Προχωράει η επένδυση της Microsoft

Προχωράει η επένδυση της Microsoft

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μερικούς μήνες εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή των κέντρων δεδομένων της Microsoft στην Αττική, όπως έγινε γνωστό κατά τη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, στη Νέα Υόρκη. Το τμήμα της Microsoft στην Αθήνα έχει μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε αριθμό υπαλλήλων από όλα τα γραφεία του ομίλου παγκοσμίως, όπως επισημάνθηκε. Η έντονη αυτή κινητικότητα της Microsoft επιβεβαιώνεται και από την ίδρυση της θυγατρικής εταιρείας «Microsoft Operations 4733», της οποίας το αντικείμενο είναι συναφές με τη λειτουργία των data centers. Σε σχέση με την τοποθεσία των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων, τουλάχιστον για τμήμα αυτών, φαίνεται ότι έχει επιλεγεί έκταση 85 στρεμμάτων στο επιχειρηματικό πάρκο Σπάτων και συγκεκριμένα στην περιοχή Βούλια Προκαλήσι, στη λεωφόρο Πικερμίου. Η Microsoft θα παρουσιάσει τον Νοέμβριο και το έργο που έχει αναλάβει για την ψηφιακή αναπαράσταση των μνημείων της αρχαίας Ολυμπίας.

Εργο αναβάθμισης στο δίκτυο της ΕΛ.ΑΣ.

Την επέκταση της χωρητικότητας του κεντρικού συστήματος αποθήκευσης του πανελλαδικού δικτύου της Ελληνικής Αστυνoμίας, γνωστού και ως PoL (Police On Line), ανέλαβε η Byte Computer. Το εν λόγω πληροφοριακό σύστημα φαίνεται ότι έχει φτάσει στα όρια του κορεσμού, τη στιγμή που θα πρέπει να ψηφιοποιηθεί το φυσικό αρχείο αδειών δικύκλων. Ετσι, ύστερα από διαγωνισμό, ανατέθηκε στην εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής, έναντι 73,3 χιλ. ευρώ, το έργο της επέκτασης της χωρητικότητας του PoL αλλά και της εγκατάστασης νέου συστήματος διαχείρισης υλικού (ERP). Αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 30 ημέρες.

Σύνοδος στη Ρώμη των Αρχών Ανταγωνισμού

Στη Ρώμη πραγματοποιείται από χθες και ολοκληρώνεται σήμερα η ετήσια σύνοδος της Ενωσης Ευρωπαϊκών Αρχών Ανταγωνισμού (ECA), που συμπίπτει με την εικοστή επέτειο από την ίδρυσή της. Η ατζέντα της συνόδου περιλαμβάνει την πράξη για τις ψηφιακές αγορές, τη νομοθετική πρόταση για τη ρύθμιση της ψηφιακής οικονομίας και τη σχέση μεταξύ της πολιτικής ανταγωνισμού και των στόχων βιωσιμότητας. Ο πρόεδρος της ελληνικής Ε.Α. Ι. Λιανός συμμετέχει ως ομιλητής στο πάνελ για τη σχέση μεταξύ της πολιτικής ανταγωνισμού και των στόχων βιωσιμότητας.

H Νέα Υόρκη ψήφισε νόμο για τους διανομείς

Βασικό μισθό και στοιχειώδη δικαιώματα εργαζομένου θα έχουν εφεξής όσοι εργάζονται σε εφαρμογές παράδοσης γευμάτων στη Νέα Υόρκη, καθώς το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ψήφισε σχετικό νόμο. Οι διανομείς, που συχνά δέχονται επιθέσεις από επίδοξους ληστές με στόχο τα μοτοποδήλατά τους, θα έχουν, μεταξύ άλλων, και το δικαίωμα να καθορίζουν τη μέγιστη απόσταση που είναι πρόθυμοι να διανύουν από το εστιατόριο μέχρι το σημείο παράδοσης. Θα δικαιούνται επίσης να αρνούνται τη μετάβασή τους σε συγκεκριμένα σημεία που κρίνουν επικίνδυνα, όπως, για παράδειγμα, οι γέφυρες. Παράλληλα, η νέα νομοθεσία υποχρεώνει τις εφαρμογές παράδοσης γευμάτων και τις εταιρείες ταχυμεταφορών να δημοσιεύουν την πολιτική τους όσον αφορά τα φιλοδωρήματα.

Τα σενάρια για την τιμή του φυσικού αερίου

Σενάριο για ακόμα και τετραπλασιασμό της τιμής του φυσικού αερίου σε Ασία και Ευρώπη το τελευταίο τρίμηνο του έτους βλέπει η Citigroup, εάν ο χειμώνας αποδειχθεί ιδιαίτερα κρύος, προσεγγίζοντας και τα 100 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες. Οι τιμές σε Ιαπωνία και Ν. Κορέα έχουν εκτοξευθεί κατά 50% αυτόν τον μήνα, στα 30 δολάρια, ενώ στην Ευρώπη έχουν ενισχυθεί κατά 40%, κοντά στα 25 δολάρια. Αν και στο βασικό της σενάριο η αμερικανική τράπεζα εκτιμάει πως οι μέσες τιμές το επόμενο τρίμηνο θα είναι μέτρια υψηλότερες από το τρέχον επίπεδο και στα 28 δολ. περίπου, ωστόσο δεν αποκλείει την πιθανότητα μεγάλης αύξησης, αν ένας ασυνήθιστα κρύος χειμώνας εκτινάξει τη ζήτηση και οι τυφώνες στον κόλπο του Μεξικού διαταράξουν την προσφορά. Σε ένα τέτοιο σενάριο δεν αποκλείει τις τιμές να φτάσουν έως και τα 100 δολάρια. Οι τιμές του φυσικού αερίου, πάντως, αναμένεται να υποχωρήσουν 70% έως το τρίτο τρίμηνο του 2022 από τα επίπεδα του φετινού χειμώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή