Έκδοση ομολόγου από ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Έκδοση ομολόγου από ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην υλοποίηση νέων επενδύσεων ύψους 30 εκατ. ευρώ σε ακίνητα, στην κάλυψη αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης κατά 60 εκατ. ευρώ και στη μείωση του βραχυπρόθεσμου δανεισμού θα κατευθυνθούν τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια ύψους 250 εκατ. ευρώ της ομολογιακής έκδοσης της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας, η έναρξη της δημόσιας προσφοράς – εγγραφής επενδυτών θα ξεκινήσει στις 10 Νοεμβρίου και θα λήξει στις 12 Νοεμβρίου, οπότε και θα γίνουν γνωστά η τελική απόδοση και το επιτόκιο. Την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των ομολογιών στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος της ρυθμιζόμενης αγοράς του Χ.Α. Σχετικά με τις νέες επενδύσεις των 30 εκατ. ευρώ, αφορούν την αγορά οικοπέδου και αποθηκευτικών χώρων στα Οινόφυτα, με την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά των εν λόγω ακινήτων. Η εταιρεία εκτιμά ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022.

Eυάλωτη σε εξωτερικά σοκ είναι η Ελλάδα

Οι οικονομίες που είναι πιο ευάλωτες στα εξωτερικά σοκ κινδυνεύουν περισσότερο από μια νέα κρίση το 2022, λόγω του ακόμη αβέβαιου περιβάλλοντος γύρω από την εξέλιξη της COVID καθώς και τη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών, όπως επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης Scope Ratings. Στο σχετικό stress test που διενήργησε ο οίκος, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 38η θέση διεθνώς μεταξύ 95 χωρών. Η Ελλάδα εμφανίζει υψηλή ευπάθεια στα εξωτερικά σοκ λόγω των ελλειμμάτων του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και του υψηλού δημόσιου χρέους, σημειώνει ο οίκος.

Ψηφιακό «λίφτινγκ» στο Εθνικό Τυπογραφείο

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός της Κοινωνίας της Πληροφορίας, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, με αντικείμενο την περαιτέρω ψηφιοποίηση του Εθνικού Τυπογραφείου. Συγκεκριμένα, μέσω του έργου, που έχει ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 30ή Νοεμβρίου, επιδιώκεται η βελτίωση του εντοπισμού από πολίτες και επιχειρήσεις των Φύλλων Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Στόχος είναι, μεταξύ άλλων, η πλήρης αναζήτηση στο κείμενο των ΦΕΚ, που σήμερα δεν είναι εφικτή παρότι το σύνολό τους έχει πλέον ψηφιοποιηθεί.

«Ημέρα Καριέρας» διοργανώνει ο ΟΑΕΔ

Ευκαιρία για όσους αναζητούν εργασία αποτελεί η δεύτερη φετινή «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» που διοργανώνει ο Οργανισμός προκειμένου να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν προσωπικό. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν περισσότερες από 60 επιχειρήσεις από την Αττική, με 2.000 και πλέον θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτω. Οι επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στους κλάδους βιομηχανίας τροφίμων, μεταφορών – logistics, πληροφορικής, παροχής ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών, τηλεπικοινωνιών, παροχής υπηρεσιών φύλαξης, τεχνικών/κατασκευών, διαφήμισης κ.ά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Νοεμβρίου στο Intercontinental από τις 10.00 έως τις 18.00, ενώ δήλωση συμμετοχής βρίσκεται στην διεύθυνση: https://www.eventora.com/el/Events/imera-karieras-oaed.

Σκληρή ανακοίνωση από Greenhill, Kiloman

Χάσμα φαίνεται πως χωρίζει τη διοίκηση του ομίλου Ελλάκτωρ και τους κ. Δ. Μπάκο και Γ. Καϋμενάκη, οι οποίοι ελέγχουν το 29,8% του μετοχικού κεφαλαίου. Σε μια ακόμα «φλογερή» ανακοίνωσή τους χθες, οι εταιρείες συμφερόντων τους, Greenhill και Kiloman, επιφυλάχθηκαν ως προς τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν, καταλογίζοντας στη διοίκηση έλλειμμα αποτελεσματικότητας, εταιρικής διακυβέρνησης και επιχειρηματικού ήθους, ενώ αφήνουν ευθείες υπόνοιες ότι αποτελούν επιλογές του… ανταγωνισμού. Σημειώνουν ότι η εταιρεία έχει μηδενική συμμετοχή σε διαγωνισμούς έργων στη Ρουμανία, σχεδόν μηδενική συμμετοχή σε έργα στην Ελλάδα και μηδενική επιτυχία ανάληψης μεγάλων έργων, πέραν της υπογραφής συμβάσεων που είχε προετοιμάσει η προηγούμενη διοίκηση. Την ίδια στιγμή, «η ανταγωνιστική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που τον Ιανουάριο του 2021 είχε μικρότερο ανεκτέλεστο από την “Ακτωρ”, τώρα, σε διάστημα 10 μηνών, έχει υπερδιπλάσιο», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Οπως φαίνεται η «κόντρα» αυτή θα έχει κι άλλα επεισόδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή