Νέος πρόεδρος της ΕΤΕ ο Γκίκας Χαρδούβελης

Νέος πρόεδρος της ΕΤΕ ο Γκίκας Χαρδούβελης

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον καθηγητή Γκίκα Χαρδούβελη εξέλεξε παμψηφεί αργά χθες το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας ως νέο πρόεδρο του ομίλου της ΕΤΕ σε αντικατάσταση του Κώστα Μιχαηλίδη, η θητεία του οποίου έληξε. Ο Γκίκας Χαρδούβελης είναι ήδη από τον Ιούλιο του 2019 ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος και ανώτερος ανεξάρτητος σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΕ και η εκλογή του στη θέση του προέδρου αναμένεται να επικυρωθεί από τη γενική συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου. Ο κ. Χαρδούβελης κατέχει σημαντική εμπειρία σε τραπεζικά και χρηματοοικονομικά θέματα, εμπειρία σε ανώτατες κυβερνητικές θέσεις και έχει συνεχή επαφή με την επενδυτική κοινότητα. Σήμερα είναι α΄ αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΙΟΒΕ, μέλος του Δ.Σ. του Anatolia College και του Multinational Finance Society, μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Cyprus International Institute of Management, ενώ είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Επί τάπητος η παράταση του εξωδικαστικού

Στις 32.000 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι δανειολήπτες που έχουν κάνει αίτηση για την ένταξή τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό και παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής οι αιτήσεις αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί, η προοπτική της παράτασης τίθεται από τις τράπεζες επιτακτικά λόγω του καλοκαιριού. Το θέμα συζητήθηκε με τους θεσμούς, οι οποίοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί στο να δοθεί παράταση «με το καλημέρα», αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αναμένεται να τεθεί επιτακτικά από τα μέσα Ιουλίου, οπότε και θα μετρά αντίστροφα η ημερομηνία για την ολοκλήρωση των αιτήσεων.

Ο κορωνοϊός χτύπησε και τα εισοδήματα

Σχεδόν κατά 10% μειώθηκε το εισόδημα από εργασία στην Ελλάδα το 2020, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, ενώ ακόμη και μετά την κρατική βοήθεια και τη στήριξη των εργαζομένων με τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας η μείωση περιορίζεται κάπως, αγγίζοντας και πάλι πολύ υψηλά επίπεδα, της τάξεως του 7%. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι η μείωση στη χώρα μας πριν από τις αποζημιώσεις ήταν η πέμπτη μεγαλύτερη στην Ε.Ε., ενώ μετά τις αποζημιώσεις ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μετά τη Μάλτα.

Καταβλήθηκε η κρατική ενίσχυση στην Aegean

Kαταβλήθηκε στην Aegean η κρατική ενίσχυση, ύψους 120 εκατ. ευρώ, για την αποκατάσταση της άμεσα συναρτώμενης με την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 ζημίας που υπέστη ο αερομεταφορέας. Η εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Aegean, μέσω της οποίας αντλήθηκαν κεφάλαια 60 εκατ. ευρώ. Δεδομένης της καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης από το Δημόσιο στην Aegean θα υπογραφεί η σύμβαση των τίτλων κτήσης μετοχών με την Ελληνική Δημοκρατία αλλά και θα εκδοθούν και θα παραδοθούν άνευ ανταλλάγματος στην Ελληνική Δημοκρατία τίτλοι κτήσης μετοχών.

Ερχονται δύο νέες ψηφιακές υπηρεσίες

Νέες ψηφιακές υπηρεσίες θα ενταχθούν στην ενιαία ψηφιακή πύλη gov.gr. Πρόκειται για το «myAuto» μέσω του οποίου οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα έχουν πρόσβαση, σε πραγματικό χρόνο, σε κάθε είδους πληροφορία για το αυτοκίνητό τους. Οπως, για παράδειγμα, η ημερομηνία καταβολής τελών κυκλοφορίας, η περίοδος ασφαλιστικής κάλυψης, το ιστορικό ασφαλιστικών αποζημιώσεων, ο τύπος και το μοντέλο ή η ένταξη του οχήματος στο Μητρώο Κλεμμένων της Ελληνικής Αστυνομίας. Η άλλη εφαρμογή, γνωστή ως «myPhoto», έχει ως αντικείμενο τη μεταφόρτωση, από πιστοποιημένους επαγγελματίες φωτογράφους, διαχείριση και αποθήκευση ψηφιακών φωτογραφιών, αλλά και την οπτική απεικόνιση της ιδιόχειρης υπογραφής κάθε φυσικού προσώπου στο κυβερνητικό νέφος δημόσιου τομέα (G-Cloud). Με τον τρόπο αυτό –εφόσον ο πολίτης έχει δώσει τη συγκατάθεσή του– η φωτογραφία και η υπογραφή του χρησιμοποιούνται, αυτόματα, κατά την παροχή ηλεκτρονικών εφαρμογών και υπηρεσιών. Στόχος των δύο αυτών υπηρεσιών είναι η εξοικονόμηση πόρων και χρόνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή