Φυσικές καταστροφές και ασφάλιση περιουσίας

Φυσικές καταστροφές και ασφάλιση περιουσίας

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την αναγκαιότητα της ασφάλισης περιουσίας από φυσικές καταστροφές μίλησε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε ότι όσο οικονομικά ισχυρή και αν είναι μια χώρα, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια φυσική καταστροφή, ενώ επισήμανε ότι όποιο βοήθημα κι αν δοθεί θα είναι δύσκολο να αποκατασταθεί ένα σπίτι ή μια επιχείρηση. Αναφερόμενος στο ζήτημα της ασφάλισης της περιουσίας από φυσικές καταστροφές, εξήγησε ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει αυτή η κουλτούρα και τάχθηκε υπέρ της παροχής κινήτρων, προκειμένου πολίτες και επιχειρήσεις να ασφαλίζουν την περιουσία τους, προστατεύοντάς την. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου, μόλις 15% των κατοικιών στη χώρα μας είναι ασφαλισμένες για φυσικές καταστροφές –με τις περισσότερες εξ αυτών να έχουν ασφαλιστεί υποχρεωτικά λόγω δανειοδότησης– ενώ από τα συνολικά περίπου 300 αυτοκίνητα που κάηκαν στις πρόσφατες πυρκαγιές, λιγότερο από το 20% διέθετε σχετική ασφαλιστική κάλυψη.

Εμπιστεύονται την ελληνική οικονομία

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική οικονομία χαρακτήρισε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης την εξαγορά της Wind Hellas από την United Group, η οποία ανακοινώθηκε χθες. «Μία ακόμη ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και στις προοπτικές της ανακοινώθηκε σήμερα. Η United Group, η εταιρεία που έχει εξαγοράσει και τη Nova, συμφώνησε να εξαγοράσει και τη Wind. Η υλοποίηση μιας τέτοιου επιπέδου επενδύσεως αποτελεί καλό νέο για τη χώρα μας», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

Εντολή για ελέγχους σε μεταβιβάσεις ακινήτων

Εντολή να διενεργηθούν έλεγχοι σε τουλάχιστον 120 συμβολαιογράφους και υποθηκοφύλακες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα ακίνητα που μεταβιβάζονται συνοδεύονται από τα απαραίτητα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ, έδωσε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής – τα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ είναι υποχρεωτικά για κάθε μεταβίβαση ακινήτου. Στους συμβολαιογράφους και υποθηκοφύλακες που παραβαίνουν την υποχρέωσή τους αυτή επιβάλλεται πρόστιμο 100 έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με την αξία του ακινήτου, εφόσον προκύπτει απώλεια φόρου για το Δημόσιο.

Εξοπλισμός κατάσβεσης πυρκαγιών από «Τιτάν»

Ο όμιλος «Τιτάν» και το Ιδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου συμμετέχουν από κοινού στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης των πυρκαγιών, με δέσμη άμεσων και μακροπρόθεσμων δράσεων συνολικού ύψους 1.000.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, ο «Τιτάν», σε στενή και άμεση συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς σε όλες τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται, διαθέτει κινητό εξοπλισμό στις δυνάμεις κατάσβεσης των πυρκαγιών και δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών. Ταυτόχρονα, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που εστιάζουν στην πρόληψη και στην προστασία από δασικές πυρκαγιές.

1,5 εκατ. από Πειραιώς στις πληγείσες περιοχές

Σε ενίσχυση κατά 1,5 εκατ. ευρώ του χορηγικού προγράμματος για το περιβάλλον με στόχο την αναδάσωση και αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές προχωράει η Τράπεζα Πειραιώς. 

Eπίσης προχωράει σε πρόσθετες δράσεις για τη βιώσιμη αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές και σε πρωτοβουλίες για την ανασύνταξη της αγροτικής οικονομίας και την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές. 

Σε αυτές περιλαμβάνεται η ίδρυση Παρατηρητηρίου για την Αγροτική Παραγωγή στη βόρεια Εύβοια, ενώ το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, θα υιοθετήσει δράσεις υποστήριξης του αγροτοδιατροφικού τομέα στις πληγείσες περιοχές, κάλυψης των αναγκών των μαθητών των δήμων που επλήγησαν, σε σχολικά είδη και ρουχισμό, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, και χορήγησης υποτροφιών για φοιτητές προερχομένους από τους δήμους που επλήγησαν, για έξοδα στέγασης και μεταφοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή