Αρχίζει η διαδικασία διάσπασης των ΕΛΠΕ

Αρχίζει η διαδικασία διάσπασης των ΕΛΠΕ

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έναρξη της διαδικασίας διάσπασης της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια με απόσχιση του κλάδου διύλισης εφοδιασμού και πωλήσεων πετρελαιοειδών και πετροχημικών, και την εισφορά του σε νέα εταιρεία που θα συσταθεί αποφάσισε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του το Δ.Σ. της εταιρείας. Πρόκειται για την έναρξη της διαδικασίας μετασχηματισμού που αποφασίστηκε κατά την πρόσφατη Γ.Σ. της εταιρείας. Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η επωφελούμενη θα είναι 100% θυγατρική της διασπώμενης. Η διασπώμενη θα διατηρήσει δραστηριότητες και περιουσιακά στοιχεία ενεργητικού και παθητικού, που δεν αφορούν την (αποσχιζόμενη) δραστηριότητα, αλλά σχετίζονται, κυρίως, με την παροχή διοικητικών υπηρεσιών προς εταιρείες του ομίλου ΕΛΠΕ και τρίτους, ενώ οι μετοχές της θα παραμείνουν εισηγμένες στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η 30ή Ιουνίου 2021 ορίστηκε ως ημερομηνία της λογιστικής κατάστασης και αποτίμησης του προαναφερθέντος κλάδου. 

Αισιόδοξη για τα τουριστικά hotspots η BofA

Η εξάπλωση της παραλλαγής «Δέλτα» συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο, ωστόσο η Bank of America δηλώνει επιφυλακτικά αισιόδοξη, ειδικά για την πορεία των τουριστικών hotspots της Ευρώπης, όπως η Ελλάδα. Σε γενικές γραμμές εκτιμά ότι τα κρούσματα έχουν κορυφωθεί και αν και είναι πολύ νωρίς για κηρυχθεί η… νίκη, οι τοπικοί περιορισμοί μαζί με την περαιτέρω πρόοδο στον εμβολιασμό φαίνεται ότι ήταν αρκετά για να επιβραδύνουν την καμπύλη του ιού. Οπως επισημαίνει, στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Ολλανδία και τη Μάλτα, η εκτίμησή της για το ποσοστό μετάδοσης του ιού έχει πέσει κοντά ή κάτω από το 1.

Αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της ΜΕΒΓΑΛ

Τον ρόλο του μη εκτελεστικού αντιπροέδρου ανέλαβε στο διοικητικό συμβούλιο της ΜΕΒΓΑΛ ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος από χθες είναι κάτοχος του 21,6% της γαλακτοβιομηχανίας. Αυτή δεν είναι η μοναδική αλλαγή στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Η κυρία Μαίρη Χατζάκου, που πλέον κατέχει περίπου το 64%, έχει το αξίωμα της εκτελεστικής προέδρου στην εταιρεία, ενώ διευθύνων σύμβουλος ανέλαβε ο κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος – Χατζάκος, γιος της κυρίας Μαίρης Χατζάκου, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία. 

Αρχές 2022 ξεκινούν τα έργα της γραμμής 4

Στις αρχές του 2022 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή της νέας γραμμής 4 από την Αβαξ. Η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει τις σχετικές προετοιμασίες, χωροθετώντας το πρώτο εργοτάξιο στην περιοχή της Λ. Κατεχάκη και προετοιμάζοντας το έδαφος και για το αντίστοιχο στη Λ. Βεΐκου. Πρόκειται για τις δύο αφετηρίες της νέας γραμμής, από τις οποίες θα ξεκινήσουν τη διαδρομή τους οι σχετικοί «μετροπόντικες». Παράλληλα προχωρούν και οι πρόδρομες εργασίες σχετικά με την καλύτερη προετοιμασία για την εκτέλεση του κυρίως έργου. Πρόκειται για έτερη σύμβαση, αξίας της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ, την οποία υλοποιεί το τελευταίο διάστημα η ΕΡΕΤΒΟ. 

Εργα 500 εκατ. στο Ελληνικό

Θέσεις «μάχης» έχουν αρχίσει να λαμβάνουν οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι ενόψει της έναρξης της διαγωνιστικής διαδικασίας για τα πρώτα σημαντικά έργα υποδομής αλλά και έργα ανάπτυξης ακινήτων, στο ακίνητο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ανατεθεί έργα της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ, ενδεχομένως, εκ των οποίων περίπου το 40%-50% θα αφορά τις πρώτες υποδομές που σχετίζονται με το ίδιο το ακίνητο (δίκτυα κοινής ωφέλειας, χωματουρικά), πιθανώς και το έργο της υπογειοποίησης της Λ. Βουλιαγμένης. Οπως μαθαίνουμε, οι συμβάσεις θα ανατεθούν έπειτα από ενδελεχή έλεγχο, ενώ οι εταιρείες που θα κληθούν να υποβάλουν προσφορές θα επιλεγούν έπειτα από ειδική πρόσκληση που θα λάβουν από τη Lamda Development. Μάλιστα δεν αποκλείεται να προκύψουν και εκπλήξεις, π.χ. με τη συμμετοχή κάποιου/ων ομίλων, καθώς τα κριτήρια που θα τεθούν (οικονομικής και τεχνικής επάρκειας) αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως αυστηρά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή