Δίχτυ ασφαλείας σε καταναλωτές

Δίχτυ ασφαλείας σε καταναλωτές

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είμαστε οι πρώτοι που λέμε ότι το υφιστάμενο πλαίσιο για τις ΑΠΕ πρέπει να βελτιωθεί, είπε ο υπουργός Κώστας Σκρέκας απαντώντας στις επικρίσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα απόβλητα. Αναφέρθηκε και στο θέμα της υπερπροσφοράς για έργα ΑΠΕ, το οποίο το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει με διάταξη που καθιστά υποχρεωτική την απόδειξη οικονομικής φερεγγυότητας των υποψηφίων επενδυτών. Η διάταξη προβλέπει την προσκόμιση εγγυητικής επιστολής ύψους 35.000 ευρώ ανά μεγαβάτ ως προαπαιτούμενο για την έκδοση άδειας βεβαίωσης. Για το θέμα των τιμών ρεύματος, ο κ. Σκρέκας έκανε σαφές με την τοποθέτησή του ότι οι αυξήσεις συνδέονται με τις ευρωπαϊκές αποφάσεις για την κλιματική αλλαγή, τις οποίες η Ελλάδα και η κυβέρνηση στηρίζει, και μίλησε για ένα «πράσινο» δίχτυ ασφαλείας για 30.000 ευάλωτους καταναλωτές που σχεδιάζει η κυβέρνηση και το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με πόρους ύψους 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Ποσοστό 33% της Eurobank κατέχει πλέον η Fairfax 

Στο 33% από το 31,27% επί του συνολικού αριθμού των δικαιωμάτων ψήφου της Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών, μητρικής εταιρείας της τράπεζας, ανήλθε το ποσοστό της Fairfax Financial Holdings. Το ποσοστό αυτό όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων ψήφου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αντιστοιχεί σε 1.224.002.259 δικαιώματα ψήφου επί κοινών μετοχών της εταιρείας, ενώ εξαιρουμένων των δικαιωμάτων ψήφου του ΤΧΣ, το εν λόγω ποσοστό διαμορφώθηκε στο 33,47% επί κοινών μετοχών της εταιρείας.

Συνεργασία της Blue Fuel με την ισπανική Scale Gas

Τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας για την κατασκευή των πρώτων πρατηρίων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ως καυσίμου κίνησης στην Ελλάδα ανακοίνωσαν η Blue Fuel και η ισπανική Scale Gas – θυγατρική της Enagas. Η Blue Fuel θα είναι σε θέση, μέσα από το δίκτυο πρατηρίων «ελίν», να αρχίσει τους ανεφοδιασμούς με φυσικό αέριο, τόσο σε υγροποιημένη μορφή (LNG) όσο και σε συμπιεσμένη μορφή (CNG) στις αρχές του 2022, προσφέροντας στους πελάτες της πανελλαδική κάλυψη από την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σταθμών της.

Τέλος εποχής για την «Ελλάκτωρ»

Με τέλος εποχής για την «Ελλάκτωρ» μοιάζει η οριστική αποχώρηση του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα από τον όμιλο, καθώς μετά τη ρευστοποίηση και των τελευταίων μετοχών του (αποκτήθηκαν από τη Reggeborgh Invest) αποχωρεί και από τα διοικητικά δρώμενα, αφήνοντας τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου που κατείχε στην «Ηλέκτωρ», τη θυγατρική στον κλάδο της διαχείρισης απορριμμάτων. Με αυτόν τον τρόπο, μετά και την αποχώρηση των αδελφών Καλλιτσάντση, νωρίτερα εντός του έτους, στον όμιλο δεν υπάρχει ούτε ως μέτοχος, ούτε ως στέλεχος της διοίκησης κανένα από τα μέλη της ομάδας που «κρατούσε το τιμόνι» τις τελευταίες δύο και πλέον δεκαετίες, από τη συνένωση της τότε Ελληνικής Τεχνοδομικής με την «Ακτωρ».

Αντλησε 170 εκατ. δολ. η startup Jokr

Μία από τις startups που φαίνεται να εκφράζουν ενδιαφέρον για την είσοδό τους στην ελληνική αγορά ηλεκτρονικού delivery εξασφάλισε χθες χρηματοδότηση 170 εκατ. δολ., μόλις τέσσερις μήνες μετά την ίδρυσή της, επιδιώκοντας να επεκτείνει τις υπηρεσίες της και σε άλλες χαμηλότερου κόστους αγορές. Ο λόγος για την εταιρεία online grocery delivery Jokr, για την οποία έχει γράψει η «Κ», που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη και ιδρυτές πρώην στελέχη της Delivery Hero (στην οποία ανήκει η ελληνική efood και το InstaShop) και της SoftBank. H Jokr άντλησε κεφάλαια από επενδυτές όπως το GGV Capital στη Σίλικον Βάλεϊ, το λονδρέζικο fund Balderton Capital και το Tiger Global Management που διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 70 δισ. δολ. Η εταιρεία έχει παρουσία στη Νέα Υόρκη, στο Σάο Πάολο, στο Μεξικό, στην Μπογκοτά και στη Λίμα, ενώ στην Ευρώπη δραστηριοποιείται στη Βαρσοβία και στη Βιέννη, αποφεύγοντας ακριβές αγορές όπως το Παρίσι και το Λονδίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή