Στην κυκλοφορία 14,2 χλμ. του Ε65

Στην κυκλοφορία 14,2 χλμ. του Ε65

Στην κυκλοφορία παραδόθηκαν χθες τα πρώτα 14,2 χλμ. του νότιου τμήματος του Ε65, από την εθνική οδό στο ύψος της Λαμίας έως τον κόμβο Καρπενησίου

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κυκλοφορία παραδόθηκαν χθες τα πρώτα 14,2 χλμ. του νότιου τμήματος του Ε65, από την εθνική οδό στο ύψος της Λαμίας έως τον κόμβο Καρπενησίου. Το τμήμα θα εξυπηρετεί μόνον όσους κινούνται προς και από το Καρπενήσι και τη Μακρακώμη. Οσοι ταξιδεύουν για Σοφάδες, Καρδίτσα και Τρίκαλα και άλλους προορισμούς στη Θεσσαλία θα πρέπει να εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν την παλιά διαδρομή (εθνική οδός Λαμίας – Καρδίτσας). Το νέο τμήμα θα το διαχειρίζεται η κοινοπραξία Κεντρική Οδός (όπως την εθνική οδό στον Μαλιακό κόλπο και το τμήμα Ξυνιάδα –  Τρίκαλα του Ε65). Το νέο τμήμα, κομμάτι των υπό κατασκευή 32 χλμ. του τμήματος Λαμία – Ξυνιάδα, περιλαμβάνει τρεις γέφυρες, δύο ανισόπεδους κόμβους (Λαμίας και Καρπενησίου) και ένα σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών, που όμως δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Ολόκληρο το νότιο τμήμα, από Λαμία έως Ξυνιάδα, βρίσκεται σήμερα στο 70% και θα παραδοθεί στην κυκλοφορία στα τέλη του 2022.  

Αυξάνεται ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων

Εντείνεται μέρα με τη μέρα ο ρυθμός υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 2.468.973 δηλώσεις σε σύνολο 6,5 εκατ. που πρέπει να υποβληθούν μέχρι τέλη Αυγούστου. Από την επεξεργασία των δηλώσεων προκύπτει ότι 7 στους 10 φορολογούμενους δεν θα πληρώσουν φόρο. Συγκεκριμένα 992.966, που αποτελούν το 29,4% του συνόλου, έχουν λάβει χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα καταβάλλοντας φόρο ύψους 695 ευρώ κατά μέσον όρο. Επιστροφή φόρου έχουν 579.035 φορολογούμενοι λαμβάνοντας ο καθένας κατά μέσον όρο περί τα 217 ευρώ. Τα μηδενικά εκκαθαριστικά αποτελούν το 53,45% και αφορούν 1.805.210 φορολογούμενους.

Αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Σαουδικής Αραβίας

Στον αυξανόμενο αριθμό ξένων αεροπορικών εταιρειών που πραγματοποιούν πτήσεις από και προς την Ελλάδα ανήκει ο εθνικός αερομεταφορέας της Σαουδικής Αραβίας. Η Saudia θα συνδέει, κατά το φετινό καλοκαίρι, την Αθήνα με το Ριάντ και την Τζέντα με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα, με αεροσκάφη A320, 110 θέσεων (20 business και 90 οικονομικές). Η αεροπορική ξεκίνησε τις πτήσεις από και προς την Αθήνα στα μέσα του 2019, έχοντας έως σήμερα πραγματοποιήσει περίπου 350 δρομολόγια μετ’ επιστροφής.

Βραβείο στην Alpha από την Euromoney

«Καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα» για 2η συνεχή χρονιά αναδείχθηκε η Alpha Bank στα βραβεία Awards for Excellence 2021 της διεθνούς οικονομικής έκδοσης Euromoney. H φετινή διάκριση εδράζεται στην επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής-ορόσημο Galaxy, στην πρόοδο που σημείωσε η τράπεζα στην υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδίου και στην ισχυρή χρηματοοικονομική ανθεκτικότητα που επέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Το βραβείο απονέμεται ετησίως σε τραπεζικά ιδρύματα που διακρίνονται έναντι των ανταγωνιστών τους χάρη στη δυναμική τους παρουσία στις αγορές, κατόπιν εκτενούς ανάλυσης των ποσοτικών και ποιοτικών τους δεικτών. Πρόκειται για την 4η φορά τα τελευταία έξι χρόνια που η Alpha Bank κατακτά την κορυφαία διάκριση «Καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα» από τη Euromoney.

Πιστωτικό κουπόνι για 30.000 επιχειρήσεις

Τις επόμενες ημέρες υπογράφεται η υπουργική απόφαση για το πιστωτικό κουπόνι ύψους 500 εκατ. ευρώ για 30.000 επιχειρήσεις, οι οποίες θα το χρησιμοποιήσουν για την πληρωμή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Μάλιστα από τις ανωτέρω επιχειρήσεις οι 10.000 προέρχονται από τον κλάδο της εστίασης, 3.300 από τον κλάδο του τουρισμού και περίπου 1.000 από το λιανεμπόριο. Σημειώνεται ότι το ποσοστό της ενίσχυσης θα διαφοροποιείται με βάση την πτώση του τζίρου, καθώς θα είναι υψηλότερο για επιχειρήσεις που είχαν πτώση τζίρου άνω του 60%. Παράλληλα θα υπάρχουν και ανώτατα όρια στο ύψος της ενίσχυσης, το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει το 70% επί των ζημιών προ φόρων για τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις και το 90% για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Επίσης, το ύψος της ενίσχυσης δεν μπορεί να υπερβαίνει την απώλεια τζίρου μεταξύ του 2020 και του 2019, με ειδική μέριμνα, όμως, για τις νέες επιχειρήσεις και τις επιχειρήσεις που άνοιξαν πρόσφατα υποκατάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή