Την Τρίτη η συνάντηση με τους διανομείς

Την Τρίτη η συνάντηση με τους διανομείς

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σημαντική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη στο υπουργείο Εργασίας, καθώς η γενική γραμματέας Εργασίας Αννα Στρατινάκη θα συναντηθεί εκ νέου με τα σωματεία των διανομέων και τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό. Επειτα από διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, με σημαντική συμμετοχή διανομέων και εργαζομένων στον τουρισμό, το υπουργείο Εργασίας δεσμεύθηκε να ξαναδεί τους εκπροσώπους τους προκειμένου να συζητήσουν δύο βασικά αιτήματα: να παρέχονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σε όλους τους διανομείς, και κυρίως όλοι οι διανομείς, ακόμη και αυτοί που λειτουργούν ως «συνεργάτες» ελεύθεροι επαγγελματίες, να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους μισθωτούς όσον αφορά την ασφαλιστική κάλυψη του κινδύνου. Να έχουν δηλαδή άδειες, επιδόματα ασθενείας κ.λπ. Στον αντίποδα, βέβαια, δεν υπήρξε σημαντική εξέλιξη για τους εργαζομένους στα ξενοδοχεία, με τους εκπροσώπους τους να εκτιμούν ότι κάποιες χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν χωρίς εποχικό επίδομα.

Υπέρ της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων

Εντονη διαφωνία στο νομοσχέδιο που προβλέπει την κατάργηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων διατυπώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών. «Ως εμπλεκόμενοι με το σύστημα παραγωγής δημοσίων έργων, διπλωματούχοι μηχανικοί, θεωρούμε ότι η διατήρηση των αρμοδιοτήτων και της εν λόγω Ανεξάρτητης Αρχής συμβάλλει στη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και για τον λόγο αυτόν διεκδικούμε την απόσυρση των εν λόγω διατάξεων και την εκ νέου συζήτηση με τα εμπλεκόμενα μέρη», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας. 

Σήμα κινδύνου από ΕΚΤ για στεγαστικό πρόβλημα

Αποκλεισμένα από τη δυνατότητα απόκτησης κατοικίας θα παραμείνουν όλο και περισσότερα νοικοκυριά χαμηλότερων εισοδημάτων στην Ευρωζώνη, καθώς η ζήτηση βαίνει διαρκώς αυξανόμενη. Χθες, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το στεγαστικό πρόβλημα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τα επόμενα χρόνια, μεταξύ των οποίων και η ελληνική. «Η αύξηση των τιμών των κατοικιών είναι πολύ υψηλότερη από την αντίστοιχη άνοδο των εισοδημάτων των νοικοκυριών», ανέφερε χαρακτηριστικά η ΕΚΤ.

Σε πτωτική πορεία το ποσοστό ανεργίας

Την υποχώρηση του ποσοστού ανεργίας κάτω από το 10% το 2025 προεξόφλησε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, καθώς ήδη από το 17,3% το καλοκαίρι του 2019, το ποσοστό έπεσε στο 13,3% τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε. Μιλώντας χθες στο Διεθνές Σεμινάριο Ευρωπαϊκών Μελετών, ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι αυτή η πτωτική πορεία δεν είναι τυχαία, είναι αποτέλεσμα της φορολογικής, αδειοδοτικής, ασφαλιστικής και εργασιακής πολιτικής της κυβέρνησης και μάλιστα παρά την κρίση του κορωνοϊού. Καθώς η οικονομία μπαίνει σε θετική τροχιά, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι η ισχυρή οικονομική ανάκαμψη που αναμένουμε τα επόμενα χρόνια θα επιστρέψει ένα σημαντικό μέρισμα στους εργαζομένους, πάντα στο πλαίσιο των αντοχών της οικονομίας.

«Ενεργειακός πυλώνας της χώρας η ΔΕΗ»

Σε διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε υποτιθέμενη διαμάχη με τη ΔΕΗ, με αφορμή τις θέσεις που διατύπωσε στη διαβούλευση της ΡΑΕ επί των προτάσεών της για τα τιμολόγια ρεύματος, προχώρησε η Mytilineos με ανακοίνωσή της. Η εταιρεία επισημαίνει ότι στηρίζει πάγια την ενδυνάμωση της ΔΕΗ και τον ρόλο που έχει παίξει επί δεκαετίες στον εξηλεκτρισμό της χώρας, στη στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας και των ελληνικών νοικοκυριών. «Εξάλλου, ο ίδιος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ευάγγελος Μυτιληναίος, επανειλημμένως και δημόσια έχει αναγνωρίσει τον ρόλο της ΔΕΗ ως ενεργειακού πυλώνα της χώρας. Γι’ αυτό και χαιρετίζει την πρόσφατη και εξαιρετικά επιτυχημένη ΑΜΚ της ΔΕΗ και τον μετασχηματισμό της σε μια σύγχρονη ενεργειακή εταιρεία», αναφέρει χαρακτηριστικά. Αυτή η πάγια τοποθέτηση δεν αλλοιώνεται, ούτε υπήρξε η παραμικρή πρόθεση να αλλοιωθεί, από απόψεις που διατυπώθηκαν στο πλαίσιο διαβούλευσης που αφορούσε σε τιμολόγια λιανικής, ξεκαθαρίζει η Mytilineos. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή