Οι προβλέψεις της ING για την Ελλάδα

Οι προβλέψεις της ING για την Ελλάδα

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άνοδος της κινητικότητας στην Ευρωζώνη που σημειώθηκε πρόσφατα έχει σταματήσει, αλλά αυτό φαίνεται να είναι περισσότερο μια καλοκαιρινή παύση παρά το τέλος της οικονομικής ανάκαμψης, σημειώνει η ING, τονίζοντας ωστόσο πως ο βασικός κίνδυνος για τις προοπτικές της οικονομίας παραμένει η παραλλαγή «Δέλτα». Με τα νέα κρούσματα να έχουν κορυφωθεί προς το παρόν, θα υπάρξει λιγότερη ανησυχία σχετικά με τη συνέχιση της οικονομικής ανάκαμψης στο τρίτο τρίμηνο, όπως εξηγεί. Καθώς η εξέλιξη της πανδημίας παραμένει δύσκολο να προβλεφθεί, η ING θεωρεί ότι η «Δέλτα» είναι ένας σημαντικός αρνητικός παράγοντας για τις προοπτικές του υπόλοιπου του 2021, αν και για την ώρα διατηρεί σταθερή την εκτίμησή της για ανάπτυξη 4,6% στο τέταρτο τρίμηνο στην Ευρωζώνη, από 2,5% στο τρίτο τρίμηνο. Για την Ελλάδα προβλέπει εκτόξευση 8,5% της οικονομίας στο β΄ τρίμηνο, 7% στο γ΄ τρίμηνο και 5,4% στο δ΄ τρίμηνο.

Νέος διευθυντής στο Private Banking της Alpha Bank

Η διεθνώς αναγνωρισμένη Διεύθυνση Private Banking της Alpha Bank ενισχύεται σημαντικά με τον κ. Ανδρέα Κατσόγιαννο, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή. Γεννημένος στην Ελβετία και με μακρά εμπειρία, έχει διατελέσει επικεφαλής Private Banking στην UBS και στην Credit Suisse, στην οποία κατά την τελευταία διετία ήταν επικεφαλής Νότιας Ευρώπης της υπηρεσίας Private Banking International. Ο κ. Κατσόγιαννος αποτελεί ένα ακόμη στέλεχος που επαναπατρίζεται στη χώρα μας και αναμένεται να συμβάλει με την εμπειρία του στην έτι δυναμικότερη ανάπτυξη της τράπεζας, στον χώρο παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών Private Banking.

Προχωρούν οι διαδικασίες για το κυβερνητικό πάρκο

Με βήμα γοργό προχωρούν οι διαδικασίες για την ωρίμανση του έργου κατασκευής κυβερνητικού πάρκου (ministry park), δηλαδή τη μεταφορά εννέα υπουργείων στις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ στον Δήμο Δάφνης – Υμηττού. Αυτή την περίοδο σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της ανάθεσης εξειδικευμένων υπηρεσιών συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού, που θα έχει ως αντικείμενο τη μελέτη και υλοποίηση σύμβασης σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

Πληρώνει «γέφυρα» και ζημίες η «Ακτωρ»

Προχωράει ο σχεδιασμός για την ανάταξη της «Ακτωρ», θυγατρικής του ομίλου Ελλάκτωρ στον κατασκευαστικό κλάδο. Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου του ομίλου κατά το ποσόν των 120,5 εκατ. ευρώ, η «Ακτωρ» προχώρησε στη δική της αύξηση κεφαλαίου, αξιοποιώντας το ποσό των 98,6 εκατ. ευρώ που έλαβε. Στο πλαίσιο αυτό, εκδόθηκαν 6,8 εκατ. κοινές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,5 ευρώ και με τιμή διάθεσης 14,5 ευρώ εκάστη. Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο της «Ακτωρ» προχώρησε χθες στην αποπληρωμή ποσού 50 εκατ. ευρώ (περιλαμβανομένων τόκων και τυχόν εξόδων), που είχε λάβει ως ενδιάμεση χρηματοδότηση από τη Reggeborgh Invest, μέτοχο του ομίλου Ελλάκτωρ. Τα υπόλοιπα 48,5 εκατ. ευρώ θα καλύψουν ζημίες από έργα στο εξωτερικό.

Στα ύψη η χονδρική τιμή ρεύματος

Τα 100 ευρώ ξεπέρασε τον Ιούλιο η χονδρική τιμή ρεύματος, με αποτέλεσμα να είναι υψηλότερη κατά 37% σε σχέση με τον μέσο όρο του Ιουνίου. Αυτό όταν τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού η άνοδος, συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, είχε ξεπεράσει το 30%. Υπολογίζεται ότι στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, σε σχέση με τον Ιούλιο, η μέση τιμή είναι αυξημένη κατά περισσότερο από 40%. Χθες Τρίτη, στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, η τιμή εκκαθάρισης αγοράς (ΤΕΑ) της αγοράς επόμενης ημέρας ανήλθε στα 139,74 ευρώ/MWh. Αν και η τιμή υποχώρησε κατά 11% σε σχέση με την τιμή που είχε διαμορφωθεί την αμέσως προηγούμενη μέρα, παραμένει υψηλή, καθώς η ζήτηση βρίσκεται στα ύψη. Συνολικά στην Ευρώπη οι τιμές ακολουθούν την ανιούσα, ενώ από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο έως την Ελλάδα και την Ισπανία νοικοκυριά και επιχειρήσεις έρχονται αντιμέτωπα με «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή