Συμφωνία Alpha Bank με Nexi για τα POS

Συμφωνία Alpha Bank με Nexi για τα POS

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεπερνάει τα 300 εκατομμύρια το άμεσο κέρδος για την Alpha Bank από τη συμφωνία με την ιταλική Nexi για τα POS. Με βάση το μνημόνιο συνεργασίας, η συνολική αξία για το σχήμα «κλείδωσε» στα 307 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank θα καταγράψει κέρδος πάνω από 0,3 δισ. ευρώ. Η συμφωνία θα έχει και οφέλη σε βάθος χρόνου για την Alpha Bank, καθώς η τράπεζα θα απαλλαγεί από τα σχετικά έξοδα του κλάδου και με τις αυξημένες προοπτικές για το νέο σχήμα αναμένει κέρδη από το μερίδιο που θα διακρατήσει (49%). Πιο αναλυτικά, αναμένεται να καταγράψει κέρδη από τη συμμετοχή της στη νέα εταιρεία που δημιουργείται με το deal, τη Newco, της τάξης των 6 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ θα εισπράττει ειδικές προμήθειες που συνδέονται με τον κύκλο εργασιών από τις αντίστοιχες συναλλαγές καρτών, οι οποίες αναμένεται να ανέρχονται σε επιπλέον 3-4 εκατ. ευρώ κατά τα πρώτα έτη.

Η συμμετοχή γυναικών στο Δ.Σ. της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Σε έρευνα του οργανισμού Hellenic Observatory of Corporate Governance που δημοσιεύθηκε στις 3 Αυγούστου, για την εκπροσώπηση των γυναικών στα Δ.Σ. και στις επιτροπές των μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών, αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχουν γυναίκες στις επιτροπές των Δ.Σ. των εταιρειών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Στο Δ.Σ. της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συμμετέχουν τρεις γυναίκες (η κ. Λαζαρίδου ως εντεταλμένη σύμβουλος και οι κ. Δεληκούρα και Στάικου ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη), με συμμετοχή σε πέντε επιτροπές του Δ.Σ. Αντίστοιχα, στο Δ.Σ. της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής συμμετέχουν τρεις γυναίκες ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη (οι κ. Καραπαναγιώτη, Κουνενάκη-Εφραίμογλου και Σαρκισιάν-Οχανέσογλου), με συμμετοχή σε δύο επιτροπές του Δ.Σ.

Οικονομική ενίσχυση σε πληγείσες επιχειρήσεις

Αμεση οικονομική ενίσχυση ύψους 100.000 ευρώ θα παράσχει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών προς τις πληγείσες από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά επιχειρήσεις της Βαρυμπόμπης. Ηδη έγιναν οι σχετικές συνεννοήσεις με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς οι προϋπολογισμοί των επιμελητηρίων και οι δαπάνες τους εγκρίνονται από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι υποψήφιοι για τη ΛΑΡΚΟ

Σε κούρσα για τέσσερις φαίνεται να εξελίσσονται οι παράλληλοι διαγωνισμοί ΤΑΙΠΕΔ και ειδικού διαχειριστή για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Σύμφωνα με πηγές που παρακολουθούν την πορεία της διαγωνιστικής διαδικασίας, ζωηρό παραμένει το ενδιαφέρον της Μytilineos, της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία κατεβαίνει σε συνεργασία με την AD Holdings, της ελβετικής Solway Investment Group και της Commodity & Mining Insight Irland. Αντίθετα, το τελευταίο διάστημα φαίνεται να έχει ατονήσει το ενδιαφέρον του πολυεθνικού κολοσσού της Trafigura και της κυπριακής Thatisa PLC. Το εάν θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις θα φανεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, που οι υποψήφιοι επενδυτές θα καταθέσουν τις δεσμευτικές προσφορές τους. 

Η χρηματοδότηση της Eldorado Gold

Το πρώτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς αναμένεται να οριστικοποιηθεί το μοντέλο χρηματοδότησης για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, όπου κεντρικό ρόλο θα έχει το έργο των Σκουριών, που συνοδεύεται με επιπρόσθετες επενδύσεις 1,9 δισ. ευρώ. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Τζορτζ Μπερνς ανέφερε, κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη αναλυτών για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της καναδικής εταιρείας, ότι υπάρχει μια ελαφρά καθυστέρηση στο αρχικό χρονοδιάγραμμα. Κι αυτό επειδή χρειάστηκε περισσότερος χρόνος για να επικαιροποιηθεί η μελέτη βιωσιμότητας βάσει της οποίας θα προσδιοριστεί το κόστος της επένδυσης. Η συγκεκριμένη μελέτη, όπως είπε ο επικεφαλής της Eldorado Gold, αναπροσαρμόζεται βάσει των αλλαγών που υπήρξαν στην ελληνική και κοινοτική νομοθεσία και των τελευταίων δεδομένων που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή