Η Πειραιώς αποκτά γραφεία στο Ελληνικό

Η Πειραιώς αποκτά γραφεία στο Ελληνικό

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμπληρώνεται σταδιακά το «παζλ» των έργων της πρώτης πενταετίας στο ακίνητο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Χθες, η Lamda Development και η Τράπεζα Πειραιώς υπέγραψαν συμφωνία που αφορά στην απόκτηση από την τελευταία κτιρίου γραφείων συνολικής επιφάνειας 40.000 τ.μ. Σε αυτά πρόκειται να μετεγκατασταθούν τα κεντρικά γραφεία της διοίκησης της Τρ. Πειραιώς. Πρόκειται για το επιχειρηματικό κέντρο της Λ. Βουλιαγμένης, που θα αναπτύξει η Lamda Development στο ακίνητο του Ελληνικού. Η εν λόγω επένδυση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2025. Από τη μετακίνηση όλων των υπηρεσιών της στο Ελληνικό, η Τρ. Πειραιώς αναμένει την εξοικονόμηση λειτουργικών δαπανών που ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Σημειωτέον ότι η Τρ. Πειραιώς αποτελεί και χρηματοδότη της πρώτης φάσης των έργων του Ελληνικού, συμμετέχοντας με τη Eurobank στο κοινοπρακτικό δάνειο 1,16 δισ. ευρώ που έχει χορηγηθεί προς τη Lamda Development.

Πράσινο φως στο σχέδιο για το ψηφιακό ευρώ

To πρώτο βήμα προς την κυκλοφορία του ψηφιακού ευρώ έκανε χθες η ΕΚΤ, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται διεθνώς για να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής και να αντιμετωπιστεί η αύξηση στη χρήση των κρυπτονομισμάτων. Το Δ.Σ της κεντρικής τράπεζας έδωσε το «πράσινο φως» για τη διερευνητική φάση του σχεδίου, που αναμένεται να διαρκέσει 24 μήνες, ενώ θα ακολουθήσει τριετής περίοδος εφαρμογής. Βασικός στόχος είναι να μην αφεθούν οι ψηφιακές πληρωμές στον ιδιωτικό τομέα, ιδιαίτερα εάν η χρήση των συμβατικών μετρητών αρχίζει να φθίνει.

Προσωρινοί πίνακες για τον κοινωνικό τουρισμό

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και παρόχων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2021-2022 στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ. Οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων αφορούν 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού και όσοι επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων από σήμερα το πρωί μέχρι και τις 17 Ιουλίου και ώρα 23.59. Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ στη διεύθυνση: http://www.oaed.gr/e-yperesies.

6.000 εργαζόμενοι στις ελληνικές startups

Στα 5 δισ. ευρώ έχει ανέλθει η κεφαλαιοποίηση των ελληνικών startups με τους εργαζομένους που απασχολούνται σε αυτές να αγγίζουν τις 6.000. Παράλληλα, έχουν χρηματοδοτηθεί πάνω από 100 νεοφυείς εταιρείες, ενώ έχουν επενδυθεί 200 εκατ. ευρώ από επενδυτικά κεφάλαια. Τα στοιχεία αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του ΣΕΒ, Ευθύμιος Βιδάλης, στο πλαίσιο του 4ου InvestGR Forum και εξέφρασε την αισιοδοξία του για ταχεία ανάπτυξη του οικοσυστήματος, ώστε σε περίπου 4 χρόνια η αξία των εταιρειών να έχει φτάσει τα 10 δισ. ευρώ, με στόχο τη δημιουργία άνω των 20.000 θέσεων εργασίας.

Διαφωνία για το ύψος του clawback

Ενστάσεις για τις αναφορές στελεχών του υπουργείου Υγείας περί επίτευξης μειωμένης υπέρβασης της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης το 2020, δηλαδή μειωμένου clawback, εκφράζει η φαρμακοβιομηχανία, η οποία εκτιμά ότι αυτές οι αναφορές δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικά δεδομένα. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, οι αναφορές που διακινούνται για μείωση της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ το 2020, αφορούν το κίνητρο του συμψηφισμού του clawback με τις δαπάνες που πραγματοποιούν οι εταιρείες για Ε&Α και για παραγωγικές επενδύσεις και δεν αποτελούν πραγματική μείωση του συνολικού clawback που πρέπει να αποδώσουν οι εταιρείες στο κράτος. Σε ανακοίνωσή του το Phrma Innovation Forum αναφέρει πως η πρόβλεψη για το ύψος υπέρβασης του προϋπολογισμού της φαρμακευτικής περίθαλψης το 2020 ξεπερνάει το αντίστοιχο που καταγράφηκε το 2019, ενώ το συνολικό ύψος των επιστροφών των φαρμακευτικών επιχειρήσεων, που περιλαμβάνει και το rebate όγκου με βάση τις πωλήσεις των φαρμάκων, ανέρχεται σε 1,338 δισ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή