Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στον κλάδο καυσίμων

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στον κλάδο καυσίμων

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O κλάδος των καυσίμων και συγκεκριμένα της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης είχε χθες σειρά σε ό,τι αφορά τους αιφνίδιους ελέγχους της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Οπως πληροφορείται η στήλη, ο έλεγχος έγινε από 60 και πλέον ελεγκτές σε 15 σημεία, εκ των οποίων τα δύο ήταν εταιρείες διύλισης και τα άλλα 13 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χονδρεμπορία. Οι έλεγχοι έγιναν στις εγκαταστάσεις των εταιρειών εντός της Περιφέρειας Αττικής. Πηγές, πάντως, της αγοράς υποστηρίζουν ότι, όπως και στην περίπτωση των πρόσφατων ελέγχων σε σούπερ μάρκετ και προμηθευτές, πρόκειται στην ουσία για εκστρατεία αλίευσης πληροφοριών χωρίς συγκεκριμένη στόχευση και ότι είναι περισσότερο επικοινωνιακού χαρακτήρα στο πλαίσιο της όλης συζήτησης που υπάρχει για τις ανατιμήσεις. Βεβαίως, όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος και δη εάν το όποιο υλικό συγκεντρώνουν οι ελεγκτές της Ε.Α. θα αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο για ύπαρξη «καρτέλ» ή όχι.

Στην Αθήνα για σειρά επαφών ο επενδυτής Πρεμ Γουάτσα

Για επαφές στην Αθήνα με τις διοικήσεις των ομίλων της Eurobank και της Eurolife βρίσκεται από τη Δευτέρα ο επενδυτής Πρεμ Γουάτσα, ιδρυτής και επικεφαλής της Fairfax Financial Holdings. Ο ινδικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας, με ισχυρά συμφέροντα στην Ελλάδα, θα έχει συναντήσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank, Φωκίωνα Καραβία, τον αντιπρόεδρο και μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας Γιώργο Χρυσικό και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurolife Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, ενώ στο πρόγραμμα του κ. Γουάτσα είναι σήμερα και η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε βάθος χρόνου χαμηλές τιμές στην ενέργεια

Χαμηλές τιμές στην ενέργεια, αλλά σε βάθος χρόνου 20ετίας – 30ετίας βλέπει ο επικεφαλής των ΕΛΠΕ Ανδρέας Σιάμισιης. «Αναμένουμε υψηλότερες τιμές στα commodities αλλά και ταχύτερη ανάπτυξη της καινοτομίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών. Σε 20-30 χρόνια θα έχουμε πιο καθαρό ενεργειακό χαρτοφυλάκιο και χαμηλότερες τιμές», είπε, μιλώντας χθες στο 6ο Συμπόσιο  Ενεργειακής Μετάβασης. «Η ταχύτητα παίζει ρόλο. Αν είχαμε κάνει βήματα πριν από δέκα χρόνια δεν θα είχαμε σήμερα αυτές τις τιμές», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Για τη διασύνδεση Κρήτης – Αττικής

Κατευθύνσεις για να διασφαλιστεί ότι ο τεχνικός σχεδιασμός της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής πραγματοποιείται αποκλειστικά από τον ΑΔΜΗΕ, ο οποίος επιπλέον διατηρεί την πλήρη εποπτεία και τον έλεγχο επί της κατασκευής του έργου μέχρι την υλοποίησή του, έδωσε στον διαχειριστή η ΡΑΕ, προκειμένου να εγκρίνει την είσοδο επενδυτών στη θυγατρική «Αριάδνη Interconnection ΑΕΕΣ» που υλοποιεί το έργο. Κατόπιν αυτού, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΡΑΕ, τόσο η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΑΔΜΗΕ και θυγατρικής όσο και το σχέδιο πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την είσοδο επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της δεύτερης θα επικαιροποιηθούν ώστε να συνάδουν με τις κατευθυντήριες γραμμές της Επιτροπής και της ΡΑΕ.

Ελληνική πρωτιά στον τουρισμό

Ρεκόρ Ευρώπης σημείωσε ο τουρισμός στην Ελλάδα το καλοκαίρι. Ενώ στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου οι διεθνείς αφίξεις κινήθηκαν κάτω από το 50% των επιπέδων του 2019, η Ελλάδα φλέρταρε με τα προ πανδημίας επίπεδα σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση στην περιοχή, όπως αναφέρει η Bank of America. Συγκεκριμένα, οι διεθνείς αφίξεις στη χώρα μας από την 1η Ιουλίου έως το τέλος Αυγούστου άγγιξαν το 85,7% των επιπέδων του 2019, με την Κύπρο να σημειώνει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση, αν και σε απόσταση, καθώς το ποσοστό των αφίξεων διαμορφώθηκε στο 64,5% της… «κανονικότητας». Τη χειρότερη επίδοση είχε το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού οι αφίξεις τουριστών κινήθηκαν στο 14,3% μόλις του επιπέδου πριν από την COVID, ενώ σε «ανταγωνιστικές» αγορές της Ελλάδας, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, τα ποσοστά ήταν επίσης χαμηλά, στο 50,5% και 36% αντίστοιχα. Οπως αναφέρει η BofA, κατά μέσον όρο οι διεθνείς πτήσεις προς την Ευρώπη έφτασαν το συγκεκριμένο δίμηνο στο 39,9% των επιπέδων του 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή