπτυξης. Ο κ. Σιάμισιης που έχει συνδέσει τη θητεία του στα ΕΛΠΕ με την πράσινη μετάβαση του ομίλου αναλαμβάνει την προεδρία σε μια συγκυρία που ο ρόλος του στον δημόσιο διάλογο καθίσταται ακόμη πιο νευραλγικός. Ο ίδιος ευχαρίστησε τη γενική συνέλευση του Συμβουλίου για την ομόφωνη στήριξη, όσο και τον προκάτοχό του για το σημαντικό έργο που προσέφερε κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Σχέδια Linde για επενδύσεις στον τομέα του υδρογόνου

To ενδιαφέρον της γερμανικής εταιρείας Linde για επενδύσεις στην Ελλάδα στον τομέα του υδρογόνου γνωστοποιήθηκε χθες στο 5ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Εκπρόσωπος της θυγατρικής Linde Hellas ανακοίνωσε από το βήμα του φόρουμ τα σχέδια της εταιρείας για την επέκτασή της στην παραγωγή υδρογόνου για τα οποία, όπως είπε, βρίσκεται σε συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση. H Linde Hellas δραστηριοποιείται στην Ελλάδα πάνω από μισό αιώνα και αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία βιομηχανικών αερίων στη χώρα.

Κάλεσμα από τον διοικητή στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ

Επιστολή στους υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ απέστειλε ο νέος διοικητής του φορέα, Παναγιώτης Δουφεξής, καλώντας τους να συστρατευθούν στην προσπάθεια εξυπηρέτησης των πολιτών. «Θα ήθελα να επιδείξετε στον ύψιστο βαθμό τον επαγγελματισμό που σας διακρίνει και να ανταποκρίνεστε στα e-mails και στις τηλεφωνικές κλήσεις των πολιτών. Καλώ τους διευθυντές όλων των υποκαταστημάτων και των διευθύνσεων που εξυπηρετούν κοινό να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθεί το συντομότερο η ομαλή επικοινωνία του πολίτη με τον e-EΦΚΑ», τονίζει ο διοικητής.

Λιγότερες πτήσεις και ζημίες 42 εκατ. ευρώ

Σημαντική υποχώρηση μεγεθών εμφάνισε, λόγω της πανδημίας, το 2020 ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Το σύνολο των εσόδων υποχώρησε σε 186 εκατ. ευρώ από 506,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων περιορίστηκαν σε 123,3 εκατ. ευρώ από 170 εκατ. ευρώ. Ο ΔΑΑ παρουσίασε λειτουργικές ζημίες 18,7 εκατ. ευρώ από κέρδη 256,7 εκατ. ευρώ, και καθαρές ζημίες της τάξεως των 42 εκατ. ευρώ από κέρδη 174,4 εκατ. ευρώ. Οι πτήσεις, σε σχέση με το 2019, υποχώρησαν κατά 50,2%, σε 112,4 χιλιάδες το 2020, σημειώνοντας μια σχετικά πιο ελεγχόμενη πτώση από αυτή της επιβατικής κίνησης (-68,4%).

Πήρε θέση υπέρ της συμφωνίας το G7

«Καλωσορίζουμε τη συμφωνία στην οποία κατέληξε το G7 για τη φορολόγηση των μεγάλων πολυεθνικών», είπε ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, δίνοντας έτσι το στίγμα της κυβέρνησης στο μεγάλο αυτό θέμα της παγκόσμιας επικαιρότητας, στο πλαίσιο του 10ου Investment Forum, που οργάνωσαν το Χ.Α. και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Οπως είπε, η Ελλάδα θα συμμετέχει εποικοδομητικά στη συζήτηση που θα επακολουθήσει, ως μέλος της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ. Σύμφωνα με τον κ. Πατέλη, στόχος είναι αφενός οι μεγάλες πολυεθνικές «να πληρώνουν σε φόρους αυτά που τους αναλογούν και αφετέρου να υπάρχει ένα δίκαιο και διαφανές πλαίσιο που θα ισχύει για όλους». Ικανοποιημένος εμφανίστηκε εξάλλου για τα πολύ καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα του ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου. Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα αναθεωρηθούν προς τα πάνω οι προβλέψεις των επενδυτών για τον ρυθμό ανάπτυξης της χώρας το 2021 και το 2022.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή