2ος κύκλος εκπαίδευσης δικηγόρων, λογιστών

2ος κύκλος εκπαίδευσης δικηγόρων, λογιστών

Αποφασισμένη να στηρίξει την επιλογή για συμμετοχή δικηγόρων και λογιστών στη διαδικασία έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων εμφανίζεται η διοίκηση του ΕΦΚΑ, που αμέσως μετά την πρώτη φάση πιστοποίησης μόλις 179 ιδιωτών, προχωράει στη διενέργεια και δεύτερης φάσης, μέσω της οποίας θα εκπαιδευτούν άλλοι 1.200 επαγγελματίες.

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφασισμένη να στηρίξει την επιλογή για συμμετοχή δικηγόρων και λογιστών στη διαδικασία έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων εμφανίζεται η διοίκηση του ΕΦΚΑ, που αμέσως μετά την πρώτη φάση πιστοποίησης μόλις 179 ιδιωτών, προχωράει στη διενέργεια και δεύτερης φάσης, μέσω της οποίας θα εκπαιδευτούν άλλοι 1.200 επαγγελματίες. Η εκπαίδευσή τους θα ξεκινήσει την άλλη Παρασκευή 12 Νοεμβρίου. Οι εξετάσεις τους θα πραγματοποιηθούν στις 15 Δεκεμβρίου. Στη διαδικασία θα μπορούν να συμμετάσχουν και οι 357 που εκπαιδεύτηκαν στην πρώτη φάση, όμως ζήτησαν εξαίρεση και δεν συμμετείχαν στις εξετάσεις της περασμένης Τετάρτης.  Επιπλέον, επίκειται η ενεργοποίηση της πλατφόρμας για την υποβολή και νέων αιτήσεων. Με αυτόν τον τρόπο η διοίκηση του ΕΦΚΑ προφανώς και επιθυμεί να δηλώσει ξεκάθαρα ότι οι πιστοποιημένοι ιδιώτες «ήρθαν για να μείνουν», ξεκαθαρίζοντας ότι στη διαδικασία θα εμπλακούν μόνον εκείνοι που «θα μπορούν πραγματικά να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις και τις ειδικές γνώσεις που απαιτούνται για την έκδοση συντάξεων».

Ψηφιακά ραντεβού από σήμερα σε 20 ΔΟΥ

Ξεκίνησαν τα ψηφιακά ραντεβού με την εφορία. Από χθες η νέα ψηφιακή πλατφόρμα τέθηκε σε λειτουργία μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι και οι  ενδιαφερόμενοι, αφού ταυτοποιηθούν μέσω των κωδικών τους στο Taxisnet, έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν την υπηρεσία της ΑΑΔΕ που θέλουν να επισκεφθούν, να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν, να επιλέξουν την ημέρα και ώρα του ραντεβού τους και να παρακολουθούν το ιστορικό των επισκέψεών τους. Η πλατφόρμα ενεργοποιείται σήμερα σε 20 ΔΟΥ και, σταδιακά, σε όλες τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Ανέκαμψαν οι πτήσεις και οι… καθυστερήσεις

Το περασμένο καλοκαίρι δεν ανέκαμψαν μόνο οι πτήσεις στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, αλλά και οι καθυστερήσεις. Οπως αναφέρει σε πρόσφατη ανάλυσή του το Eurocontrol, την περασμένη θερινή σεζόν η… βραδυπορία των αεροσκαφών ήταν, κατά μέσο όρο, της τάξεως των 11 λεπτών ανά πτήση, μέγεθος που προσεγγίζει τα επίπεδα του 2010-2017, οπότε η καθυστέρηση ήταν περίπου 12 λεπτά.  Οπως αναφέρει ο φορέας, η πιο βασική αιτία καθυστερήσεων σχετίζεται με τις δια-δικασίες των ίδιων των αεροπορικών.

Moody’s: Επιβράδυνση πληθωρισμού το 2022

Η ασθενέστερη από την αναμενόμενη αναπτυξιακή δυναμική και η εκτόξευση του πληθωρισμού έχουν μειώσει την αισιοδοξία γύρω από την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, επισημαίνει η Moody’s. Κατά τη διάρκεια του 2022, ωστόσο, η αβεβαιότητα σχετικά με την COVID-19, οι ανισορροπίες της εφοδιαστικής αλυσίδας και οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού θα μειωθούν, επιτρέποντας στην παγκόσμια οικονομία να εισέλθει σε μια σταθερή φάση ανάπτυξης έως το 2023. Οι οικονομίες του G20, όπως εκτιμά ο οίκος, θα σημειώσουν ανάπτυξη 5,8% το 2021, 4,4% το 2022 και 3,2% το 2023. Οι ισχυρές δαπάνες των νοικοκυριών, ο ανεφοδιασμός αποθεμάτων και η αύξηση των δαπανών θα στηρίξουν την οικονομική δραστηριότητα παγκοσμίως, επιτρέποντας την επιβράδυνση του πληθωρισμού.

Τέσσερις «μνηστήρες» για έργο ΣΔΙΤ 72 εκατ. 

«Ωριμάζουν» σταδιακά οι διαγωνισμοί κτιριακών ΣΔΙΤ που έχουν προκηρυχθεί την τελευταία διετία ανά την επικράτεια. Ενας από τους διαγωνισμούς που πέρασε πρόσφατα στην επόμενη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου, αφορά το νέο κτίριο του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, ένα έργο της τάξεως των 72 εκατ. ευρώ. Η προεπιλογή είχε γίνει το καλοκαίρι του 2020 και σήμερα, οι όμιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ακτωρ Παραχωρήσεις, Αβαξ και Intrakat διεκδικούν το έργο, συμμετέχοντας στο τελικό στάδιο του ανταγωνιστικού διαλόγου, όπου θα καθοριστούν μεταξύ άλλων και οι τεχνικές προδιαγραφές του κτιρίου. Υπενθυμίζεται ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί μια σύγχρονη εγκατάσταση υψηλών προδιαγραφών, επιφάνειας 23.000 τ.μ., όπου θα αναπτυχθούν σημαντικές συνέργειες μεταξύ νεοφυών επιχειρήσεων από τομείς όπως η βιοτεχνολογία, η διαγνωστική και οι ιατρικές εφαρμογές και ακαδημαϊκών φορέων. Αντικείμενο της σύμβασης είναι και η ανακατασκευή του Λομβερδείου κτιρίου, που βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή