Αναβολή των εξετάσεων λογιστών και δικηγόρων

Αναβολή των εξετάσεων λογιστών και δικηγόρων

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τις 10 Νοεμβρίου εκτι-μάται ότι θα πιάσουν δουλειά στον ΕΦΚΑ οι ιδιώτες δικηγόροι και λογιστές, που χθες προσπάθησαν μάταια να λάβουν την απαιτούμενη πιστοποίησή τους. Λόγω τεχνικών προβλημάτων που υπήρξαν στο Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Ερευνας, που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εξετάσεων, αυτές αναβλήθηκαν και μετατέθηκαν για αύριο, Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι. Μάλιστα, καθώς υπήρξαν και κάποιοι δικηγόροι που σχεδόν ολοκλήρωσαν τη χθεσινή διαδικασία (ενώ άλλοι αδυνατούσαν εξ αρχής να μπουν στην πλατφόρμα και κάποιοι έμπαιναν και το σύστημα τους «πέταγε» εκτός), μάθαμε ότι τα… θέματα δεν ήταν και πολύ εύκολα. Κι αυτό, παρότι –βάσει του προγραμματισμού– οι 1.200 πρώτοι δικηγόροι και λογιστές που θα πιστοποιηθούν θα αναλάβουν  «εύκολες» περιπτώσεις απονομής συντάξεων. Σύμφωνα με τις οδηγίες, περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης, παράλληλης ασφάλισης, αλλά και των πρώην ταμείων των ΔΕΚΟ – Τραπεζών θα παραμείνουν στη δικαιοδοσία των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ.

Κατατίθεται τροπολογία για το έργο Πάτρα – Πύργος

Τροπολογία με την οποία θα επιτρέπεται η «επανένταξη» του οδικού τμήματος Πάτρας – Πύργου στην παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού θα καταθέσει αύριο το υπουργείο Υποδομών. Με την τροπολογία θα καταργηθεί η ρύθμιση του ν. 4219/2013 με την οποία το εν λόγω τμήμα εξαιρέθηκε οριστικά από την παραχώρηση. Μόλις δοθεί και τυπικά το πράσινο φως, το υπουργείο Υποδομών θα τροποποιήσει εκ νέου τη σύμβαση παραχώρησης, ώστε να συμπεριλάβει και τους όρους (χρηματοδοτικούς, κατασκευαστικούς κ.λπ.) της συμφωνίας για την κατασκευή και λειτουργία του πολύπαθου έργου από την Ολυμπία Οδό.

Ερχεται το δορυφορικό Ιντερνετ ευρείας χρήσεως

Ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία του δορυφορικού Ιντερνετ ευρείας χρήσεως στην Ελλάδα, με κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Με την απόφαση ανοίγει ο δρόμος για τη δραστηριοποίηση της Starlink του Ελον Μασκ, ενώ εκσυγχρονίζεται και το θεσμικό πλαίσιο για την παροχή υπηρεσιών δορυφορικού Διαδικτύου.

Συνεχίζεται το γαϊτανάκι ανακοινώσεων

Νέος μήνας χθες, ο οποίος συνοδεύθηκε ασφαλώς και από νέα ανακοίνωση των μετόχων της «Ελλάκτωρ» και συγκεκριμένα των εταιρειών Greenhill και Kiloman, συμφερόντων των κ.κ. Δημ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη, που ελέγχουν το 29,784% του κατασκευαστικού ομίλου, έναντι 29,847% της ολλανδικής Reggeborgh. Σε συνέχεια των όσων είχαν διαμειφθεί στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, η πλευρά των εφοπλιστών απαντάει σε κύκλους της διοίκησης (που με τη σειρά τους είχαν απαντήσει σε προγενέστερη ανακοίνωση-καταγγελία των εφοπλιστών…) ζητώντας να ερευνηθεί αν η συμφωνία μεταξύ του κ. Λ. Μπόμπολα και της Reggeborgh (που αφορούσε το δικαίωμα πώλησης των μετοχών του πρώτου προς τη δεύτερη) είχε ψευδώς δηλωθεί προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι δεν υφίσταται.

H EKT, o πληθωρισμός και η επικοινωνία

Με τη φράση «επικοινωνία, επικοινωνία, επικοινωνία» απαντά η Bank of America στη δήλωση της Κρ. Λαγκάρντ στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα («συζητήσαμε για τον πληθωρισμό, τον πληθωρισμό, τον πληθωρισμό»). Οι αναλυτές της εκτιμούν πως η ΕΚΤ παραμένει πηγή αβεβαιότητας για την ευρωπαϊκή οικονομία, ενώ δεν μπορεί να επικοινωνήσει πειστικά τις προθέσεις της στους επενδυτές. Το μήνυμα Λαγκάρντ έναντι των προσδοκιών για αύξηση των επιτοκίων σύντομα εστάλη, όμως δεν έπεισε τις αγορές, οι οποίες ακόμα ποντάρουν σε νομισματική σύσφιγξη το 2022. Ωστόσο, η BofA συνεχίζει να εκτιμά πως η αύξηση δεν είναι πιθανή πριν από το 2024. Αυτό που την προβληματίζει περισσότερο είναι το τι θα γίνει με το «κανονικό» πρόγραμμα QE, μετά τη λήξη του PEPP, τον Μάρτιο. Εκτιμά ότι οι εντάσεις στην αγορά θα αυξηθούν όσο πλησιάζουμε στον Δεκέμβριο και «λογικά» θα οδηγήσουν την ΕΚΤ στην απόφαση για αύξηση του όγκου των αγορών υπό το QE.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή